Aceasta este ultima ta șansă. După aceasta, nu mai există nicio întoarcere. Iei pastila albastră – povestea se termină, te trezești în pat și îți continui singur căutarea locului de muncă. Iei pastila roșie – rămâi în Recruiterland și îți arăt cât de adâncă este gaura de iepure.

În filmul din 1999 The Matrix – l-ai văzut, nu? – Morpheus îl recrutează pe Neo pentru a se alătura grupului său de pulovere murdare și a zbura prin canalizări într-un hovercraft ruginit.

Desigur, nu așa îi spune lui Neo.

În schimb, Morpheus se așează într-un reclinabil din piele uzat și continuă să stârnească curiozitatea lui Neo cu privire la acest lucru cu matrice.

„Ce este matricea?”

„Din păcate, nimănui nu i se poate spune care este matricea. Trebuie să o vezi singur. ”

De ce atat de multi dezvoltatori urasc recrutorii

Morpheus îl vorbește pe Neo să facă următorul pas – înghițirea pilulei roșii – dezvăluind în același timp cât mai puțin posibil despre Matrix în sine. Și făcând acest lucru, el reușește să creeze un sentiment de mister. De urgență. O teamă de a pierde o viață mai bună.

Dacă toate acestea sună familiare, este pentru că acestea sunt aceleași tactici folosite de recrutorii, care doresc să luați pilula roșie și să răspundeți la mesajele lor nesolicitate.

Recrutorii folosesc un instrument numit „InMail” pentru a vă transmite mesaje pe baza potrivirilor de cuvinte cheie din profilul dvs. LinkedIn. Știu că, dacă trimit 1.000 de mesaje pe zi și chiar 1% dintre oameni răspund, vor avea solicitanți de locuri de muncă mai mult decât suficiente pentru a rămâne în afaceri.

Cine știe – poate vor ajunge chiar la jackpot și vor auzi de la un DevOps senior, un arhitect de platformă sau altcineva cu un set de abilități special cerut.

Din fericire pentru voi, acești spammeri sunt ușor de detectat. Dacă eticheta „InMail” nu le dă imediat, a lor natura impersonală voi.

LinkedIn a construit un imperiu de 26 de miliarde de dolari furnizând arme recrutorilor, care concurează în cursa înarmării spamming. Și odată cu achiziționarea LinkedIn de către Microsoft, lucrurile se pot agrava înainte de a se îmbunătăți.

Recrutorii nu sunt doar fundul glumelor prietenoase ca acestea. Recrutorii sunt jigniți în rândul dezvoltatorilor, care își șterg adesea conturile LinkedIn doar pentru a scăpa de ghearele recrutorilor sau pentru a lupta împotriva trolindu-i.

1612014311 939 De ce atat de multi dezvoltatori urasc recrutorii

Dar oricât de enervant poate fi recrutorul, acestea sunt o realitate a pieței de locuri de muncă pentru dezvoltatori. Multe startup-uri axate pe angajare au încercat să elimine recrutorii folosind același tip de piață față-verso pe care ați folosi-o pentru a comanda o mașină (Lyft), pentru a închiria o cameră (AirBnB) sau pentru a cumpăra o copie a Matrix Trilogy.

1612014311 140 De ce atat de multi dezvoltatori urasc recrutorii

Nu te voi minți, Neo. Fiecare startup de angajare care și-a menținut poziția, toți cei care au încercat să automatizeze recrutorii umani din procesul de recrutare a eșuat.

Așa este – toate acele site-uri fanteziste care promit că vor face angajatorii să „lupte pentru tine” sunt într-adevăr doar pâlnii către agenții de recrutare mai tradiționale, bazate pe oameni.

Se pare că vânzarea unei ființe umane (un candidat la un loc de muncă) către o organizație de ființe umane (un angajator) nu este o problemă ușor de rezolvat cu software-ul.

Odată cu angajarea, aveți oameni pe ambele părți ale tranzacției. Ambele părți cântăresc în mod constant opțiuni concurente. Ambele părți sunt supuse presiunii timpului. Și ambele părți își desfășoară propriile așteptări și prejudecăți cognitive.

Algoritmii sunt departe de a putea închide în mod fiabil aceste tipuri de oferte fără implicarea umană. Acesta este motivul pentru care recrutorii există încă și probabil vor continua să existe mult timp. Diplomația lor pe termen lung și abilitățile de potrivire ajută la continuarea procesului de angajare.

