de Isabel Nyo

Călătoria și abilitățile mele de blog pe care le-am dobândit pe parcurs

Au existat multe evenimente accidentale în viața mea care m-au beneficiat foarte mult în cariera mea, iar blogging-ul este cu siguranță unul dintre ele. Astăzi, aș vrea să vă duc în călătoria mea de blog și să vă împărtășesc câteva dintre abilitățile pe care le-am dobândit din blog.

Cum a început călătoria mea de blog

Daca sunteti dezvoltator ar trebui sa incepeti blogul si
Tricou de la womenintechnology.threadless.com

Să începem de la bun început. Întotdeauna există un motiv în spatele oricărei călătorii. Așadar, prima întrebare pe care aș dori să o adresez este de ce am început să bloguez. A fost pentru faimă sau dorința de a crea un brand personal? Era să facem niște venituri secundare?

Răspunsul nu a fost nici unul. Motivul pentru care am început blogging-ul a fost de fapt destul de simplu. Pentru că aveam nevoie de un loc pentru a-mi înregistra învățăturile și trebuia să fie undeva la care puteam accesa de oriunde, care nu era legat de un dispozitiv sau locație fizică. Deci nu pe computerul meu de acasă sau pe computerul de la serviciu.

Prin urmare, nu aveam decât un singur public în minte: eu însumi. Am început să fac bloguri pentru mine, astfel încât să pot accesa conținutul de oriunde din lume. Blogul meu locuia la numele meu de domeniu – eisabainyo.net. Acest lucru a fost înainte ca smartphone-urile să existe.

Aceasta este o continuare frumoasă a următoarei întrebări pe care aș dori să o adresez: când am început să fac blog? Îmi amintesc data exactă pentru că a fost o dată destul de ușor de reținut – ziua de Crăciun, acum aproximativ 13 ani. 25 decembrie 2005, mai precis.

Despre ce am bloguit, mai ales într-o zi de Crăciun, te aud întrebând. În acel moment, lucram ca dezvoltator pentru o companie de media, făcând dezvoltare web în timpul orelor de birou și în timpul liber. Am vorbit despre proiectele mele personale și am scris orice despre dezvoltarea web – CSS, JavaScript, API, PHP și orice tehnologie web în acel moment. Îl numiți, am bloguit despre asta. ?

Nu a lipsit despre ce să blog, pentru că trăiam și respirau dezvoltarea web.

Schimbându-se odată cu vremurile

Avansăm până acum și viața mea personală și profesională s-au schimbat. Acum sunt manager de inginerie și o mamă mândră a unei fete de șase ani.

Prin urmare, blogul meu a evoluat de la a fi un blog tehnic cu fragmente de cod și demonstrații la un blog care vorbește despre cariere în tehnologie, leadership și viață din perspectiva unei femei lider în tehnologie care este și mamă.

Unde și cum am evoluat blogul, de asemenea. Blogul meu s-a aliniat, de asemenea, interesant cu modul în care peisajul tehnologic se schimbă. Când am început blogging-ul, am folosit software-ul WordPress și l-am instalat pe o platformă de găzduire partajată. În urmă cu aproximativ 6-7 ani, când social media a devenit populară, am început să fac bloguri pe LinkedIn. Și astăzi, blog pe Medium. Practic, m-am mutat acolo unde s-a dus publicul meu. Este amuzant acum să cred că am început să fac bloguri pentru mine.

În ceea ce privește instrumentele profesionale, am folosit un computer desktop în acea zi, apoi m-am mutat pe un laptop Windows. Zilele acestea, blog pe un Mac sau, uneori, de pe smartphone-ul meu. Medium are o aplicație iPhone destul de bună, care îmi permite să fac asta. Uneori, și aplicația Notes funcționează foarte bine.

Ce am învățat din blogging

Și acum, aș dori să vă împărtășesc abilitățile pe care le-am învățat de la blog și modul în care aceste abilități m-au ajutat în călătoria mea în carieră.

De gestionare a timpului

Daca sunteti dezvoltator ar trebui sa incepeti blogul si
Fotografie de Stanislaw Gregor pe Unsplash

Gestionarea timpului este una dintre abilitățile mele cele mai apreciate și sunt mândru să spun că este ceva ce am învățat prin păstrarea unui blog rezonabil actualizat în afara responsabilităților mele de serviciu cu normă întreagă și familiei. Pentru mine, gestionarea timpului nu înseamnă când faci un lucru sau altul. Este vorba de a avea strategii care să vă ajute să profitați cât mai bine de timpul pe care îl aveți.

