De ce ai nevoie de un mouse Trackball

De ce ai nevoie de un mouse Trackball
⏱️ 4 min read

Marea majoritate a utilizatorilor de computere se descurcă cu un mouse standard, dar câțiva selectați adoră trackball-urile. Există câteva motive întemeiate pentru această iubire! Dacă vă întrebați dacă aveți nevoie de un mouse trackball, iată de ce un mouse trackball este instrumentul perfect pentru dvs.

Cum Se Remediază Datele Mobile Car...
Cum Se Remediază Datele Mobile Care Nu Funcționează Pe Android

Confort și ergonomie

În ultimii ani, conversația despre o ergonomie sănătoasă la locul de muncă a crescut. Mai mulți lucrători sunt conștienți de riscurile și problemele pentru sănătate asociate cu perioade lungi de ședere zilnică. Este extrem de nesănătos și multe companii au făcut un efort serios pentru a ajuta lucrătorii moderni de birouri să reducă riscurile muncii la birou. În timp ce vă ridicați în picioare vă va ajuta sănătatea, dispozitivele de intrare mai ergonomice vă pot proteja de un RSI sau de vătămări repetate la tensiune. Aceste leziuni sunt cauzate de tensionarea repetată a corpului în același mod, din nou și din nou. Aceste leziuni pot provoca amorțeli, furnicături și durere și nu vor dispărea până nu opriți stresorul.

Șoarecii Trackball pot fi o binecuvântare pentru lucrătorii care suferă de un tunel carpian sau RSI pe încheietura mâinii. Beneficiul vine de la poziția stabilă a trackball-ului. În timp ce vă mișcați încheietura și brațul pentru a manipula un mouse tradițional, trebuie doar să vă mișcați degetele pentru a utiliza un trackball. Dacă folosiți un suport pentru încheietura mâinii cu trackball-ul, încheietura mâinii va fi la un unghi mai sănătos. Acest lucru îl eliberează de tulpina asociată cu alunecarea mouse-ului. Deoarece mâna ta rămâne într-un singur loc, brațul și încheietura mâinii nu vor fi tensionate de mișcarea constantă înainte și înapoi a mouse-ului.

Durabilitate

trackball-vs-mouse-2

Mouse-ul computerului meu este cu ușurință cel mai predispus dispozitiv pe care îl dețin. Un mouse este una dintre puținele componente ale computerului care necesită încă piese în mișcare, iar aceste tipuri de piese se uzează și se defectează în timp. Șoarecii ieftini eșuează cel mai repede, dar chiar și șoarecii de înaltă calitate sunt supuși uzurii. O parte din aceasta se datorează entropiei și duratei de viață planificate a unor lucruri precum senzorul de clic. Dar durata de viață a mouse-ului poate fi scurtată printr-o mișcare constantă și agresivă. Am văzut o mulțime de oameni bătându-și mouse-ul în frustrare sau urmărindu-l accidental chiar de pe marginea biroului lor. Deoarece trackball-urile sunt staționare, acestea sunt scutite de stresul potențial al momentelor agresive sau al căderilor. Cu condiția ca butoanele să rămână în formă, un trackball poate rezista unui scaun de birou de înaltă calitate. Un șoarece bine îngrijit ar putea dura la fel de mult, dar acestea par mai puțin frecvente.

Eficienţă

trackball-vs-mouse-hero

S-ar putea să ai nevoie de puțin timp pentru a te simți confortabil cu un trackball. Dar odată ce te-ai obișnuit (poate o săptămână sau cam așa), precizia cursorului tău poate crește semnificativ. Acest lucru este valabil mai ales pentru mișcări mici și precise, la care mingile de track sunt de obicei mai sensibile. Trackball-urile facilitează, de asemenea, „biciul” cursorului de la o margine a spațiului de lucru la celălalt, necesitând doar o mișcare a degetelor. Singura avertisment este jocurile: acuratețea jocurilor FPS beneficiază de fapt de angajarea mai multă a corpului tău, permițându-ți să dezvolți memoria musculară inconștientă și să-ți „fixezi” crucea în punctul corect de pe ecran. Acest lucru nu este cu siguranță imposibil cu un trackball, dar ar putea fi mai dificil.

Spațiu de birou

trackball-vs-mouse-4

Dacă doriți să profitați la maximum de spațiul limitat pe birou, un trackball wireless eliberează o bucată de birou dedicată anterior mișcării mouse-ului. Chiar dacă mouse-ul dvs. nu necesită mousepad, tot aveți nevoie de spațiu pentru al glisa. Deoarece trackball-urile rămân într-un singur loc, puteți recupera spațiul de birou pentru orice doriți.

Voiaj

Fiecare laptop de pe piață are astăzi un track pad pentru mișcarea cursorului. Unele tampoane de track sunt mari și receptive, în timp ce altele sunt nenorocite și frustrante. Și chiar și cele mai bune sunt limitative: încercați să utilizați cu precizie lasso-ul Photoshop cu un track track. Șoarecii de călătorie sunt de ajutor, dar necesită spațiu de manevră. Trackballs sunt perfecte pentru munca precisă în timpul călătoriilor. Puteți înlocui track pad-ul cu un dispozitiv de indicare mai bun, fără a necesita o masă suplimentară pentru tava mouse-ului. Un trackball mic este un partener de călătorie excepțional.

Concluzie

Dacă sunteți gata să explorați lumea trackball-urilor, Kensington Orbit și Logitech M570 ambele sunt alegeri excelente, ieftine. După o săptămână, probabil că nu veți dori niciodată să reveniți!

Imagini de Kensington K72359 Trackball, Toniosky2

Join our Newsletter and receive offers and updates! ✅

0 0 votes
Article Rating
Avatar of Routech

Routech

Routech is a website that provides technology news, reviews and tips. It covers a wide range of topics including smartphones, laptops, tablets, gaming, gadgets, software, internet and more. The website is updated daily with new articles and videos, and also has a forum where users can discuss technology-related topics.

You may also like...

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x