Unreal Engine este una dintre cele mai populare platforme de dezvoltare a jocurilor și este complet gratuită. Când majoritatea oamenilor se gândesc la Unreal Engine, se gândesc la jocurile 3D. Dar îl puteți folosi și pentru a construi jocuri 2D.

Tocmai am lansat un curs complet de 3 ore Unreal Engine pe canalul YouTube Routech.org care vă va învăța cum să creați un joc 2D Snake. Cursul a fost creat de extraordinarul dezvoltator de jocuri Fahir de la Awesome Tuts.

În acest tutorial, veți construi clasicul șarpe de joc. Un jucător poate controla șarpele, poate ridica mâncare, crește șarpele, poate obține puncte și, în cele din urmă, se poate prăbuși și poate declanșa un joc. Există, de asemenea, câteva animații simple pentru diferite evenimente din joc.

Veți învăța cum să utilizați Blueprints pentru a crea jocul. Blueprints este sistemul de scriptare vizuală din cadrul Unreal Engine. Este mai rapid să începeți și să rulați un joc. Nu trebuie să scrieți niciun cod actual pentru a crea jocul.

Există sprite, texturi și flipbookuri necesare pentru acest joc. Și toate sunt incluse printr-un link de descărcare.

După ce ați terminat de creat jocul în tutorial, puteți utiliza aceleași active pentru a îmbunătăți jocul pe cont propriu sau pentru a crea un joc nou.

ad-banner

Puteți urmări curs complet pe canalul YouTube Routech.org (Ceas de 3 ore).

????

Și dacă doriți să intrați mai întâi în starea de șarpe, puteți juca un joc de șarpe mai jos folosind tastele săgeți. Jocul pe care îl creați va fi chiar mai cool decât acesta. ? (Sursă)