de Rachael Ray

De ce AngularJS este cadrul meu preferat pentru dezvoltarea de software

AgularJS este unul dintre cele mai versatile și populare cadre disponibile astăzi. Google a introdus-o în 2012. Oferă o infrastructură scalabilă care acceptă cele mai mari aplicații Google.

De ce AngularJS este cadrul meu preferat pentru dezvoltarea de
AngularJS Development

AngularJS, un cadru JavaScript structurat, construiește aplicații dinamice cu o singură pagină. Este un cadru client care acceptă mai multe platforme. Toate funcțiile și comenzile acestui cadru utilizează șabloane de cod scrise în script HTML.

Mai mult, cadrul AngularJS are multe caracteristici puternice. Aceste caracteristici permit decuplarea oricărei logici a aplicației de manipularea DOM (Document Object Model). De asemenea, oferă o serie de caracteristici uimitoare și utile. De-aceea Dezvoltarea AngularJS este adesea opțiunea preferată pentru companii.

Iată o listă de caracteristici pe care le oferă AngularJS

1. Cadrul controlerului de vizualizare model (MVC)

MVC este un model de proiectare software pentru dezvoltarea aplicațiilor web. Este alcătuit din:

Model: primul nivel al modelului care este responsabil pentru menținerea datelor. Este similar cu tipurile de date primitive, cum ar fi booleenii, numerele, șirurile sau obiectele. Este cel mai simplu script fără nici o metodă getter și sorter.

Vedere: responsabil pentru afișarea porțiunilor de date utilizatorului. Acestea prezintă datele într-un anumit format declanșat de acțiunea controlorului.

Controlor: controlează interacțiunea dintre model și vizualizare. Răspunde la introducerea utilizatorului și interacționează cu obiectele modelului de date. Controlerul primește intrarea, îl validează și apoi efectuează operațiunile.

Deoarece AngularJS este un script open-source, modelul de lucru se bazează pe modele MVC și pe cel mai nou JavaScript din partea clientului. Arhitectura de control cadru Model View din AngularJS este ușoară, versatilă și dinamică.

MVC facilitează crearea unei aplicații separate din partea clientului. Cu AngularJS, chiar dacă elementele MVC au fost dezvoltate separat, le puteți combina. Nu este nevoie să scrieți cod suplimentar pentru a combina toate atributele împreună.

2. Interfață utilizator cu HTML

Interfețele de utilizator din AngularJS sunt construite pe HTML. Este un limbaj declarativ care are etichete mai scurte și este extrem de ușor de înțeles. Chiar și interfața pe care o oferă este organizată, netedă și structurată.

De multe ori, devine complex să dezvolți, să organizezi și să reorganizezi interfețele JavaScript. Deci, interfața HTML poate reglementa și implementarea aplicației. Deci, mai degrabă decât să înțelegeți fluxul și încărcarea programului, puteți defini ceea ce doriți și AngularJS va rezolva dependențele.

3. Model POJO

În comparație cu alte cadre, AngularJS folosește obiecte POJO (Plain Old JavaScript). Acum, asta înseamnă că nu este nevoie să adăugați elemente getter și setter suplimentare pentru a lega AngularJS împreună cu surse de date suplimentare.

Un model POJO oferă, de asemenea, obiecte spontane și bine planificate. Dezvoltatorii trebuie să creeze bucle de obiecte și bucle de matrice cu proprietățile necesare. Apoi, trebuie să-l regleze și să-l reîncadreze.

Acest lucru face AngularJS autosuficient și ușor de utilizat. Aplicarea bine planificată și rapidă a modelului POJO este una dintre motive pentru a utiliza AngularJS în următorul dvs. proiect de dezvoltare.

4. Comunitate activă pe Google

Ori de câte ori doriți să adoptați un cadru pentru dezvoltare, căutați întotdeauna un sprijin comunitar bun. Nici AngularJS nu dezamăgește aici.

De ce? Pentru că Google menține AngularJS. În plus, este lansat sub licența MIT și este disponibil pentru descărcare pe GitHub.

Deci, dacă aveți probleme de întreținere sau vă blocați undeva, există multe forumuri unde puteți rezolva întrebările dvs. De asemenea, dacă aveți sugestii sau orice poate îmbunătăți ceva, sursa este ușor de descărcat.

5. Rutare

Rutarea este practic tranziția de la o vedere la alta. Acum, acesta este aspectul cheie al aplicațiilor cu o singură pagină.

În aplicațiile cu o singură pagină, totul vine într-o singură pagină. Dezvoltatorii nu vor să redirecționeze utilizatorii către o pagină nouă de fiecare dată când fac clic pe un meniu sau un submeniu. Dezvoltatorii doresc ca conținutul să se încarce asincron pe aceeași pagină, doar schimbând adresa URL.

Aproape toate site-urile web funcționează pe această metodă. Unele dintre platformele populare, cum ar fi magazinul de aplicații Chrome și Twitter, sunt cele mai bune exemple de aplicații cu o singură pagină. Această metodă îl ajută pe utilizator să se simtă ca și când ar interacționa cu o aplicație desktop.

Acum, cu AngularJS, aceasta devine o sarcină ușoară și puteți crea diverse vizualizări pentru diferite adrese URL. AngularJS vă permite, de asemenea, să încărcați vizualizarea corespunzătoare în pagina principală pentru o cerere URL specifică. Acesta este un alt motiv pentru care dezvoltatorii adoră AngularJS.

6. Legare bidirecțională

Legarea datelor este sincronizarea automată a datelor între vizualizare și model. Vizualizarea indică codul HTML, iar modelul indică variabilele JavaScript.

În AngularJS, puteți construi cu ușurință un șablon care poate lega diferite componente cu modele diferite. În acest fel, ori de câte ori valoarea oricărei componente HTML sau de vizualizare diferă, valoarea modelului legat este de asemenea actualizată.

Să presupunem că dacă valoarea textului de intrare se modifică, modelul legat este, de asemenea, modificat și actualizat corespunzător. Pentru a controla modificarea datelor, nu este nevoie să programați un set separat de funcții de apel invers.

Cu legarea bidirecțională a datelor, stratul de prezentare al aplicației devine foarte simplu. Drept urmare, interfața de utilizare este curată și are un aspect îmbunătățit. De asemenea, manipulările și calculele complexe ale datelor pot fi făcute cu ușurință.

În concluzie

Aplicațiile web cross-browser construite utilizând AngularJS sunt ușor de utilizat și interactive. Un alt avantaj al AngularJS este că analizează pagina DOM și apoi construiește legături care se bazează pe elemente specifice AngularJS.

Ca urmare, reduce semnificativ partea de codificare în comparație cu alte cadre. Un singur set de coduri pentru o singură aplicație și sarcina dvs. este terminată. De asemenea, mai puțină codificare înseamnă șanse reduse de eroare.

AngularJS este un cadru multifuncțional excelent care vă accelerează procesul de dezvoltare. Oferă injecție de dependență și conectare profundă și este o platformă robustă pentru dezvoltarea de software.