Mulți dintre prietenii mei au crezut că sunt nebun să părăsesc o poziție excelentă la Google pentru a ajuta părinții și copiii să învețe despre bani. Poate au dreptate.

Construirea unei aplicații creative și captivante pentru a preda educația financiară a copiilor este o provocare. Dar este și o muncă importantă.

Având în vedere că multe școli nu predă încă finanțe personale în clasă, m-am simțit obligat să fac din această misiune misiunea mea.

Am fondat Pennybox cu un scop simplu, dar îndrăzneț: educarea copiilor și a familiilor despre bani. Înainte de a începe codarea, am vorbit cu sute de părinți și le-am pus această întrebare: Îți înveți copiii despre bani și care sunt rezultatele?

Ceea ce am învățat a fost surprinzător: în timp ce toți părinții au crezut că educația financiară este importantă pentru bunăstarea copiilor lor, puțini au predat în mod activ subiecte financiare acasă sau s-au simțit împuterniciți sau suficient de calificați pentru a face acest lucru.

Cum m-au învățat părinții despre bani

Când eram mai tânăr, părinții mei mi-au oferit o carte despre modalități distractive de a câștiga și a economisi bani. Îmi amintesc că l-am citit și am apreciat fotografiile cu bani și povestea despre modul în care o grămadă de monede ar crește în timp dacă ar fi gestionate corect. Am fost fascinat din start.

Am fost norocos. Părinții mei își luaseră timp să-mi cumpere cartea și se asiguraseră că o citesc și o înțeleg. Și mai bine, mi-au oferit un mediu practic în care să aplic și să exersez lecțiile pe care le-am învățat. Ei au numit acest lucru „învățând făcând”.

Mi-ar da sume mici de bani pentru a face treburi și a ajuta în comunitate. De “învățând la locul de muncă”Lecțiile pe care le-am citit au prins viață. Am reușit să înțeleg mai profund subiectele importante, cum ar fi cum să bugetezi și să economisești.

Pentru copiii care nu pot învăța despre bani acasă, sala de clasă ar trebui să fie un loc evident în care să se întoarcă. Dar nu este cazul. Doar 17 state americane necesită educație financiară pentru studenții lor. În cele din urmă, atunci când copiii sunt „subeducați” în legătură cu banii, societatea ridică factura.

Tehnologia este un mediu perfect pentru a ajuta la rezolvarea acestei probleme.

Lecții despre care construiesc Pennybox

Mai jos, am distilat lecțiile cheie din experiențele mele cu bani. Acestea sunt cele mai importante lecții pe care le-am învățat și doresc să transmit aceste cunoștințe – dvs. sau propriilor dvs. copii, prietenilor dvs. care au copii și oricui se luptă să-și mențină sănătatea financiară. Și sunt informații pe care le construiesc în Pennybox.

Lecția # 1: Câștigă bani reali pentru a face lucruri reale

Takeaway cheie: Un dolar câștigat este un lucru bun

De ce am renuntat la Google si am construit o

Când eram la liceu, aveam un loc de muncă de vară. Sarcinile mele erau în primul rând de îngrijire și am câștigat salariu minim. Nimic nu m-a învățat mai repede valoarea banilor decât să număr cât am câștigat pe oră și să înmulțesc numărul de ore în care am lucrat ori rata de plată.

Salariul meu zilnic de acasă era de aproximativ 25 USD. După această slujbă am văzut etichetele de preț – pentru mâncare, haine, călătorii și educație – într-o lumină foarte diferită. M-am gândit la costuri nu doar în termeni de bani, ci în termeni de timp. Nu am apreciat niciodată această relație până când nu am început să lucrez și am început să câștig bani reali pentru a face lucruri reale.

Lecția # 2: Salvați

Takeaway cheie: Nu ajunge ca economia lui Gorbaciov

De ce am renuntat la Google si am construit o

În timpul Războiului Rece, fostul lider al URSS Mihail Gorbaciov a fost întrebat despre starea de sănătate a economiei sovietice. El a răspuns: „bine”. Când a fost apăsat să-și explice răspunsul în mai multe cuvinte, el a răspuns: „nu este bine”.

Această poveste îmi amintește de atitudinea multor oameni față de salvare. Dacă vă întrebați prietenii dacă este important să economisiți bani, toți vor răspunde da. Dar câți o fac de fapt?

Pentru a construi o bază economică, trebuie să se economisească și să se pună deoparte bani reali.

Lecția # 3: Investiți

Takeaway cheie: Dragostea este o forță puternică, dar și interesul compus. Investiți pentru viitor.

1611298509 517 De ce am renuntat la Google si am construit o

Un copil a fost întrebat odată în timpul unui examen: „care este cea mai puternică forță de pe pământ?” Răspunsul lor: „dragoste”.

Deși sentimentul este cu siguranță admirabil, un răspuns mai corect din punct de vedere științific ar fi fost forța nucleară puternică.

Aș argumenta că există încă o altă forță cu o forță aproape egală: dobânda compusă.

Investiția cu înțelepciune este crucială pentru ca banii să funcționeze pentru dvs. – sau pentru copiii dvs. – în viitor. Albert Einstein a înțeles bine acest lucru:

„Interesul compus este a opta minune a lumii. Cine o înțelege, o câștigă … cine nu o plătește. ” – Albert Einstein

Lecția # 4: Cheltuie gânditor

Cheie de luat masa: Oricât de lentă sau de rapidă, trecerea liniei de sosire este memorabilă. Ajungeți la linia de sosire.

1611298509 37 De ce am renuntat la Google si am construit o

Banii ar trebui câștigați, economisiți și investiți – în această ordine. Banii rămași ar trebui cheltuiți cu grijă.

Alocarea înțeleaptă a banilor este similară cu conservarea energiei la începutul unei perioade lungi. Trebuie să cheltuiți resurse, dar asigurați-vă că aveți destule pentru a ajunge la linia de sosire.

Știi ce vrei și știi de ce ai nevoie. Distingeți între cele două pentru a ajunge la sfârșitul cursei.

Lecția cheie # 5: donați

Takeaway cheie: Fii generos, fii bun. Banii sunt un instrument. Folosește-l pentru a-i ajuta pe alții.

1611298510 8 De ce am renuntat la Google si am construit o

Anne Frank a scris că „nimeni nu a devenit vreodată sărac prin dăruire”.

Dacă citiți acest articol, câteva lucruri trebuie să fie adevărate:

  • ești alfabetizat
  • aveți o conexiune la internet
  • și dețineți cel puțin un dispozitiv.

Vă descurcați destul de bine conform standardelor globale – și vă puteți permite să îi ajutați pe ceilalți. Dar de ce să aștepți până la maturitate? Copiii trebuie să învețe că a avea cunoștințe financiare înseamnă a lua niște bani și a-i folosi pentru a împuternici organizații de caritate, organizații non-profit sau inițiative comunitare. Copiii pot învăța să doneze la fel cum învață să citească și să scrie.

Sunt profund recunoscător că părinții mei mi-au oferit o carte și un mediu practic pentru a învăța abilități de bază în materie de bani în timp ce eram copil.

O lume în care oamenii sunt educați despre bani – și știu cum să câștige, să economisească, să investească, să cheltuiască cu grijă și să doneze – este o lume în care vreau să trăiesc și pe care încerc să o creez.

Mulțumesc pentru lectură. Dacă doriți să luați legătura, puteți să mă contactați la wfhadviser.com, ultimul meu efort de a ajuta familiile să lucreze de acasă și să profite la maximum de timpul și banii lor.