de Peter-John Welcome

De ce conferințele și întâlnirile sunt importante pentru dezvoltatori

De ce conferintele si intalnirile sunt importante pentru dezvoltatori

În 2018, am avut norocul să particip și să vorbesc la multe întâlniri și conferințe din Africa de Sud și din străinătate. În calitate de organizator local de întâlniri GDG Johannesburg, ajung să mă întâlnesc cel puțin o dată pe lună, dar încerc să merg la alte întâlniri locale din orașul meu. De asemenea, am avut norocul să particip la patru conferințe locale și evenimente comunitare și am ajutat la organizarea Devfest Africa de Sud. În cele din urmă, a trebuit să merg la patru conferințe minunate în străinătate în diferite țări, ceea ce a schimbat cu adevărat modul în care am văzut conferințele pentru dezvoltatori.

Acest lucru m-a pus pe gânduri – de ce participă dezvoltatorii sau vorbesc la întâlniri și conferințe și cât de benefici sunt aceștia pentru dezvoltatori și cariera lor? Aceasta a adus în discuție 4 subiecte principale care ar putea răspunde la aceste întrebări: învățare, partajare, conectare în rețea și colaborare.

Învăţare

Mulți dezvoltatori merg la întâlniri și conferințe pentru a afla ceva nou, fie despre un anumit subiect, fie doar despre ceva nou despre care s-ar putea să nu fi auzit. Având multe resurse acolo, cum ar fi bloguri și Youtube, avem multe platforme de la care să învățăm, deci ce ne oferă întâlnirile și conferințele?

În primul rând, vom învăța de la cei mai buni. De cele mai multe ori, vorbitorii și participanții sunt oameni care lucrează cu o tehnologie specifică de ceva timp și au experimentat binele și răul. Învățarea în acest mediu este foarte diferită, deoarece toată lumea este acolo pentru a învăța sau a-și împărtăși cunoștințele, în timp ce la locul de muncă sunteți în cea mai mare parte acolo pentru a face treaba 80% din timp.

De asemenea, găsiți oameni care împărtășesc diferite moduri de utilizare a unei tehnologii specifice pe care poate vorbitorul nu le-a menționat și multe idei și tehnici noi uimitoare sunt dezvoltate în acest gen de medii. Comunicarea personală este ceva minunat și ajută orice dezvoltator să crească.

Partajare

Întrucât învățarea reprezintă o mare parte a întâlnirilor și conferințelor, va trebui să existe oameni care împărtășesc conținut. În mod normal, acestea sunt difuzoarele care se află pe scenă, împărtășind experiențele lor cu o tehnologie specifică sau ceva ce cred că este minunat și ați încerca. Conținutul împărtășit de vorbitori atrage mulți participanți la aceste evenimente, dar partajarea nu se oprește doar aici – merge dincolo de asta.

Oamenii împărtășesc o mulțime de informații utile despre un anumit subiect în întrebările pe care le pun după sesiune. Conversațiile care au loc după sesiune pot fi vitale pentru problema pe care încercați să o rezolvați la locul de muncă și ideile împărtășite ulterior pot fi mai utile decât conținutul furnizat în sesiune. Transferul de cunoștințe în timpul acestor evenimente poate ajuta la dezvoltarea unui dezvoltator și chiar a organizării acestora.

Când vine vorba de învățare, împărtășirea este foarte importantă, deoarece împărtășirea poate duce la rezolvarea unor probleme complexe și la crearea unor prietenii excelente între oameni. Multe dintre punctele pe care le-am subliniat despre partajare au mult de-a face cu rețeaua cu alți dezvoltatori în timpul acestor evenimente. Acest lucru arată că rețeaua la întâlniri și conferințe este importantă atunci când participați la aceste evenimente.

1611388626 313 De ce conferintele si intalnirile sunt importante pentru dezvoltatori

Rețele

Rețeaua nu este ceva care îi place tuturor dezvoltatorilor, dar această comunicare între oameni este cea care aduce atât de multe beneficii dezvoltatorilor la aceste evenimente. Rețeaua este locul în care vorbim despre ceea ce facem, despre problemele pe care le-am putea avea cu unele tehnologii sau chiar doar cu prietenii noi care fac o muncă similară cu cea a dvs. Aici împărtășim idei, învățăm unii de la alții și ne ajutăm reciproc să creștem. Am descoperit că așa am învățat cel mai mult de la oameni minunați.

Acesta este și modul în care colaborăm cu alte persoane, vorbind despre proiecte open source la care ați putea lucra sau vorbind despre cultura uimitoare pe care o aveți la compania dvs. Acest lucru deschide atât de multe oportunități de a explora dezvoltatorii. De asemenea, organizatorii fac rețea la aceste evenimente pentru a identifica potențiali vorbitori pentru propriile întâlniri și conferințe. Oferă dezvoltatorilor posibilitatea de a-și exprima interesele și pasiunea cu privire la un produs sau tehnologie.

Unul dintre cele mai importante lucruri pe care le-am luat de la cele mai multe conferințe și întâlniri este acela de a-mi face prieteni noi cu oameni cu același spirit. Aceste prietenii s-ar putea transforma în a lucra împreună în viitor la un proiect open source sau doar să cunoști pe cineva la următorul eveniment la care mergi. Ar putea fi, de asemenea, cineva cu care ați vorbit despre un SDK sau un instrument la care lucrează și le-ați putea oferi feedback. Acest lucru creează apoi acea comunitate de colaborare între dezvoltatori.

1611388627 546 De ce conferintele si intalnirile sunt importante pentru dezvoltatori

Colaborând

Colaborarea nu începe întotdeauna la conferințe sau întâlniri, dar acesta ar putea fi un punct de plecare în care câțiva oameni se întâlnesc și ajung să facă ceva grozav.

Când vine vorba de colaborare, nu vorbesc doar despre crearea de software împreună, ci și despre faptul că ne ajutăm reciproc să creăm noi comunități de dezvoltatori sau doar să ne ajutăm pentru o cauză în care mulți cred. Acestea sunt toate lucrurile care s-ar putea întâmpla la aceste evenimente.

1611388627 244 De ce conferintele si intalnirile sunt importante pentru dezvoltatori

Gânduri finale

Pentru mine personal, cred că a avea acest tip de comunități în spațiul de inginerie software este uimitor. Ele ajută mulți oameni să devină parte a acestui mediu de învățare, partajare, rețea și colaborare pe care atât de multe alte industrii nu îl au.

Aceste evenimente sunt, de asemenea, distractive, mai ales atunci când ajungeți să vizitați țări noi și să explorați culturi uimitoare și să vorbiți oamenilor despre modul în care ingineria software este similară de cealaltă parte a lumii.

Aș spune că, dacă veți avea ocazia să vă alăturați unei comunități de dezvoltare sau să vă ajutați să o orientați într-o nouă direcție, apucați-o cu ambele mâini. Veți întâlni câțiva oameni minunați de-a lungul deplasării =)

Dacă aveți gânduri, anunțați-mă în comentariile de mai jos.

Intrați în legătură.

Peter-John (@pjapplez) | Stare de nervozitate
Cele mai recente tweets de la Peter-John (@pjapplez). Lead inginerie mobilă @DVT_Corporate, Technology Explorer …twitter.com