Cunoașteți puterea din Chainsaw Man: 10 fapte esențiale despre această serie manga

10 Facts You Need to Know About Power in Chainsaw Man
⏱️ 13 min read

Chainsaw Man este, fără îndoială, unul dintre cele mai interesante personaje de fantezie din ultima vreme. Povestea noastră îl urmărește pe Denji, un tânăr care se transformă într-un demon cu o drujbă gigantică de fiecare dată când are nevoie de putere. Dar cât de multe știm despre acest erou impetuos și puternic? Ei bine, există zece fapte despre puterea sa pe care trebuie să le cunoașteți. De la capacitățile sale foarte speciale până la inamicii săi nemiloși, veți descoperi totul despre ceea ce face din Chainsaw Man un personaj și mai interesant decât ați crezut vreodată. Deci, dacă sunteți un fan al acestui erou sălbatic și inspaimantator, atunci nu ratați aceste informații cruciale.

O poți iubi sau ura, dar nu poți ignora Puterea în timp ce urmărești anime-ul Chainsaw Man. Este puternică, vicleană și un spirit cu adevărat sălbatic. De la mințitul printre dinți până la împingerea coechipierilor în pericol pentru a-și salva propria piele, nu există nimic pe care Power nu va face pentru a supraviețui. Dar există câteva fapte surprinzătoare și mai puțin cunoscute despre Putere care sunt îngropate sub comportamentul său haotic. Deci, să facem un pas înapoi și să învățăm despre Puterea în Chainsaw Man într-o nouă lumină.

Fapte noi despre putere în Chainsaw Man (2022)

Avertizare spoiler: Cele mai multe dintre informațiile despre Putere din acest ghid conțin spoilere majore ale personajelor și ale complotului pentru Arcul de siguranță publică al omului cu drujbă. Urmărește anime-ul Chainsaw Man sau citește manga, cel puțin până la capitolul 97, pentru a evita eradicarea experienței dorite.

1. Power are o pisică de companie cu două nume

Cu amabilitatea imaginii: Manga Chainsaw Man a lui Tatsuki Fujimoto – Volumul 1 (Shonen Jump)

Puterii rareori îi pasă de alte viețuitoare, dar este gata să-și sacrifice viața (și se pare că și a lui Denji) pentru pisica ei. Dar un fapt interesant despre această pisică de companie este că ea are două nume diferite în funcție de versiunea manga pe care o citești. În versiunea originală japoneză a manga Chainsaw Man, pisica este numită Nyāko, care este un mod mai drăguț de a spune cuvântul japonez pentru pisici: Neko. Cu toate acestea, în traducerea în engleză a manga, numele pisicii devine miaucare este încă drăguț, dar contrastant.

2. Coarnele lor pot crește semnificativ.

Fiind un demon de sânge, Power are coarne făcute din sânge care îi cresc din cap. Ele sunt dovada laturii ei malefice și sunt direct legate de capacitatea ei de a folosi instrumente făcute din sângele ei și de a se vindeca consumând sânge. În continuare, în capitolul 39 din manga Chainsaw Man, le aflăm coarnele cresc din ce în ce mai înalte de fiecare dată când Puterea consumă mai mult sânge decât are nevoie.

Putere cu coarne mai mari
Cu amabilitatea imaginii: Manga Chainsaw Man a lui Tatsuki Fujimoto – Capitolul 39 (Shonen Jump)

Și pentru ca ei să revină la dimensiunea lor normală, este nevoie de putere pentru a drena mai mult sânge din corpul lor. O metodă sigură de a face acest lucru este să lași pe cineva ca Denji să bea o parte din sângele lui Power. În plus, dacă este lăsată necontrolată, Power îi poate crește și coarne suplimentare din cap. Putem vedea asta și în același capitol.

Dacă ați văzut Power în acțiune, s-ar putea să nu vă surprindă să aflați că este foarte popular printre fani. Acest lucru a fost dovedit în timpul sondajelor oficiale de popularitate Chainsaw Man realizate de Shueisha, o companie parteneră Shonen Jump. Power a ajuns în fruntea clasamentului în primul sondaj de popularitate cu 35.268 de voturi.

Sondaj de popularitate Chainsaw Man

Apoi, în al doilea sondaj de popularitate, a intrat al treilea cu 69.850 de voturi. Câștigătorul acelui sondaj a fost aki hakayawa, un alt personaj popular în baza de fani. Cu toate acestea, Power a compensat această scădere a clasamentului apărând de două ori în al doilea sondaj de popularitate. Citiți următorul punct pentru a ști cum.

