de Ayusch Jain

Dacă doriți să deveniți dezvoltator Android, citiți aceste cărți

Daca doriti sa deveniti dezvoltator Android cititi aceste carti
Fotografie de Susan Yin pe Unsplash

Am fost un Dezvoltator Android în ultimii trei ani și în acel timp multe cărți m-au ajutat în călătoria mea de la un novice la un expert. Când am început, nu păreau să existe articole utile care să mă poată orienta către cele mai bune resurse pentru dezvoltarea Android.

Majoritatea articolelor erau vagi și adesea păreau a fi scrise de oameni care aveau puțin sau nu implicat activ experienţă. Așadar, m-am gândit că voi scrie acest articol și voi clarifica calea pentru toată lumea odată pentru totdeauna.

Date mai jos sunt ale mele primele 10 alegeri pentru cărți pe Android Development – puteți găsi link-uri către toate pe blogul meu. Lista include cărți pentru fiecare nivel, de la începător la avansat. Deci, citește.

Conduceți prima dezvoltare Android

1611596347 819 Daca doriti sa deveniti dezvoltator Android cititi aceste carti

Aceasta a fost prima carte pe care am citit-o despre dezvoltarea Android. Este perfect pentru dezvoltatorii de Android care sunt începători sau sunt la un nivel intermediar. Această carte nu vă va aduce la un nivel avansat și nu va atinge niciun subiect precum RxJava, ButterKnife sau Data Binding, dar vă va pune la punct fundamentele.

Acesta acoperă totul, de la modul de configurare a IDE-ului dvs. până la crearea unei aplicații Android funcționale. Are un mod unic de a explica conceptele cu bule de gândire și scenarii din viața reală. De asemenea, conține exerciții interesante, cum ar fi „umplerea magneților” și „potrivirile”, pentru a face lucrurile mai interesante.

Daca esti nou pentru dezvoltarea Android și doriți să citiți despre el, atunci este cartea perfectă pentru a începe – aveți încredere în mine.

NIVEL: Începător

Dezvoltare de aplicații Android pentru manechine

1611596347 59 Daca doriti sa deveniti dezvoltator Android cititi aceste carti

La fel ca prima mea sugestie, aceasta este o carte de moștenire. Până acum, seria Dummies are probabil cărți despre fiecare subiect? Această carte este foarte bună pentru unîncepători buni, reușind să explice conceptele în mod clar cu un limbaj simplu și mai puține cuvinte tehnice.

Vă va ghida cu privire la:

  • Cum se instalează toate instrumentele de care aveți nevoie
  • Proiectarea unei interfețe de utilizator bune
  • Decideți între încărcarea pentru aplicația dvs. (și la ce preț) sau oferirea ei gratuită
  • Gestionarea datelor introduse de utilizator
  • Proiectați diferențele între aplicațiile pentru telefon și tabletă
  • Modalități de a evita capcanele obișnuite
  • Exemple de aplicații inspirate.

Dacă nu sunteți sigur de unde să începeți, puteți merge cu siguranță cu acesta.

NIVEL: Începător

Java: Ghid pentru începători, ediția a șasea

1611596347 126 Daca doriti sa deveniti dezvoltator Android cititi aceste carti

Pentru a învăța dezvoltarea Android sau pentru a deveni mai bun la dezvoltarea Android, trebuie să vă corectați elementele fundamentale Java și această carte este locul perfect pentru a începe.

Această carte este actualizată pentru Java 8, deci include subiecte precum expresiile lambda și metodele de interfață implicite.

Acest lucru este foarte simplu și bun pentru începători dorind să începeți cu Java pentru dezvoltarea Android.

NIVEL: Începător

Bună ziua, Android: Vă prezentăm platforma Google de dezvoltare mobilă

1611596348 457 Daca doriti sa deveniti dezvoltator Android cititi aceste carti

Această carte este, de asemenea, pentru începători, dar are un nivel de abstractizare. Nu explică toate conceptele în profunzime și vă oferă doar codul. Dacă asta e treaba ta, poți merge cu ea.

NIVEL: Începător până la intermediar

Ghidul codificatorului ocupat pentru dezvoltarea Android

1611596348 577 Daca doriti sa deveniti dezvoltator Android cititi aceste carti

Sincer să fiu, nu am citit singură această carte. Cărțile pe care le-am furnizat mai sus au fost mai mult decât suficiente pentru a mă ține captivat? dar, am auzit de la mulți că această carte este bună pentru dezvoltatorii de la toate nivelurile.

Acoperă tot ce există în dezvoltarea Android și nu ar trebui să dezamăgească nou sau intermediar Dezvoltatori Android.

Dacă sunteți un dezvoltator profesionist, vă sugerez să încercați în schimb Ediția a patra Android profesională (detaliat mai jos).

NIVEL: Începător până la intermediar

Programare Android: Ghidul Big Nerd Ranch

1611596348 606 Daca doriti sa deveniti dezvoltator Android cititi aceste carti

Ghidul Big Nerd Ranch seria este o serie de cărți familiare în programare. Au cărți despre dezvoltarea de dispozitive mobile și web și alte tehnologii. Dar, să vorbim despre cel pentru Android.

