de Evaristo Caraballo

De ce ar trebui să faceți realitate augmentată dacă sunteți dezvoltator JavaScript – și cum să începeți

De ce ar trebui sa faceti realitate augmentata daca sunteti
Fotografie de Patrick Schneider pe Unsplash

Dacă sunteți un codator JavaScript care încă întârzie să alcătuiască o listă definitivă de rezoluții pentru 2019, permiteți-mi să vă ajut: Începeți să aflați cum să intrați în Realitatea Augmentată (RA).

Combo-ul Augmented / Mixed / Virtual Reality (AR / MR / VR) s-a bucurat de o creștere frenetică din 2016, provenind dintr-un valoarea de piață marginală de ceva mai mult de 6 miliarde de dolari la unul care ar putea ajunge la 210 miliarde de dolari în vânzări (inclusiv hardware) până în 2022. Dintre toate, Realitate augmentată este cel care se confruntă cu o creștere constantă.

La început, un dezvoltator JavaScript (web) care dorește să intre în barca AR poate fi descurajat atunci când găsește abilitățile obișnuite necesare; și apoi există cine întreabă Învățare automată sau Internetul obiectelor. Cu toate acestea, dacă sunteți în principal un dezvoltator JavaScript, considerați-vă binecuvântat: limba este menționate recurent ca unul ar trebui să știți pentru a intra în acest sector. Motivul? Chiar acum o mulțime de dezvoltare AR merge pe web. Și aici domnește JavaScript.

De ce ar trebui sa faceti realitate augmentata daca sunteti
Mobile și Web au fost ultimele capabilități AR obținute și sunt încă în curs de dezvoltare (extras dintr-un prezentare buildAR)

Locuri de muncă augmentate pentru fanii JavaScript – Chiar?

Poate nu prea repede. Există multe exemple în care AR / MR / VR strălucește singur, în special pe piețele de nișă, dar industria nu și-a dat seama complet de valoarea completă a tehnologiei pentru consumatorul general. Odată ce s-a rezolvat, industria ar produce cu siguranță mai multe produse AR / MR / VR, ceea ce s-ar traduce în mai multe locuri de muncă.

Pentru unii analiști, se așteaptă ca AR să aibă cel mai răspândit impact, în parte, deoarece nu necesită dispozitive și condiții specifice să fie implementat așa cum face VR.

RA are utilitate pentru aproape orice, suprapunând informații utile și relevante despre lumea din jur. RA poate fi omniprezent într-un mod în care VR nu poate.

– David McQueen -Strategy Analytics- dintr-un interviu pe Twice

Se bazează pe industrie să găsească cum să facă din AR o tehnologie de viață mai mare în fiecare zi. Potrivit unor companii, în special în domeniul telefoniei mobile, exploatarea mai bună a potențialului AR se reduce la o regulă bine cunoscută: SIMPLITATE.

În timp ce Unity a devenit calea implicită pentru construirea aplicațiilor AR, un număr tot mai mare are nevoie doar de o stropire de AR.

– de la un articol de Benjamin Devine, Homestory AR

În multe cazuri, resursele pe instrumentele AR de vârf ar putea fi o exagerare. În schimb, o grămadă de caracteristici bune bazate pe UX asupra unor active 2D / 3D ar putea fi mai mult decât suficientă pentru a face produse izbitoare. Ceva pe care un dezvoltator JavaScript îl face în mod regulat.

Este posibil ca orice dezvoltator JavaScript să încorporeze funcții AR / VR (non) standard ca o extensie a îndatoririlor lor tradiționale în viitor. Și, dacă este necesar, JavaScript este suficient de robust pentru sarcini mai complexe. Cerul este limita.

Devenirea JavaScript-Augmented

Înainte de a începe, aș sugera să aruncăm o privire asupra mai multor platforme și standarde AR. Aceleași constrângeri tehnice care afectează industria se reflectă și în lumea RA.

De exemplu, există mai multe platforme, una pentru fiecare Big Tech (Google = ARCode, Apple = ARKit, MS = ChakraCore, Facebook = AR Studio, Reacționează 360, Mozilla = un cadru).

După o privire rapidă asupra opțiunilor, pornirea completă a proiectelor de realitate augmentată cu JavaScript este relativ ușoară. Puteți începe prin a lua orice cadru de dezvoltare web / aplicație, cum ar fi Cordova, ionic, Reactive native sau Vue Native pentru a încorpora cadrul AR pe care îl alegeți – și a implementa active 3D pe partea superioară a lumii reale.

Dacă ceea ce doriți este să implementați pe web folosind în principal AR bazat pe marker, ați putea folosi repozitii GitHub de genul AR.js (liber), argon.js (gratuit, dar limitat) sau awe.js (PaaS plătit, dar cu un depozit vechi GitHub încă disponibil). Există câteva adaptări care sunt mai dificile pentru începători, multe dintre ele concentrându-se pe lucruri precum recunoașterea feței / capului (cum ar fi tracking.js și headtrackr).

Sau vă puteți spori capacitățile de proiect dacă sunteți capabil să portați SDK-urile disponibile realizate de Companii legate de AR. Există multe API-uri care se redau ca AR și în browser. De exemplu, Mapbox urmează acea cale și este dezvoltat pe JavaScript.

Aș sugera să o păstrați simplă, dar interactivă.

Cu toate acestea, dacă ambițiile dvs. indică și stăpânirea designului și animației în JavaScript, trebuie definitiv să învățați cel puțin unul Pachet 3D Javascript, și TREI.js cel mai popular. Așteptați, totuși, până când ați câștigat o bază bună de JavaScript și OpenGl precum și geometrie, trigonometrie, algebră liniară sau fizică. Și nu vă așteptați la mai mult ajutor de la GUI-urile 3D JS existente; în special, THREE.js nu are niciunul. Provocator, dar incitant!

Exemplu de bonus

Am vrut să pregătesc o demonstrație rapidă doar pentru a explora tehnologia, așa că am luat un CodePen frumos și l-am modificat pentru a se potrivi cu o animație AR redată pe web, bazată pe marker, portată într-o clonă de A lui Stemkoski buna treaba cu AR.js.

Pentru a vedea exemplul de care aveți nevoie un dispozitiv mobil cu o cameră foto și internet (telefon sau tabletă) și fie o copie tipărită a marcatorul sau un alt dispozitiv care să-l afișeze pe ecran.

Gata? Acum deschide asta legătură folosind un browser pe dispozitivul mobil:

https://evaristoc.github.io/ARexample/

Acordați autorizația de utilizare a camerei și îndreptați camera la un marker ca mai jos, fie tipărit, fie într-un alt ecran.

NOTĂ: funcționează pe Android și Chrome – s-ar putea să nu funcționeze pentru alte dispozitive și browsere?

1612124947 337 De ce ar trebui sa faceti realitate augmentata daca sunteti
Animația originală poate fi găsită Aici.

An Nou Fericit!

Sper că veți găsi această tehnologie la fel de fascinantă ca mine. Dacă da, nu stați singur: contactați-ne la forumul Routech și împărtășiți-vă întrebările și ideile.

Și dacă ți-a plăcut acest articol, nu uita să-i dai un? și să îl distribuiți pe rețelele sociale.

Vă mulțumim pentru lectură, bucurați-vă de AR și Happy Coding !!