În capitolul 12 din manga Chainsaw Man, Power explică că poartă tampoane pentru a-și face pieptul să pară mai mare. Acest lucru îl surprinde pe Denji și îl prinde pe el (și pe fani) cu nerăbdare. După aceea, editorii au dus această farsă la următorul nivel, trimițându-și tampoanele ca candidat în al doilea sondaj de popularitate.

Și într-o întorsătură surprinzătoare a evenimentelor, tampoanele lui Power au reușit a asigurat locul 25 cu 2.330 de voturi. Deși s-ar putea să nu sune prea mult, pad-urile au pretins un rang mai bun decât omul katana și chiar cel al armelor.

5. Personalitate inspirată de Eric Cartman și Walter Sobchak

Când ne uităm la orice listă de personaje animate nebune, Eric Cartman din South Park mereu în fruntea listei. El este brutal, crud și total lipsit de respect față de toate creaturile vii. Sună similar cu un personaj Chainsaw Man, nu? nu te inseli. După cum a dezvăluit autoarea în timpul unui interviu acordat revistei franceze ATOM, multe aspecte ale personajului lui Power se bazează pe Eric Cartman. Cea mai evidentă este bucuria pe care o simt amândoi în a provoca durere dușmanilor lor.

Personalitatea sa este inspirată de Eric Cartman și Walter Sobchak
Eric Cartman de la South Park (L) și Walter Sobchak de la The Big Lebowski (R)

Dar Eric nu este singurul vinovat pentru cruzimea lui. În timp ce dădea un interviu pentru Jump Festa 2021, autorul CSM a spus că personalitatea lui Power este inspirată și de Walter Sobchak din The Big Lebowski. Este destul de încăpățânat în felul lui și tratează totul într-o manieră pasiv-agresivă. Unii ar putea chiar numi acțiunile lui necugetate, așa cum putem percepe și comportamentul Puterii.

6. Puterea este primul și cel mai unic demon pe care îl vedem în Chainsaw Man

În acest moment, s-ar putea să știți că lumea lui Chainsaw Man este făcută din oameni, demoni, hibrizi și demoni. Puteți folosi ghidul nostru dedicat pentru a descoperi diferențele dintre ele. Dar chiar și după ce ai întâlnit o varietate de aceste personaje, nu poți găsi niciun alt demon precum Power.

Putere după uciderea diavolului în Chainsaw Man

Ea este primul demon căruia i-am fost prezentat în seria CSM și, de asemenea, cel mai unic. În loc să se alăture oamenilor sau demonilor, ea este de partea celui care câștigă în acest moment. Asta o face extrem de egoistă, dar și foarte puternică în lupte serioase. Nici măcar nu se gândește înainte de a se întoarce pe partea cealaltă pentru a se salva.

7. Energia are cea mai proasta igiena

Îmi pare rău că ți-am spart balonul dacă te-ai îndrăgostit de Power, dar ea este un coșmar când vine vorba de igienă. În capitolul 11, aflăm că ea Nu face baie și nici măcar nu se înroșează. Ca demon într-un corp uman, Power consideră că oamenii sunt prea sensibili pentru a-și lua igiena în serios. Mai târziu, o vedem că renunță la alimente (în special legume) din mesele ei care nu-i plac.

Power in Chainsaw Man are cea mai proasta igiena

Apoi, de parcă mai avea vreo speranță, Power explică că tratează în mod egal toate tipurile de carne, fie că sunt animale sau oameni, în capitolul 36 din manga. Este chiar gata să mănânce carnea zombilor strigoi. De la întâlnirea noastră cu liliacul diavol, suntem siguri că toată carnea are un gust diferit, chiar și pentru demoni.

Așadar, după cum arată, lui Power îi pasă de gustul cărnii la fel de mult ca și de mirosul care vine din baia lui.

8. Puterea are abilități flexibile

După cum este explicat în ghidul nostru de putere și abilități Chainsaw Man, puteți crea o varietate de arme folosind sângele dvs. Deși folosește de obicei arme simple de corp la corp, cum ar fi ciocanele, nu pare să existe o limită a ceea ce poate crea. Abilitățile sale nu se limitează la creații similare cu proiecțiile Green Lantern.

puterea de manipulare a sângelui

Observăm adevărata amploare a abilităților sale pe măsură ce Puterea îi manipulează sângele suprima vindecarea demonilor de control în ultimele capitole ale manga. În această situație, îți programezi sângele să acționeze într-un mod specific, chiar și în afara corpului tău. Ca să nu uităm, în acel moment al manga, Power, ca un demon, deja murise. Odată cu inevitabila lui revenire, va fi interesant de văzut cât de departe poate duce manipularea sângelui.

