de DJ Chung

Cum vă este ușor să vă ajute ceilalți în căutarea unui loc de muncă

Cum va este usor sa va ajute ceilalti in cautarea

În timpul căutării unui loc de muncă, veți cere ajutor oamenilor. Fie că este vorba de sfaturi, de recomandări sau de introducere cuiva. Veți cere o favoare cel puțin unei alte persoane.

Mi-am obținut slujba la Dropbox cerând o favoare, o sesizare. Iată e-mailul pe care l-am trimis prietenului meu, David, (după mai multe conversații!) Pentru a-i cere să-mi trimită CV-ul:

Cum va este usor sa va ajute ceilalti in cautarea

Uneori, îl întrebi pe un prieten apropiat și este ușor de făcut (deși știu că acest lucru nu este întotdeauna cazul). Dar alteori ajungeți la cineva pe care nu îl cunoașteți prea bine sau chiar la un străin complet. Acest lucru poate fi stresant și incomod.

Fă ca oamenii să te ajute cu ușurință

Iată câteva sfaturi pe care trebuie să le aveți în vedere atunci când contactați oamenii prin e-mail sau un mesaj pentru ajutor în căutarea unui loc de muncă.

1. Faceți-vă cercetările

Nu puneți întrebări la care puteți găsi răspunsuri cu puțin efort. Dacă întrebarea dvs. poate fi răspunsă de Google, citind blogul persoanei respective sau căutând prin profilul său LinkedIn, nu este o întrebare bună de pus.

De asemenea, dacă contactați cineva pe care nu îl cunoașteți, adresarea unei întrebări generice cu un răspuns disponibil pe scară largă va face mai puțin probabil că veți primi un răspuns.

2. Aveți o întrebare foarte specifică

Stai departe de întrebările generice de genul „Cum te-ai descurcat pentru a deveni director pentru dezvoltarea afacerilor?”

Acest tip de întrebare este greu de răspuns, deoarece este atât de larg și va depune mult efort pentru a pune împreună un răspuns atent. Mai degrabă întrebați: „Care este o abilitate la care ați lucrat în mod activ care v-a ajutat să deveniți Director Dezvoltare Afaceri?

De asemenea, o întrebare de genul „M-ați conecta cu cineva din Marketing?” nu este suficient de specific. Din nou, faceți-vă cercetarea și găsiți pe cineva pe LinkedIn într-o poziție de marketing la companie și întrebați-vă: „Am văzut că ești legată de Lisa Stevens pe LinkedIn, ai fi dispus să mă conectezi cu ea? Dacă nu este persoana potrivită cu care să vorbești, ai fi dispus să mă conectezi cu altcineva din Marketing? ”

Un scenariu specific pe care vreau să îl chem este atunci când trimiteți un mesaj rece cuiva pe care nu îl cunoașteți. Poate că este cineva la o companie care vă interesează și ați dori o recomandare de la ei. Sau, poate, sunt în munca ta de vis și vrei să afli mai multe despre cum au ajuns acolo.

Ca întotdeauna, și mai ales în aceste scenarii de mesaje reci, rețineți că cereți un străin, care este o ființă umană reală, o favoare, deci fiți cu tact.

În mesajul inițial rece, încercați să stabiliți o conexiune cu o introducere rapidă despre dvs. și o mică întrebare.

Să presupunem că trimiteți mesaje reci (prin e-mail sau LinkedIn) cu cineva care are un rol în care aspirați să fiți. Puteți trimite un prim mesaj precum:

Hei X,

Am văzut postarea dvs. tehnică pe blog [Company Y] site-ul și l-a găsit fascinant! Acestea sunt tipurile de probleme pe care vreau să le rezolv și eu.

În prezent sunt inginer de software la începutul carierei mele și m-am gândit la cum să cresc rata de învățare pentru a deveni în cele din urmă un lider tehnologic ca tine.

Ați fi dispus să discutați la telefon timp de 30 de minute sau să luați cafea? Mi-ar plăcea să vă adresez câteva întrebări specifice.

Mulțumesc!

Vreau să evidențiez câteva lucruri despre acest mesaj rece. În primul rând, arată că ați făcut cercetările în timp ce indicați o postare pe blog pe care au scris-o. Găsiți ceva despre persoana cu care vă puteți raporta și complimentați-o, deoarece vă ajută să încălziți mesajul rece.

