De ce construirea unui PC pentru jocuri este o idee teribilă chiar acum

De ce construirea unui PC pentru jocuri este o idee teribilă chiar acum
⏱️ 4 min read

Construirea unui PC de jocuri este o idee absolut teribilă în acest moment. Prețurile din aproape toate sunt prin acoperiș (deși cine știe când vor coborî), iar noile produse sunt pe cale să fie lansate. În loc să scadă, prețurile cresc, cu o cerere ridicată și o ofertă redusă, care oferă forțele economice esențiale pentru a crea prețuri inaccesibile.

Cum Se Remediază Datele Mobile Car...
Cum Se Remediază Datele Mobile Care Nu Funcționează Pe Android

1. Prețuri nebune GPU

Cea mai recentă iterație a nebuniei criptomonedelor a împins prețurile pentru plăcile grafice prin acoperiș. Deoarece aceste carduri pot fi folosite pentru extragerea criptomonedelor, toate cardurile grafice, cu excepția celor mai jalnice, se vând pentru o avere. De fapt, dacă aveți unul care colectează praful, acum ar putea fi un moment frumos pentru a scăpa de el. Cardurile vechi de un an se vând peste prețul de vânzare cu amănuntul de la prețul lor de vânzare cu amănuntul, iar orice lucru vândut la un preț rezonabil este recuperat instantaneu. Unele puncte de vânzare au luat măsuri drastice, fie limitând strict numărul de cărți pe care le puteți achiziționa, fie încercând să mențineți o politică „numai pentru jucători”.

În plus față de prețurile scandaloase, există o tonă de variabilitate pe piață. Dacă va apărea balonul criptomonedelor, vom primi o ușurare aici. Dar scăderea Bitcoin la începutul anului nu a avut un impact imediat asupra prețurilor GPU.

2. RAM DDR4 scump

construirea-unui-joc-pc-ram-preturi

Efectul memoriei RAM asupra unui PC de jocuri a făcut obiectul unor dezbateri de-a lungul anilor. Dar acordul aproape universal a fost acela că memoria mai rapidă ajută la performanță, iar jucătorii doresc cel puțin 16 GB. Deci, dacă construiți un PC de jocuri, veți dori cel mai rapid RAM pe care îl puteți permite în mod rezonabil.

Din păcate, ar putea fi DDR-nimic în acest moment. Cea mai nouă memorie RAM, DDR4, este în prezent prohibitivă de scumpă pentru majoritatea jucătorilor. Cererea extrem de puternică din industria smartphone-urilor determină OEM-urile să construiască tone de DDR4 pentru dispozitive mobile, lăsând o capacitate de producție relativ redusă pentru desktop-ul DDR4. Aceasta înseamnă că oferta relativ scurtă vine cu o întorsătură: în loc să scadă, prețurile continuă să crească.

Zvonurile spun că noi facilități de fabricație vor fi disponibile online în China în curând, dar cine știe ce va rezulta din asta. Mai rău, cu atât mai lent și mai abundent RAM DDR3 a crescut în preț de asemenea, cu tendințe în creștere către un preț de două ori mai mare decât prețul de lansare.

3. Cicluri de viață ale produselor și lansări noi

construirea-unui-joc-pentru-computer-produse-noi

Chiar și fără dureri de preț, suntem la o răscruce de drumuri pentru jocuri. Produsele existente sunt vechi și plictisitoare, iar noua căldură lucioasă vine să-și ia locul.

A doua generație a procesorului Ryzen AMD este puțin peste orizont, cu o lansare zvonită în martie sau aprilie 2018. Vom obține noi plăci de bază pentru a se potrivi și s-ar putea să vedem mișcările de preț ale Intel ca răspuns. Procesoarele Intel Coffee Lake au fost deja lansate, dar producătorii de plăci de bază au întârziat să ofere o tonă de varietate de plăci. Probabil vom vedea mai multe plăci ieșite în curând pentru a sprijini cele mai noi jetoane. Nvidia este pregătită să lanseze plăcile sale grafice din seria GeForce 20xx în trei până la patru luni.

Dacă așteptați până la sfârșitul primăverii sau la începutul verii, ne așteptăm să alegeți procesoare noi, plăci de bază și plăci grafice.

Concluzie: Fii pacient

Constructori de PC-uri, iată sfatul nostru: așteptați câteva luni și vedeți ce impact au produsele noi pe piață (și dorințele voastre). Vedeți dacă prețurile scad în viitorul apropiat. Dar ce zici de oamenii care abia așteaptă? Dacă, dintr-un anumit motiv, pur și simplu trebuie să construiți un PC de jocuri chiar acum, verificați sistemele pre-construite de calitate și pachetele cu procesoare și plăci de bază incluse.

PC-urile de jocuri pre-construite au fost ușor mai puțin sensibile la prețurile fluctuante ale pieselor, iar NewEgg și Microcenter au încercat să-și atragă atenția jucătorilor prin gruparea componentelor de bază ale PC-urilor, sperând să evite minerii. Cu aceste oferte, puteți obține o mașină decentă la un preț relativ accesibil. Dar dacă vă puteți permite să așteptați, ar trebui.

Join our Newsletter and receive offers and updates! ✅

0 0 votes
Article Rating
Avatar of Routech

Routech

Routech is a website that provides technology news, reviews and tips. It covers a wide range of topics including smartphones, laptops, tablets, gaming, gadgets, software, internet and more. The website is updated daily with new articles and videos, and also has a forum where users can discuss technology-related topics.

You may also like...

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x