de Angela Zhang

De ce ar trebui să puneți întrebări la următorul interviu al companiei de tehnologie

Și ce să cereți pentru a profita la maximum de ultimele 5-10 minute

De ce ar trebui sa puneti intrebari la urmatorul interviu

Când eram un senior cu ochii strălucitori la intervievarea MIT pentru primul meu job cu normă întreagă, partea din procesul de interviu pe care o temeam nu era proiectarea algoritmului sau analiza complexității. A fost momentul de la sfârșitul fiecărui interviu de o oră când intervievatorul meu m-a întrebat: „Există întrebări la care vă pot răspunde despre >? ”

Această întrebare m-a speriat. Nu știam dacă a pune o întrebare dificilă se va reflecta prost asupra mea și îmi va reduce șansele de a primi o ofertă. Nu voiam să apar ca cineva cu care ar fi greu să lucrezi. Mai presus de toate, nu eram sigur ce fel de întrebări ar trebui să pun pentru a afla mai multe despre acea companie.

Avans rapid de 2,5 ani. Acum sunt inginer software cu normă întreagă la Quora și am petrecut peste 150 de ore intervievând candidați. La sfârșitul fiecărui interviu de o oră, mă asigur întotdeauna să economisesc 5-10 minute pentru a permite candidaților să-mi pună orice întrebări ar putea avea pentru mine. În acel timp, am crescut să-l apreciez cu adevărat atunci când oamenii pun întrebări perspicace. Întrebările lor mă ajută să mă concentrez asupra lucrurilor despre care sunt interesați să afle, în loc să vorbesc despre munca mea la nivel generic.

În calitate de candidat care intervievează pentru stagiu sau roluri cu normă întreagă, adresarea întrebărilor intervievatorului este unul dintre cele mai importante lucruri pe care le puteți face pentru că:

 1. Există câteva lucruri despre o companie pe care le puteți afla doar vorbind de fapt cu oamenii care lucrează acolo. O mulțime de aspecte despre o companie – cum ar fi dimensiunea și misiunea acesteia – pot fi căutate cu ușurință online. Dar cultura și procesele companiei (sperăm că nu trebuie să vă spun că aceste lucruri sunt extrem de importante) sunt câteva lucruri pe care le puteți afla doar vorbind cu oamenii din echipă.
 2. A pune întrebări dificile demonstrează că v-ați gândit la tipul de mediu de lucru pe care îl căutați. În calitate de intervievator, sunt foarte impresionat de candidații care pun întrebări serioase. Consider că este un potențial steag galben dacă nu par atât de interesați să afle mai multe despre lucrul aici.
 3. Pentru a aborda teama pe care o aveam pe atunci de a pune întrebări dure care reflectau negativ asupra mea: De când am început să intervievez și merg la rapoarte, nu am fost niciodată ofensat de întrebările pe care mi le-au pus candidații – și nici nu am auzit de vreun alt Quora se simte așa. Și sincer, dacă intervievatorii dvs. se simt ușor ofensați de întrebări autentice, probabil că oricum nu doriți să lucrați cu ei.

5 întrebări pentru a începe

Sperăm că până acum v-am convins că adresarea de întrebări intervievatorilor dvs. este o necesitate în procesul de interviu. Acestea fiind spuse, venirea cu întrebări de pus poate fi încă descurajantă. Deci, fără alte întrebări, iată câteva întrebări pe care le-am găsit utile pentru a vă ajuta să începeți:

1. Spune-mi despre un proiect la care ai lucrat în ultimele 6 luni.

Întrebând despre un anumit proiect, puteți determina oamenii să vă spună cum s-au întâmplat cu adevărat lucrurile – spre deosebire de descrierea unei situații idealizate.

Asigurați-vă că vă scufundați în detalii cu întrebări suplimentare, astfel încât să aveți o înțelegere concretă a detaliilor de nivel scăzut.

 • Cine a propus acest proiect?
 • Cum a fost prioritizat?
 • Cine a fost responsabil pentru acest proiect și cum a fost determinat acest lucru?
 • Cum ați rezolvat / intensificat dezacordurile dintre echipa de proiect?
 • Cum a fost implicat managerul dumneavoastră în acest proiect?
 • Cum a fost procesul de privire înapoi, dacă a existat unul?
 • Dacă ar trebui să faceți acest proiect din nou, cum l-ați face diferit?

2. Cum se iau deciziile de produs?

Aceasta este o întrebare deschisă în mod intenționat. Iată ce puteți obține din această întrebare:

 1. o înțelegere mai profundă a misiunii produsului și a viziunii companiei și
 2. dacă acest lucru se leagă de proiecte reale pe care compania le execută.

