de Caleb Curry

Curs complet de proiectare baze de date

Curs complet de proiectare baze de date
Fotografie de Eugene Lim pe Unsplash

Bună, sunt Caleb Curry. Creez conținut dedicat dezvoltatorului disponibil pe calebcurry.com. Mă bucur să vă anunț că am colaborat cu Routech pentru a produce Curs complet de proiectare baze de date! Acest videoclip all-in-one conține 8 ore de conținut de la începători complet până la înțelegerea integrității, a cheilor, a relațiilor, a formelor normale, a indexurilor, a asocierilor și multe altele.

Procesul meu de gândire din spatele acestui curs a fost că bazele de date nu trebuie să fie confuze sau ceva ce studiați atunci când aveți nevoie de ajutor pentru a adormi. Încerc să-l păstrez real și distractiv, dar în același timp încerc să dau exemple clare și practice cu informații corecte din punct de vedere tehnic.

De ce acest curs?

Proiectarea bazelor de date este un pas fundamental pentru construirea a aproape orice aplicație software. Bazele de date alimentează backend-ul a aproape fiecare site web, aplicație desktop și aplicație mobilă. Bazele de date sunt ascunse de un site simplu, astfel încât utilizatorii să nu-și dea seama că există. Acesta este un lucru bun în ceea ce privește experiența utilizatorului și securitatea, dar a păcălit mulți tineri dezvoltatori să neglijeze importanța bazelor de date și a gestionării datelor.

Ca urmare a acestei neglijări, dezvoltatorii lansează aplicații cu straturi de date slabe pline de date incorecte, date urâte, date redundante și defecte grave de securitate. Această lipsă de disciplină a bazei de date este valabilă mai ales în cazul aplicațiilor web, deoarece dezvoltatorilor web li se cere adesea să cunoască numeroase tehnologii (HTML, CSS, JavaScript, limbaje ale serverului, SQL și proiectarea bazelor de date). Este foarte ușor să neglijați baza de date, deoarece nu este o tehnologie frontală, cum ar fi JavaScript sau HTML și CSS. Aceasta este o greșeală uriașă.

Odată cu creșterea încălcărilor de date și a reglementărilor precum GDPR, o eroare în baza de date ar putea fi suficientă pentru a provoca căderea unei întregi organizații cu scurgerea neintenționată de date sensibile. Primul pas pentru protejarea împotriva problemelor de securitate este cu o bază de date proiectată corespunzător și o înțelegere a principiilor SQL și a bazei de date. După parcurgerea acestui curs, veți avea o înțelegere puternică a integrității și securității datelor, precum și pași clari de urmat pentru a impune integritatea.

Proiectare intuitivă a bazelor de date

Mulți oameni nu își dau seama că există diverse moduri în care puteți proiecta o bază de date. Multe dintre aceste alegeri se rezumă la preferințele personale și nevoile aplicației. Acest curs va explica unele dintre aceste opțiuni și va discuta avantajele și dezavantajele.

De exemplu, veți înțelege cheile surogate și cheile naturale, diferitele tipuri de relații și tabele de căutare, constrângerile referențiale și pe care să le folosiți, relațiile NOT NULL, indexurile grupate vs. Mai Mult. Totul gratuit pe canalul YouTube Routech!

Îți place conținutul?

Dacă v-a plăcut acest blog sau cursul complet de proiectare a bazelor de date, v-ar plăcea cu adevărat blogul meu care merge mai în detaliu despre curs. În plus, puteți abonați-vă pe YouTube și urmărește-mă pe Twitter.

Acesta este primul meu blog cu Routech – vreun sfat? Ce alt conținut ați dori să vedeți între mine și Routech?

Vă mulțumim pentru lectură și bucurați-vă de curs!