Python este un minunat tastat dinamic limba. Însă destul de mulți oameni consideră acest lucru cel mai mare dezavantaj al acestuia.

Dar de ce?

Limbile tastate dinamic elimină durerea de cap a scrierii declarațiilor de tip „banal”. Acest lucru face ca scrisul să fie mai plăcut și puțin mai rapid. Mediul de execuție al limbii gestionează limbajul tastat dinamic.

Aceasta înseamnă că unele bug-uri care ar fi putut fi eliminate aproape imediat după introducere vor rămâne tăcute până când codul este invocat. Și știi când se va întâmpla asta, nu?

De ce ar trebui sa experimentati verificarea tipului in Python

Tratarea tipurilor

Python a adăugat, începând cu versiunea 3.5, opțional suport pentru indicii de tip prin intermediul tastare modul.

Se pare că le place să facă compromisuri pentru ambele părți. Pe de o parte, persoanele care iubesc libertatea tastării dinamice pot continua să ignore ignoranțele de tip. Din cealaltă parte, persoanele care iubesc siguranța tastării statice pot beneficia de utilizarea noii funcționalități.

Cum să-l folosească

Modul de a-l utiliza sau cel puțin de a începe să-l utilizați este destul de simplu și direct. Seamănă foarte mult cu TypeScript cale de tastare statică în cazul în care sunteți familiarizați. Iată un exemplu:

# Typing is the core module that supports type checking.
# In here we import List, which provided equivalent functionality to
# the list() function or the [] equivalent shorthand
from typing import List
# We define a function, as usually but we add the expected
# type to the args and we add a return type too
def find_files_of_type(type: str, files_types: List[str]) -> bool:
return (type in files_types)
files_types: List[str] = [‘ppt’, ‘vcf’, ‘png’]
type_to_search: str = ‘ppt’
print(‘Found files of type {} in list? {}’.format(type_to_search,
find_files_of_type(type_to_search, files_types)))

Cam ciudat, dar totuși clar, nu? 🙂

Capcana potențială

S-ar putea să fi observat că am menționat cuvântul „opțional” câteva rânduri mai sus. Deci, în momentul redactării acestui articol, nu există nicio aplicare a verificării tipului.

S-ar putea să adăugați orice tip irelevant doriți la variabilele dvs. Faceți cele mai nevalide, irelevante și „pervertite” operațiuni pentru ei, dar Python nu va bate cu ochii.

Dacă dorești impune verificarea tipului, ar trebui să utilizați un tip de verificare tip ca cel mai bun mypy.

Desigur, majoritatea IDE-urilor au unele funcționalități în ceea ce privește verificarea tipului. Aici este documentația relevantă pentru Pycharm.

Cred că aș vrea să văd în viitor

  • Integrați un mecanism de verificare a tipului în nucleul limbajului
  • Ca urmare a celor de mai sus, sugestii de tip mai perfecte. De exemplu, dacă verificarea de tip este activată, nu ar trebui să folosesc clasa List sau Tuple să o facă. [] și () stenografiile ar trebui să fie suficiente

Concluzie

Vă mulțumim că ați citit acest articol. Acesta nu este în niciun caz un ghid extins pentru această funcționalitate excelentă a Python. Mai degrabă este un manual care sper să conducă la mai multe cercetări.

Dacă începeți un nou proiect în Python 3.5+, aș recomanda să experimentați verificarea tipului. Mi-ar plăcea să văd sugestiile și gândurile despre această funcție, așa că nu ezitați să lăsați un comentariu.

Publicat inițial la blogul meu.