Pentru a urmări, puteți întreba:

 • Care este misiunea și competența de bază a companiei?
 • Cum se încadrează lansările recente de produse?
 • Care sunt unele provocări pe care trebuie să le depășească compania pentru a-și îndeplini misiunea?
 • Cum prioritizează compania investițiile tehnice față de investițiile în produse?

3. Cum v-a ajutat compania să vă atingeți obiectivele carierei?

În cele din urmă, căutați să vă alăturați unei companii care se aliniază planurilor dvs. de carieră. În mod ideal, tipul de muncă pe care îl veți face odată ce vă alăturați companiei se va încadra în acel plan.

Această întrebare vă ajută, în esență, să înțelegeți cum a fost acest lucru pentru angajații actuali. Întrebările potențiale de urmărire aici sunt:

 • Discutați dvs. și managerul dvs. despre obiectivele dvs. de carieră?
 • Cum vă ajută managerul să definiți și să executați aceste obiective?
 • Ce se întâmplă atunci când obiectivele dvs. personale nu se aliniază la cel mai mare impact pe care îl puteți face acum la companie?
 • Cum se dezvoltă oamenii și progresează în cariera lor în cadrul companiei?
 • Câtă responsabilitate li se acordă noilor angajați atunci când încep?

4. Cum diferă cultura companiei de aici de alte companii de tehnologie?

O mulțime de companii de tehnologie au beneficii bune, oameni inteligenți și birouri frumoase, așa că ar trebui să aflați ce distinge această companie specială de celelalte. Câteva diferențe subtile pe care le-am observat printre companii la care lucrează prietenii mei includ:

 • Raportul dintre angajații experimentați și cei noi
 • cât de mulți oameni stau în afara locului de muncă
 • cât de flexibile sunt locațiile și orele de lucru
 • cât de mult prețuiește compania diversitatea

Diferite persoane prosperă în diferite tipuri de medii de lucru și culturi și este important să găsești unul în care să fii cel mai productiv și confortabil.

5. Ce oportunități există pentru angajați să învețe lucruri noi?

Învățarea este unul dintre cele mai ridicate lucruri pe care le puteți face pe termen lung. Cele mai multe companii au procese de angajare și mentorat destul de bine stabilite, dar apreciez în special companiile care investesc continuu în a ajuta oamenii să crească dincolo de primele luni.

De exemplu:

 • Cât de ușor le este oamenilor să se mute în diferite echipe și să încerce roluri pe care nu le-au mai făcut până acum?
 • Există modalități de a afla despre un domeniu tehnic diferit de cel pe care lucrați în prezent?
 • Cum împărtășesc oamenii învățăturile din proiecte anterioare și ajută la construirea de cunoștințe comune?

Întreabă ce contează cel mai mult pentru tine

Aceasta nu trebuie să fie o listă cuprinzătoare de întrebări pe care ar trebui să le puneți la fiecare interviu. Este posibil să fi observat, de asemenea, că fiecare dintre întrebările pe care le-am enumerat mai sus duce la multe întrebări de urmărire. Puneți cu siguranță acele întrebări de urmărire pe baza răspunsurilor pe care le primiți. Pun pariu că cele mai interesante învățături pe care le obțineți vor proveni din acele urmăriri.

În cele din urmă, ceea ce doriți să întrebați ar trebui să depindă cu adevărat de ceea ce apreciați cel mai mult în următorul pas al carierei. Doriți să lucrați cu cele mai noi și mai moderne tehnologii și cadre JavaScript? Îți pasă să dezvolți expertiza în rețea și să devii un lider în acest domeniu? Sunteți interesat să explorați alte roluri, cum ar fi managementul de proiect? Veniți cu o listă de întrebări care vă interesează cel mai mult și asigurați-vă că aveți șansa de a pune aceste întrebări în timpul interviului.

Dacă această postare vă este de ajutor, aș aprecia cu adevărat dacă ați putea face clic pe? butonul de mai jos. Dacă aveți o listă de întrebări preferate pe care le puneți în timpul interviurilor sau, în calitate de intervievator, ați întâlnit întrebări perspicace care vă fac să vă gândiți, mi-ar plăcea să aud despre ele în secțiunea de răspunsuri!

Dacă doriți și mai multe întrebări de pus, consultați această postare excelentă Medium pe un subiect similar de întrebări pe care să le adresați fondatorilor: https://medium.com/@rbuckheit/interview-your-founders-3d32556888a5

În cele din urmă, dacă doriți să-mi puneți câteva dintre aceste întrebări, aplicați la interviu cu noi la Quora. Eu ar putea fi părtinitor, dar cred că avem niște răspunsuri destul de bune.

Dacă îți place această postare, urmărește-mă pe Twitter pentru mai mult conținut despre procesele de inginerie, sistemele de backend și carierele în software.