Gestionarea timpului este personală, deoarece trebuie să funcționeze pentru dvs. și trebuie să corespundă preferințelor dvs. De exemplu, dacă nu sunteți o persoană dimineață, o strategie de gestionare a timpului care spune că trezirea la 5 dimineața pentru a avea o oră suplimentară pentru a vă pregăti pentru ziua respectivă și pentru a vă curăța Mesaje primite nu va funcționa bine pentru dvs.

Având în vedere acest lucru, m-am gândit să vă împărtășesc câteva dintre strategiile mele de gestionare a timpului, astfel încât să puteți alege să le luați sau să le lăsați pe cele pe care le considerați adecvate:

Scăpați de pierderile de timp: De exemplu, fără televizor sau Netflix, fără amânare.

Păstrați liste: Am o listă de cumpărături, o listă de prânz (pentru fiica mea), o listă de curățenie, o listă de idei și o listă de activități de vacanță, doar pentru a numi câteva.

Înțelegeți de ce se află în spatele tuturor: Constat că, atunci când știu motivul sau scopul din spatele unei anumite activități, sunt mai probabil să fiu motivat să o realizez în loc să fac doar activitatea pentru că nu am de ales.

De exemplu, blog pe blog pentru că îmi place să facilitez schimbul de cunoștințe și să învăț și să cresc în același timp. Dacă nu găsesc un motiv bun pentru care fac ceva, atunci este o șansă pentru mine să decid cu adevărat dacă este ceva ce ar trebui să fac.

Relaxați-vă și reflectați: Poate părea ironic să vezi cuvântul „Relaxează-te” ca pe o strategie de gestionare a timpului, dar jur prin asta. Rareori mă veți vedea în birou după ora 18, pentru că am constatat că nu contează cât timp stau în birou. La un moment dat, nu adaug valoare și nu fac niciun lucru cu impact ridicat, deoarece creierul meu nu mai funcționează după 8 ore. Trebuie reîncărcat.

Prin urmare, strategia mea de gestionare a timpului este să iau o pauză din când în când și să mă relaxez și să reflectez la ceea ce am făcut, astfel încât să pot începe din nou cu concentrare și energie.

Concentrați-vă pe munca de mare valoare: Pentru a vă putea concentra pe munca de mare valoare, care vă va aduce cea mai mare valoare, indiferent dacă este personală sau profesională, trebuie mai întâi să identificați ce este și ce nu. Determinez dacă ceva este o lucrare de mare valoare, răspunzând la o întrebare simplă – va conta acest lucru în viitor (câteva zile sau luni sau ani de acum înainte)?

De exemplu, prin intermediul blogului meu, primesc destul de multe e-mailuri, comentarii și mesaje directe. Le citesc pe toate? Da, le citesc pe toate. Le răspund la toate? Nu, nu. Deși înțeleg că este frumos și politicos să răspund la fiecare persoană, uneori nu este necesar.

Permiteți-mi să vă dau câteva exemple. Unii oameni vor ca eu să le promovez produsele în care nu cred, unii oameni sunt troli, unii oameni vor doar să-și exprime părerea. Doar un pic de responsabilitate: acest lucru nu înseamnă că, dacă nu răspund la cineva, nu apreciez feedback-ul sau cred că sunt troli. Înseamnă doar că îmi prețuiesc atât timpul, cât și timpul lor.

Gândirea de proiectare

1612042990 144 Daca sunteti dezvoltator ar trebui sa incepeti blogul si
Fotografie de Daria Nepriakhina pe Unsplash

Una dintre întrebările pe care mi le adresez mult în ceea ce privește blogul meu este modul în care vin idei de conținut. Răspunsul meu este două cuvinte: gândire de proiectare.

Gândirea la design este un cuvânt buzz în zilele noastre și există o mulțime de articole care vorbesc despre gândirea la design. Contrar credinței populare, gândirea în materie de design nu se referă numai la modul în care „arată” lucrurile și nici nu este doar o preocupare pentru designeri.

Prin urmare, să ne întoarcem la elementele de bază și să înțelegem ce este gândirea de proiectare.

Gândirea la design este o abordare iterativă a rezolvării problemelor care caută în mod intenționat oameni cu perspective, cunoștințe, abilități și experiență diferite și îi face să lucreze împreună pentru a crea o soluție practică pentru o problemă din lumea reală – Țintă tehnică

Deși nu am o echipă de oameni care lucrează pe blogul meu, vorbesc cu mulți oameni și primesc feedback, întrebări și comentarii de la ei. De aici provin ideile mele de conținut.

