De ce ar trebui să creați o temă pentru copii și sfaturi pentru ao ușura [WordPress]

De ce ar trebui să creați o temă pentru copii și sfaturi pentru ao ușura [WordPress]
⏱️ 5 min read

WordPress alimentează aproximativ 23% din toate site-urile web, iar mulți utilizatori au adesea nevoie să personalizeze temele pe care le folosesc într-un fel. Unii oameni aleg să editeze direct fișierele temei, dar asta pune o problemă majoră: odată ce tema este actualizată, toate modificările se vor pierde. Aici intervine crearea unei teme pentru copii.

Ce sunt temele pentru copii?

Temele pentru copii sunt pur și simplu teme personalizate care moștenesc funcțiile și stilul temei părinte. Prin crearea unei teme copil, puteți face cu ușurință modificări temei părinte și păstra aceste modificări chiar și atunci când tema părinte este actualizată.

Acum, că știți ce este o temă pentru copii, să analizăm câteva moduri în care puteți crea teme pentru copii și câteva dintre cele mai bune practici de urmat.

Noțiuni de bază

Voi folosi tema Twenty Fifteen pentru acest tutorial, dar aceasta va funcționa pentru orice temă pe care alegeți să o utilizați.

Pentru a crea o temă pentru copii, pur și simplu navigați la directorul „wp-content / themes” și creați un folder nou pentru tema copilului. Puteți denumi dosarul „douăzeci și cincisprezece-copii” sau ceva de genul acesta.

Apoi, va trebui să creați un fișier „style.css” în noul folder cu tema copil și să completați fișierul cu următorul conținut:

Puteți înlocui numele temei, URI-ul, descrierea și numele autorului cu detalii relevante pentru tema copilului dumneavoastră. Cu toate acestea, partea „Șablon” trebuie să fie numită după directorul temei părinte.

În acest caz, numele directorului temei noastre părinte este „douăzeci și cincisprezece”, deci șablonul va fi „douăzeci și cincisprezece”. Dacă utilizați o altă temă, nu uitați să actualizați șablonul în consecință, altfel tema copilului dvs. se va rupe.

Următorul pas este să stoarceți corect foile de stil ale temei părintești, astfel încât tema copilului dvs. să poată moșteni stilurile părinților și puteți construi de acolo. Unele site-uri web vă recomandă să utilizați @import pentru a face acest lucru, dar aceasta nu mai este cea mai bună practică și ar trebui evitată.

Cel mai bun mod de a pune în coadă stilurile temei părinte este să creați un fișier „functions.php” în folderul temei copil și să adăugați următorul conținut:

Trucul aici este să înlocuiți „stilul părinte” cu directorul temei părinte și împreună cu „-css” la final. În cazul nostru, „stilul părinte” va fi înlocuit cu „douăzeci și cincisprezece-css”.

funcții-temă-copil-php-2

Asta e; tema copilului dvs. este acum gata să fie activată.

Activarea temei copilului tău

Activarea unei teme copil este exact același proces ca o temă normală. Navigați pur și simplu la „Aspect -> Teme” de pe Tabloul de bord WordPress și activați tema copilului.

Crearea unei teme copil cu un plugin

Dacă doriți să accelerați procesul de creare a unei teme copil, puteți utiliza un plugin gratuit pentru a crea automat unul pentru dvs. Tema pentru copii cu un singur clic face mai ușor acest lucru printr-un clic pe un buton. Pur și simplu instalați și activați pluginul, apoi accesați „Aspect -> Tema copil” de pe tabloul de bord și completați formularul de pe pagină cu detaliile relevante despre tema copilului dumneavoastră. După ce ați terminat, apăsați butonul „Creați copil” pentru a crea și activa tema copilului.

plugin-temă-copil

Efectuarea de personalizări

Acum că tema noastră este activată, vă puteți vizualiza site-ul web pentru a vedea cum arată. Presupunând că ați făcut totul corect, va apărea exact la fel ca tema părinte. Din acest moment, puteți adăuga CSS personalizat în fișierul style.css al temei copilului dvs. pentru a înlocui stilurile din tema părinte. Rețineți că stilurile pe care le declarați în tema copilului dvs. vor avea prioritate față de cele din tema părinte, iar acum puteți actualiza părintele fără nicio teamă de a vă pierde munca.

Dacă doriți să adăugați o funcție nouă pe site-ul dvs. web, va trebui să declarați funcțiile din fișierul „function.php” al temei copilului care va fi încărcat alături de fișierul „function.php” al temei părinte.

folder-temă-copil

Alte fișiere șablon

Alte fișiere PHP trebuie copiate în directorul temei copil și modificate acolo. Acest lucru se datorează faptului că, spre deosebire de fișierul „functions.php”, fișierul echivalent al temei părinte va fi ignorat în favoarea ta, deci asigură-te că așezi fișierul original în aceeași poziție în tema copilului tău ca și în tema părinte, astfel încât totul să funcționeze lin.

Linia de fund

Acum, că știți de ce este necesară o temă copil pentru a face personalizări pe site-ul dvs. web și cum să o creați, nu există niciun motiv pentru care să modificați direct fișierele temei. Dacă totuși aveți nevoie de clarificări suplimentare, lăsați un comentariu mai jos sau vizitați WordPress Codex pentru mai multe informații despre temele pentru copii.

Join our Newsletter and receive offers and updates! ✅

0 0 votes
Article Rating
Avatar of Routech

Routech

Routech is a website that provides technology news, reviews and tips. It covers a wide range of topics including smartphones, laptops, tablets, gaming, gadgets, software, internet and more. The website is updated daily with new articles and videos, and also has a forum where users can discuss technology-related topics.

You may also like...

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x