Recrutorii nu pleacă. Deci, să vorbim despre modul în care funcționează.

Recrutori interni munca pentru un singur angajator. Recrutează candidați exclusiv pentru acel angajator. Slujba lor are o natură mai clericală, iar cea mai mare parte a compensației lor este sub forma unui salariu. Nu există multe de spus despre recrutorii interni, în afară de faptul că puteți urmări unul interesant pe Quora.

Când oamenii vorbesc despre ura recrutorilor, ei vorbesc despre recrutori de agenții, care sunt în esență vânzători care lucrează pentru mai mulți angajatori.

Este posibil să vă întrebați în acest moment – dacă toți recrutorii lucrează pentru angajatori, atunci cine lucrează pentru noi dezvoltatori atunci când dorim să obținem un nou loc de muncă?

Ei bine, oricât de mulți recrutori de agenții te-ar putea face să crezi că lucrează pentru tine, lucrează pentru angajatori, pentru că acesta le plătește. Dacă ar lucra pentru tine, nu ar fi numiți recrutor – ar fi numiți agenți. Dar majoritatea inginerilor (non-freelance) sunt prea ieftini pentru a plăti agenții, așa că apelează la recrutori.

Angajatorii plătesc acestor recrutori de agenție – cunoscuți și sub denumirea de „recrutați terți” sau „recrutați de urgență” – un comision bazat pe salariul dvs. inițial. Aceasta este de obicei între 15% și 30%.

Deci, dacă salariul dvs. inițial este de 100.000 USD (bonusurile nu sunt incluse), atunci angajatorul dvs. va plăti recrutorului dvs. 15.000 – 30.000 USD, în funcție de procentul convenit. Recrutorul va primi acești bani numai dacă rămâneți la companie după o perioadă de probă, care este de obicei 90 de zile.

Este important să reiterați că acești bani nu vin din salariul dvs. – angajatorii au bugetat deja această cheltuială. În teorie, să treci printr-un recrutor nu te costă nimic.

Stimulentele recrutorilor sunt, așadar, remarcabil de bine aliniate cu ale voastre în calitate de solicitant de locuri de muncă:

  1. Deoarece sunt plătiți în funcție de salariul dvs. inițial, sunt înclinați să vă ajute să negociați un salariu inițial cât mai mare posibil.
  2. Cu cât plasează mai mulți candidați – și cu cât îi plasează mai repede – cu atât câștigă mai mulți bani. Așa că vor dori să vă ajute să obțineți un loc de muncă cât mai repede posibil, astfel încât să poată trece la alți solicitanți de locuri de muncă.
  3. Deoarece sunt plătiți doar dacă reușiți ca angajat (și rămâneți cel puțin 90 de zile), vor să vă asigurați că sunteți competenți și că vă potriviți bine cu cultura companiei.

Acest sistem sună suficient de sănătos, nu? De fapt, a funcționat destul de bine până acum aproximativ 10 ani. Atunci a apărut LinkedIn și a transformat recrutarea într-un festival uriaș de spam.

De ce atat de multi dezvoltatori urasc recrutorii
Asamblarea e-mailurilor!

Astăzi, oricine poate crea un cont LinkedIn, poate obține o lună gratuită de LinkedIn Sales Navigator, poate face câteva căutări rapide de cuvinte cheie și începe să umple cu spam mesaje primite ale dezvoltatorilor.

Se pot preface că provin dintr-o firmă de recrutare consacrată – reală sau fictivă. Aceștia pot pretinde că au relații de lucru strânse cu principalii angajatori la care ați dori să lucrați. Aceștia pot arunca cifre salariale mari, dar plauzibile, pentru a vă atrage atenția. Orice trebuie să facă pentru a vă lua pastila roșie făcând clic pe butonul de răspuns.

Următorul lucru pe care îl știți, se adresează companiilor în numele dvs., doar pentru a dezvălui angajatorilor mai târziu în proces că nu sunt de fapt un candidat, ci de fapt un recrutor. Acestea vă modifică CV-ul pentru a omite datele dvs. personale de contact și pentru a le consolida poziția de intermediar. Folosesc tot felul de tactica pălăriei negre pentru a încerca să înscrie acea comisie de recrutare grasă cu cât mai puțin lucru necesar.