Am aflat că, indiferent de cât de grozav cred că este conținutul meu, dacă niciunul dintre publicii mei nu este interesat de acel subiect anume, nu le va adăuga valoare. Abordarea gândirii de proiectare mă încurajează să empatizez cu publicul meu, să definesc ideile pentru conținut într-un mod structurat, să păstrez o listă prioritară de idei, să fac cercetări necesare și, nu în ultimul rând, să scriu conținut care să adauge valoare publicului meu.

Ca și în ultimul pas al procesului de gândire de proiectare, „Testare”, mă uit în mod constant la feedback și implicarea utilizatorilor (cum ar fi partajarea pe rețelele sociale, comentarii, evidențieri medii) pentru a înțelege cu adevărat dacă am realizat ceea ce încercam să realizez cu conținutul meu și cum mă pot îmbunătăți pentru următorul meu conținut.

Deschidere către feedback

1612042990 361 Daca sunteti dezvoltator ar trebui sa incepeti blogul si
Fotografie de Nicholas Green pe Unsplash

Știm cu toții că feedback-ul este un cadou, dar este nevoie de puțină practică pentru a fi deschis să primim feedback care nu este pozitiv. Prin intermediul blogului meu, am primit o mulțime de feedback. Unele sunt feedback-uri pozitive, dar altele nu.

De-a lungul timpului, am învățat să prețuiesc cu adevărat feedback-ul negativ în loc să mă supăr. Fiecare bucată de feedback negativ pe care o primesc mă învață ceva. Unele feedback-uri negative sunt bine intenționate, iar altele nu. Dar, indiferent de intenția sa, toate feedback-urile negative mă ajută să cresc. În cazul în care vă întrebați cum reacționez la feedback-ul negativ, acestea sunt lucrurile pe care le fac de obicei când îl primesc:

  1. Luați timp pentru a înțelege feedback-ul și lăsați-l să se scufunde.
  2. Decideți dacă este ceva despre care aș vrea să fac ceva – fie răspunzând persoanei, fie făcând o notă mentală pentru viitor sau adăugând un element de acțiune pentru mine.
  3. Dacă feedback-ul este negativ și nu este bine intenționat, dă-mi permisiunea să ignor și să merg mai departe.

Obținând feedback de la alții prin intermediul blogului meu, am învățat și am îmbrățișat acest fapt foarte simplu – nu toată lumea va fi de acord cu dvs., nu toată lumea trebuie să vă împărtășească punctul de vedere și este perfect ok.

Abilități de comunicare

1612042991 36 Daca sunteti dezvoltator ar trebui sa incepeti blogul si
Fotografie de rawpixel pe Unsplash

Blogul este o formă de a mă exprima prin cuvinte. Prin intermediul blogului, m-am trezit că mă pricep mai bine la a-mi articula gândurile, indiferent dacă sunt scrise sau vorbite.

Am învățat să comunic clar, atât gândindu-mă la mesaj și la impresia că aș vrea să plec, cât și schimbându-mi stilul de comunicare pentru a-mi întâlni publicul țintă – totul prin intermediul blogurilor. Indiferent de locul în care vă aflați în prezent în carieră (de exemplu, indiferent dacă sunteți dezvoltator, conducător tehnic, manager sau CTO), abilitățile excelente de comunicare vă pot face sau rupe cariera.

De multe ori, abilitățile dvs. de comunicare vă diferențiază de ceilalți și vă fac să vă distingeți de restul.

Începeți blogul astăzi

Ai un blog? Dacă da, bine cu tine. Continuați să scrieți blog! Dacă nu ai încă un blog, sper că te-am încurajat să bloguezi împărtășind călătoria mea cu tine. Cu adevărat m-a ajutat foarte mult în carieră și în perspectiva mea asupra vieții, mai mult decât anticipasem vreodată.

La fel ca Zig Ziglar, un vorbitor motivațional, a spus odată:

„Nu trebuie să fii grozav pentru a începe, dar trebuie să începi să fii grozav.”

1612042991 116 Daca sunteti dezvoltator ar trebui sa incepeti blogul si

Mulțumesc că ai citit!

1612042991 889 Daca sunteti dezvoltator ar trebui sa incepeti blogul si

Dacă vă place această poveste, ați putea dori să verificați cea mai recentă carte a mea, README.md pentru dezvoltatorii de software: Ultimul ghid de carieră în dezvoltarea software-ului în epoca întreruperii tehnologiei.

Aboneaza-te la lista mea de corespondență pentru a primi articole și resurse despre carieră tehnologică, leadership și viață.