În al doilea rând, oferă un scurt istoric despre tine. Acest lucru vă oferă mai mult context despre cine sunteți. Rezistă însă să scrii povestea ta de viață, totuși – acum nu este momentul.

În al treilea rând, aveți o întrebare specifică: să discutați la telefon sau să luați cafea. În plus, menționezi despre ce vrei să le vorbești și că vei fi pregătit cu întrebări specifice de pus.

Aceste mici nuanțe fac un drum lung spre a ajuta destinatarul să înțeleagă ceea ce li se cere. Dacă nu există o cerere sau nu o întrebare clară, este nevoie de muncă pentru ca destinatarul să-și dea seama ce trebuie făcut și, în aceste scenarii, probabil că nu veți primi un răspuns.

Uneori, este posibil să primiți un răspuns care vă refuză invitația de a vorbi la telefon sau de a lua o cafea, dar persoana respectivă se poate oferi să vă răspundă la întrebări prin e-mail. Luați-le în ofertă și trimiteți întrebările pe care le-ați pregătit, dar țineți cont de următorul sfat.

3. Regula 3: puneți doar 3 întrebări

Nimeni nu vrea să deschidă un e-mail sau un mesaj cu un perete de text. Rezistați îndemnului de a pune simultan fiecare întrebare pe care o aveți pentru această persoană.

În schimb, de regulă, puneți doar 3 întrebări odată. De asemenea, pentru a reitera, puneți întrebări cercetate și / sau specifice, astfel încât răspunsurile să nu fie foarte lungi. Doar pentru că un răspuns este scurt nu înseamnă că nu a fost bine gândit.

Acest lucru este important mai ales atunci când contactați cineva pentru sfaturi despre carieră. Întrebările despre sfaturile de carieră tind să fie foarte largi și greoaie pentru a răspunde, deoarece au nevoie de o poveste din spate. Mai degrabă, vizați să puneți întrebări care să ajungă la esența problemei în discuție, mai degrabă decât la cele care necesită context descriptiv.

Iată exemple ale acestor tipuri de întrebări legate de dezvoltarea carierei:

  • Există cărți, bloguri sau alte resurse care v-au ajutat semnificativ să vă îmbunătățiți abilitățile de inginerie software?
  • Există o practică sau un obicei care te-a ajutat să devii mai eficient la munca ta și care ți-ai fi dorit să începi să faci mai devreme în carieră?

Aceste tipuri de întrebări fac mai probabil că veți primi un răspuns în timp util. Și, în plus, un schimb înainte și înapoi poate duce la o relație reciproc avantajoasă, mai degrabă decât la o interacțiune unică.

De asemenea, asigurați-vă că nu uitați să cereți ceea ce doriți. În spiritul stabilirii unei conexiuni calde, nu inventați doar întrebări de dragul de a pune întrebări. De exemplu, dacă sunteți în căutarea unei sesizări de locuri de muncă, asigurați-vă că întrebați în mod specific (odată ce ați stabilit o conexiune caldă), „m-ați recomanda la acest rol?”

1611186367 167 Cum va este usor sa va ajute ceilalti in cautarea

4. Oferiți intervale de timp la configurarea logisticii

Dacă solicitați să luați cafea sau să discutați la telefon, dați mai multe date și intervale de timp ale disponibilității dvs.

Nu întrebați: „Când ești liber?” Dar întrebați: „Sunt liber joi între orele 15:00 și 18:00 sau vineri între orele 13:00 și 15:00. Dacă niciunul dintre aceste timpuri nu funcționează pentru tine, care sunt unele ori care funcționează? ”

În acest fel, pot alege un slot care să le funcționeze în loc să meargă înainte și înapoi încercând să-și dea seama de logistică, care, după cum știm cu toții, este cea mai rea.

În timpul căutării unui loc de muncă, vom avea nevoie de ajutor, dar să facem tot ce putem pentru ca oamenii să ne ajute mai ușor!

Căutarea locului dvs. de muncă este blocată? Doriți să vă dați seama cum să obțineți un loc de muncă în tehnologie?

Faceți clic aici pentru a obține strategii pas cu pas pentru a obține locul de muncă dorit, plus consultați CV-ul exact pe care l-am folosit pentru a obține un loc de muncă la Dropbox.

Publicat inițial la hackcareer.com