Și în acest proces, vă irosesc timpul, vă murdăresc reputația și, eventual, chiar vă alertează angajatorul actual cu privire la faptul că căutați un alt loc de muncă.

Dacă destul de mulți dintre noi nu mai răspundem la acești spammeri InMail, valoarea scontată a eforturilor lor de spamming va scădea și, în cele din urmă, spammerii vor renunța și nu vor mai trimite spam.

Dar nu toți recrutorii sunt spammeri. Unele te pot ajuta de fapt.

Există încă o mulțime de recrutori cu experiență și de încredere. Acești recrutori au deja relații de lucru cu angajatorii și pot înțelege nevoile și așteptările angajatorilor mult mai bine decât puteți ca un solicitant unic de locuri de muncă.

Luați, de exemplu, cerințele locului de muncă. Până în urmă cu aproximativ 20 de ani, secțiunea de cerințe a posturilor de muncă a fost scrisă intenționat pentru a speria persoanele necalificate. Dar vremurile s-au schimbat și acum există lipsa masivă de talente. Chiar dacă este o piață a vânzătorului pentru abilități de programare, cerințele postului sunt încă scrise cu mentalitatea de piață a cumpărătorului.

Un bun recrutor se poate așeza cu un angajator pentru a înțelege adevăratele cerințe minime pentru o funcție și pentru a discerne care dintre cele douăsprezece puncte glonț din cerințele lor de serviciu contează cel mai mult pentru ei.

De exemplu, dacă aveți experiență în Express.js, dar nu ați mai lucrat niciodată cu Ruby on Rails, un bun recrutor știe dacă un angajator va considera aceste competențe comparabile. Și fiecare angajator – și fiecare manager de angajare care lucrează pentru ei – este diferit.

Puteți fi în față cu recrutorul dvs. despre cunoștințele și experiența dvs. Spre deosebire de angajatori, puteți fi sincer cu privire la salariul actual și salariul dorit. Recrutorii sunt motivați să vă ajute să obțineți un salariu cât mai mare posibil și au o idee mult mai bună despre intervalele salariale pentru diferite companii, locații și funcții.

Un recrutor bun vă poate economisi, de asemenea, o cantitate extraordinară de timp îndepărtându-vă de pozițiile pe care le consideră potrivite pentru dvs. și către poziții în care cred că veți fi fericiți și veți reuși.

A, și ai fost vreodată refuzat pentru o slujbă când ai crezut că ți-ai cuie complet interviurile? Probabil că angajatorii nu v-ar spune de ce au ales să „urmărească alți candidați”.

Așa că ți-ai petrecut ore întregi din viață – poate zile – intervievând pentru acel loc de muncă și nici măcar nu ai feedback de arătat pentru asta.

Ei bine, dacă aveți un recrutor bun, aceștia pot acționa ca un canal secundar. Deoarece au o relație de lucru cu angajatorul care depășește singura dvs. candidatură, aceștia sunt într-o poziție puternică pentru a afla de ce angajatorul nu v-a angajat. Recruiterul dvs. poate transforma acea gaură neagră a informațiilor într-o sursă de feedback acționabil, vă poate instrui cu privire la ceea ce nu a funcționat bine și vă poate pregăti pentru succes cu următorul dvs. interviu.

1612014312 521 De ce atat de multi dezvoltatori urasc recrutorii
Îl cunosc pe Bar Foo.

Dacă sunteți în căutarea unui recrutor bun care să vă ajute cu căutarea unui loc de muncă, nu vă deranjați cu LinkedIn. Mergi direct la prietenii tăi. Poate că au mai avut succes cu un anumit recrutor. O opinie sinceră a unui prieten merită zeci de recenzii dubioase de 5 stele Yelp.

Mulți recrutori consacrați se concentrează doar pe roluri superioare, care sunt mai ușor de plasat și comandă comisii superioare. Dar dacă tot cauți, vei descoperi că există recrutori care se specializează într-o gamă largă de discipline și niveluri de calificare.

Nu te descuraja. Dacă doriți un aliat în căutarea unui loc de muncă, Morpheus este acolo, gata să vă arate cât de adâncă este gaura de iepure.

1612014313 588 De ce atat de multi dezvoltatori urasc recrutorii

Scriu doar despre programare și tehnologie. daca tu urmărește-mă pe Twitter Nu-ți voi pierde timpul. ?