Ghidul Big Nerd Ranch este o carte introductivă pentru persoanele care cunosc Java și doresc să afle despre dezvoltarea Android.

Se compune din multe exemple pentru a ajuta teoria. Veți dezvolta aplicații, cum ar fi cataloage de scene de crimă, browsere foto, jogging trackers și multe altele.

Deși este adesea recomandat pentru începători, cred că devine puțin prea tehnic și ar trebui să citați alte resurse alături de această carte. Dar pentru cineva care se află la nivel intermediar și vrea să-și speleze abilitățile, aceasta este cartea perfectă. Nu pot recomanda suficient.

NIVEL: Intermediar

Cartea de bucate Android

1611596348 32 Daca doriti sa deveniti dezvoltator Android cititi aceste carti

Aceasta nu este o carte pentru începători. Acesta este un manual pentru dezvoltatorii Android profesioniști care caută un ghid rapid cu privire la unele subiecte cu care se confruntă cu dificultăți. Explicațiile sunt concise și superficiale. Nu vă așteptați să fiți hrăniți cu lingură dacă optați pentru această carte.

Acestea fiind spuse, este perfect pentru profesioniști. Doar un ghid rapid și nu prea multă lingură. Subiectele avansate sunt, de asemenea, atinse pe scurt, cu soluții rămase ca exercițiu.

De exemplu: lucrul la o aplicație care conține locația implică mult mai multă sofisticare decât simpla solicitare a unei actualizări a locației. Cu toate acestea, capitolele de localizare acoperă doar lucrurile de bază care îi ajută pe începători să se ude cu picioarele, nu să scrie o aplicație din lumea reală.

NIVEL: Profesioniști și experți

Ediția a IV-a profesională pentru Android

1611596349 464 Daca doriti sa deveniti dezvoltator Android cititi aceste carti

După cum sugerează și numele, această carte este pentru cu experienta militanți.

Acoperă cele mai bune practici, ciclurile de viață ale aplicațiilor Android și tehnicile de proiectare a interfeței de utilizare, cum ar fi crearea unei aplicații robuste pentru diferite dimensiuni de ecran, inclusiv tablete.

Include multe exemple de aplicații din lumea reală pentru a vă oferi o experiență practică de dezvoltare Android profesională. Dar atenție, această carte este într-adevăr aprofundată și necesită o experiență de programare pentru a înțelege conceptele sale.

De exemplu, include JobScheduler, componente arhitecturale, o introducere în Kotlin, modele de navigație și modele de proiectare.

Dacă doriți să vă duceți jocul de dezvoltare Android la nivelul următor, consultați această carte.

NIVEL: Avansat

Programarea Kotlin prin exemplu: Construiți aplicații web și Android din lumea reală în modul Kotlin

1611596349 404 Daca doriti sa deveniti dezvoltator Android cititi aceste carti

Veți explora diverse caracteristici ale Kotlin prin construirea a trei aplicații de complexitate diferită. Primul va fi un joc clasic Tetris și o elaborare a conceptelor OOP.

A doua este o aplicație de messenger cu o complexitate crescută. Aplicația finală este un analizor de locuri: o aplicație web care va utiliza API-ul Google Maps și Place Picker.

Notă: nu include doar exemple de aplicații Android, ci și exemple pentru crearea unei aplicații web.

Acestea fiind spuse, cred că nicio carte nu poate fi suficientă pentru a dobândi complet stăpânirea unei limbi. Exemplul din această carte este suficient pentru a obține un bun control asupra limbii din Kotlin.

NIVEL: Oricine dorește să învețe Kotlin

Kotlin pentru dezvoltatorii Android: Aflați Kotlin în timp ce dezvoltați o aplicație Android

1611596349 144 Daca doriti sa deveniti dezvoltator Android cititi aceste carti

Aceasta este o carte electronică de Antonio Leiva. Dacă sunteți dezvoltator Android, probabil că ați citit articolele sale Medium.

Această carte face o treabă bună prin introducerea limbajului de programare Kotlin, deoarece vă duce în cursul dezvoltării unei aplicații Android. Dacă sunteți dezvoltator Android și doriți să începeți să vă dezvoltați cu Kotlin, această carte nu este un loc nepotrivit pentru a începe (mai ales că este doar unul dintre foarte puținele tutoriale Android / Kotlin disponibile în momentul scrierii acestui articol).

Cu toate acestea, această carte părea că a fost grăbită să fie publicată, deoarece se simțea destul de neorganizată pe tot parcursul. Se pare că autorului nu i-a păsat să explice multe din ceea ce se arată în carte pentru a-i fi mai ușor.

NIVEL: Oricine dorește să învețe Kotlin pentru Android

Acest articol a fost postat inițial aici.

Îți place ce ai citit? Nu uitați să distribuiți această postare pe Facebook, Whatsapp și LinkedIn.

Poți să mă urmărești mai departe LinkedIn, Quora, Stare de nervozitate și Instagram unde eu Răspuns întrebări legate de Dezvoltare mobilă, în special Android și Flutter.