Cum vă afectează sănătatea utilizarea unui smartphone?

Cum vă afectează sănătatea utilizarea unui smartphone?
⏱️ 4 min read

Ne gândim adesea la modul în care mâncarea pe care o ingerăm în fiecare zi ne afectează sănătatea, iar unii dintre noi chiar ne gândim la modul în care computerele noastre ar putea afecta sănătatea noastră. Dar, deoarece smartphone-urile sunt mici, nu ne gândim adesea la efectul pe care l-ar putea avea asupra noastră. Pe măsură ce citiți acest lucru, probabil vă gândiți că ar putea fi o altă piesă înspăimântătoare despre modul în care smartphone-urile ne distrug viața. Nu te supăra, dragă cititoare. Suntem aici pur și simplu pentru a explora atât avantajele și amenințările percepute pentru sănătatea noastră pe care le au smartphone-urile, cât și dacă aceste amenințări au o anumită bază.

Îți folosești telefonul în baie?

Aceasta este o întrebare importantă, deoarece dacă vă duceți telefonul la tronul de porțelan, voi Mai să fie în pericol de mai mult decât să îl aruncați în toaletă. Potrivit unui raport al LiveScience, telefonul dvs. ar putea conține până la De 10 ori mai multe bacterii decât toaleta ta. Și dacă îl luați cu dvs. la toaletă, ați putea să glisați microbii care provin din ea pe ecran. Din punct de vedere tehnic, aceasta este aproximativ aceeași proporție de bacterii care se găsește în chiuvete și bureți de bucătărie mai vechi de câteva zile.

Ar trebui să fii îngrijorat? Probabil ca nu. Acest tip de informații nu contează adesea faptul că o mulțime de bacterii pe care le veți găsi în sălbăticie nu sunt deloc dăunătoare. Marea majoritate a acestor mici creaturi sunt absolut inofensive. Dacă sunteți cu adevărat îngrijorat de bacteriile de pe telefon, ștergeți-le cu puțin alcool pentru a le dezinfecta.

Postura ta coboară în scurgere. Sau este?

smartphone-postură de sănătate

Există un fenomen nou care este vorba despre sezonul numit “iPosture”. Acest cuvânt este folosit pentru a descrie postura liniștită pe care o aveți atunci când vă uitați în jos la telefon pentru o perioadă lungă de timp. Se pare că a face acest lucru vă va face rău pe termen lung. Potrivit site-ului medical de știri Medical Daily, 84% dintre tinerii adulți se confruntă cu dureri de spate de la utilizarea dispozitivelor lor mobile. Simptomele apar la persoanele care obișnuiesc să se aplece peste gadgeturi în timp ce stau jos.

În timp ce utilizarea dispozitivelor mobile este un factor care contribuie, site-ul recunoaște că acest lucru ar putea fi cauzat de înclinarea în general, pe care tinerii adulți sunt predispuși să o facă în timp ce stau în fața oricărui ecran de computer la un birou.

Există multe propuneri radicale pentru tot felul de aparate nebunești care pretind că “rezolvă” această problemă, dar sugestia mea este să te întinzi sau să te întinzi din când în când.

Nu totul despre smartphone-uri este negativ.

Smartphone-urile, ca orice tehnologie nouă, vor fi întotdeauna bombardate cu presă negativă despre cum vă scurtează viața. Unele rapoarte ar putea chiar să afirme că sunt omorându-te încet. Există, de asemenea, rapoarte (unele un pic mai senzaționale decât altele) care laudă aceste mici gadgeturi.

Un studiu realizat de Cell Press în Current Biology sugerează că învățăm să ne folosim degetele mari în moduri fascinante din cauza modului în care tastăm pe smartphone-uri. Și nu, “Celula” din numele editorului nu are nicio legătură cu tehnologia celulară (în cazul în care vă întrebați dacă sunt doar un grup de telefonie mobilă pentru companiile pe care le reprezintă). Sunt un editor tipic pentru reviste biomedicale.

De asemenea, Colegiul American de Medicină Sportivă publicat laude, admirând în special faptul că smartphone-urile au readus conștiința de fitness în viețile noastre prin intermediul aplicațiilor. S-ar putea argumenta, totuși, că a avea o aplicație de fitness și a o folosi este două lucruri diferite (există o aplicație de învățare a limbilor străine pe care nu am mai atins-o de ani de zile instalată pe telefonul meu!).

Deci, iată-l! Smartphone-urile au îmbunătățit într-adevăr modul în care comunicăm, dar au și consecințe asupra sănătății noastre pe care am putea dori să le abordăm pe măsură ce ne deplasăm. Dacă simți că există ceva de adăugat, știi unde să comentezi!

Credit de imagine: Apelare

Join our Newsletter and receive offers and updates! ✅

0 0 votes
Article Rating
Avatar of Routech

Routech

Routech is a website that provides technology news, reviews and tips. It covers a wide range of topics including smartphones, laptops, tablets, gaming, gadgets, software, internet and more. The website is updated daily with new articles and videos, and also has a forum where users can discuss technology-related topics.

You may also like...

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x