De ce ar trebui să descărcați Opera Mini și să o faceți

De ce ar trebui să descărcați Opera Mini și să o faceți
⏱️ 4 min read

Toată lumea vorbește întotdeauna despre Chrome și, uneori, despre Firefox, dar nu se dă multă dragoste acelui erou neîncântat al principalelor browsere Android, Opera mini. Browserul ușor și fermecător este de fapt mai popular acum decât Firefox, dar nu s-a vorbit la fel de mult. Deci, de ce o folosesc atât de mulți oameni? Ce oferă ceilalți nu? Iată tot ce trebuie să știți despre browserul liniștit, care ar trebui să vă convingă să încercați.

Este mai rapid decât Chrome

Nu se poate nega faptul că Chrome are multe funcții la îndemână și este minunat atunci când vine vorba de sincronizarea lucrurilor pentru deținătorii de cont Google. Poate fi, totuși, un browser greoi, predispus la întârziere și care nu încarcă site-urile web cât de repede doriți.

Conform cercetărilor proprii ale Opera, în modul cu economii extreme Opera Mini este cu 72% mai rapid decât Chrome. Evident, cercetarea proprie a Operei ar spune că este cel mai bun lucru de la cuptorul cu microunde, dar experiența mea personală cu browserul îi oferă și avantaj (chiar și atunci când nu folosesc modul de economisire extremă).

Telefoanele mai puternice cu acces consecvent la 4G pot fi mai puțin afectate de îmbunătățirile Opera, ceea ce îl face deosebit de util pentru persoanele cu dispozitive entry-level până la gama medie.

Are un blocator de anunțuri activat implicit

Dacă există ceva mai rău decât un anunț care vă înfundă ecranul pe browserul desktopului, atunci când vă înfundă ecranul pe un browser mobil, atunci când este adesea mult mai puțin clar unde ar trebui să atingeți pentru a scăpa de el. În timp ce majoritatea browserelor Android majore au activat un pop-up blocker, Opera face un pas mai departe prin activarea implicită a unui blocker publicitar complet.

După ce am testat acest lucru pe mai multe site-uri web și l-am comparat cu Chrome, am constatat că Opera era mult mai riguroasă în blocarea anunțurilor, ascunzând reclame pe paginile în care Chrome le-ar lăsa. Dacă, din orice motiv, doriți să dezactivați blocatorul de anunțuri, atingeți pictograma Opera din dreapta jos, apoi atingeți „Blocare anunțuri”, astfel încât să scrie „Dezactivat”.

opera-mini-browser-ad-block

Are un mod de noapte încorporat

Dacă rulați LineageOS, atunci există șanse mari să vă lăsați la lumina caldă și chihlimbară a LiveDisplay seara, care scade temperatura culorii ecranului dvs. seara pentru a ușura ochii.

Dacă nu aveți LiveDisplay, Twilight sau echivalentul, atunci ar trebui să încercați modul de noapte încorporat al Opera Mini. Accesați Setări în Opera (pictograma „O” din partea dreaptă jos, apoi pictograma roată dințată), apoi derulați în jos până la Mod noapte și reglați setările până când vă sunt confortabile.

opera-mini-browser-night-mode

Folosește mai puține date decât alte browsere

Una dintre caracteristicile mari (sau poate mici, în funcție de modul în care îl priviți) din Opera Mini este aceea că comprimă automat fiecare site web pe care îl vizitați, nu numai că îl face mai rapid, dar în esență înseamnă că funcționează implicit într-un mod similar cu cum funcționează funcția „Economizor de date” Chrome.

De asemenea, puteți modifica opțiunile de economisire a datelor. Atingeți pictograma Opera „O” din partea dreaptă jos a Operei Mini, apoi atingeți pictograma roată Setări și derulați până la „Economii de date” Aici veți vedea informații detaliate despre cât de multe date economisiți comparativ cu ceea ce ați face într-un browser necomprimat. De asemenea, puteți modifica calitatea imaginii, precum și modificarea setărilor generale de economisire a datelor între Automat, Extrem, Înalt sau Dezactivat. În modul extrem, vă uitați la economii de date de aproximativ 60-80%. Lucruri impresionante!

opera-mini-browser-date-economii

Are majoritatea caracteristicilor browserelor rivale

Deci, Opera Mini are toate funcțiile fanteziste menționate anterior, dar asta nu ar însemna prea mult dacă nu ar obține elementele de bază corecte. Din fericire, face acest lucru și include astfel de clopote și fluiere ca opțiune de salvare a paginilor pentru citire offline, o pagină de pornire care vă permite să salvați site-urile preferate pentru „Apelare rapidă” și un flux de știri personalizabil pe ecranul de pornire, precum și un mod Reader dedicat. Dacă doriți o schimbare de la Chrome, dați Opera Mini (sau fratele său necomprimat, Browser Opera) o incercare.

Join our Newsletter and receive offers and updates! ✅

0 0 votes
Article Rating
Avatar of Routech

Routech

Routech is a website that provides technology news, reviews and tips. It covers a wide range of topics including smartphones, laptops, tablets, gaming, gadgets, software, internet and more. The website is updated daily with new articles and videos, and also has a forum where users can discuss technology-related topics.

You may also like...

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x