9. Nu știm culoarea părului lui Power

Fie din cauza unei greșeli de colorare, fie din cauza unei decizii creative, se pare că Power nu poate avea o culoare uniformă a părului. În unele părți ale manga colorată, culoarea părului ei este roz (ca în capitolul 15). Dar în alte situații (cum ar fi coperta capitolului 29), părul ei pare să fie blond.

Nu știm culoarea părului lui Power - Power in Chainsaw Man

Mulți fani așteptau ca anime-ul să fie difuzat pentru a putea vedea adevărata ei culoare a părului. Din păcate, inconsecvența continuă și în anime. Îi vedem părul blond în majoritatea scenelor din anime, dar poartă și păr roz în unele scene. Sperăm că creatorii se vor stabili pe un amestec între cei doi pe măsură ce povestea progresează.

10. Numele de putere are origine creștină

Numele lui Power iese în evidență cel mai mult în franciza Chainsaw Man. Este singurul nume non-japonez pentru unul dintre personajele principale și pare superficial la prima întâlnire. Dar, după cum a dezvăluit autorul CSM Tatsuki Fujimoto în timpul Jump Festa 2021, numele Power are o origine complexă.

ierarhia creștină a îngerilor
Adormirea Maicii Domnului cu ierarhia îngerilor la National Gallery din Londra

El a spus audienței că numele de Putere vine din ierarhia creștină a îngerilor. „Puterile” este numele îngerilor din ordinul mijlociu care au putere asupra forțelor răului. Ei împiedică răul să facă rău prin suprimarea lor. În conformitate cu acest nume, Puterea joacă în cele din urmă un rol major în reținerea principalului răufăcător din arcul de siguranță publică a Chainsaw Man.

Principalele fapte despre putere în Chainsaw Man

Dacă ar fi să cauți cel mai haotic personaj anime al timpului nostru, probabil că ai ajunge cu Power in Chainsaw Man. Și acum că știi atât de multe despre ea, poți aprecia cu adevărat eforturile depuse în acest personaj. Dar dacă sunteți aici doar pentru mizeria pe care o creează, vă sugerăm să îl explorați și pe Denji din Chainsaw Man. Este partenerul în crimă al lui Power și cel mai bun prieten al lui Pochita, diavolul cu lanț. Acestea fiind spuse, crezi că Power este un personaj important sau este doar o ușurare comică? Spune-ne în comentariile de mai jos!

În concluzie, Puterea este un personaj complex și fascinant din anime-ul Chainsaw Man. Deși poate fi atât iubită, cât și urâtă, nu poate fi ignorată din cauza puterii sale puternice, a comportamentului viclean și a spiritului sălbatic. Sub aparența sa haotică, există fapte surprinzătoare și mai puțin cunoscute despre Putere, cum ar fi cele două nume ale pisicii sale de companie și capacitatea sa de a crește coarnele. Ea este, de asemenea, un personaj popular printre fani și inspirat de personaje precum Eric Cartman și Walter Sobchak. Cu toate acestea, este cunoscută și pentru igiena sa proastă și abilitățile sale flexibile. În cele din urmă, există încă multe întrebări cu privire la Putere, cum ar fi adevărata sa culoare a părului, care rămân să fie răspunse pe parcursul anime-ului și manga-ului Chainsaw Man.
Îți mulțumim pentru că ai petrecut timp alături de noi și ne-ai însoțit într-o nouă aventură în lumea tehnologiei. Continuă să ne urmărești pentru a fi mereu la curent cu cele mai noi și interesante apariții din acest domeniu fascinant. Până data viitoare, nu uita să fii conectat și să explorezi toate oportunitățile oferite de progresul tehnologic!

Join our Newsletter and receive offers and updates! ✅

0 0 votes
Article Rating
Avatar of Routech

Routech

Routech is a website that provides technology news, reviews and tips. It covers a wide range of topics including smartphones, laptops, tablets, gaming, gadgets, software, internet and more. The website is updated daily with new articles and videos, and also has a forum where users can discuss technology-related topics.

You may also like...

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x