De ce contează mouse-ul DPI în jocuri

De ce contează mouse-ul DPI în jocuri

Există două tipuri de DPI în tehnologie: Deep Packet Inspection (un termen de securitate a rețelei) și Dots Per Inch. În acest ghid, vom vorbi despre motivul pentru care ultimul DPI contează în jocuri și vă vom oferi câteva sfaturi despre cum vă puteți personaliza mai bine setările pentru a se potrivi cel mai bine stilului dvs. de joc.

DPI și ratele de sondare

Pentru început, vă ajută să știți cum șoarecii optici traduc de fapt mișcarea mâinii dvs. în mișcarea mouse-ului pe ecran. Fiecare mouse optic vine cu două piese critice în partea de jos: o diodă emițătoare de lumină și o cameră. Camera înregistrează modul în care lumina se reflectă pe o suprafață de sute de ori pe secundă, apoi transformă aceasta în mișcare pe ecran.

Rata de sondare se referă la frecvența cu care această cameră face o fotografie a acestei mișcări. De exemplu, un mouse cu o rată de interogare de 500Mhz raportează poziția computerului dvs. la fiecare 2 milisecunde. În general, sunt preferate rate de votare mai mari pentru jocurile intense, dar pot necesita, de asemenea, mai multe resurse pentru ca computerul dvs. să citească fiecare semnal care trece.

DPI se referă la sensibilitatea mouse-ului și cât de departe se deplasează pe ecran în funcție de mișcarea mâinii. Un DPI ridicat va necesita o mișcare foarte mică a mâinii pentru a face ca mouse-ul să fie fermoar dintr-o parte a ecranului în cealaltă. Cu toate acestea, un DPI scăzut are nevoie de mult mai multă mișcare pentru a determina cursorul să meargă chiar și câțiva centimetri în orice direcție, așa că de ce ați dori să reduceți DPI-ul dvs. dincolo de ceea ce este considerat în general confortabil?

DPI și jocuri

lead-technologies-inc-v1-01

DPI pe care îl utilizați poate varia destul de semnificativ în funcție de tipul de joc pe care îl jucați și de modul în care preferați să jucați. De exemplu, într-un MOBA precum League of Legends, este posibil să doriți să mențineți un DPI mai mare, deoarece trebuie să puteți face clic pe multe zone diferite ale ecranului rapid și cu o precizie precisă.

Dimpotrivă, multor jucători FPS le place să își păstreze DPI la aproape cea mai mică setare posibilă, în general în jur de 200-500 DPI. Acest lucru înseamnă că trebuie să facă lovituri uriașe cu mâinile pentru a face ca reticul pistolului să se miște chiar și cel mai mic bit, ceea ce poate fi bine dacă trageți pe cineva de la mile depărtare și nu doriți ca optica să se legene prea mult o dată primești o încuietoare pe ele.

Rularea unui DPI mai mare în jocurile FPS necesită multă practică pentru a te obișnui, totuși, motiv pentru care mulți șoareci de jocuri Logitech G502 vine cu funcții precum ajustarea DPI din mers pentru a vă ușura. DPI din mers vă permite să programați în prealabil trei până la cinci setări DPI diferite care pot fi declanșate de un set de butoane de pe mouse. Ciclându-le prin joc, puteți trece de la un pistol (DPI ridicat) la un lunetist (DPI scăzut) într-o clipă și nu vă faceți griji niciodată că trebuie să vă resetați DPI-ul în software-ul mouse-ului de fiecare dată când obțineți o altă ucidere.

Învelire

Pentru oricine își exprimă seriozitatea cu privire la îmbunătățirea jocului data viitoare când intră într-un meci online, este obligatoriu un mouse cu o rată ridicată de votare și ajustarea DPI din mers.

Având în vedere acest lucru, dacă intenționați să jucați multe titluri FPS cu DPI redus, veți avea nevoie de un mousepad suficient de mare pentru a se potrivi. În general, vă recomandăm să mergeți cu un mousepad care acoperă întregul birou, cum ar fi HyperX Fury S, doar pentru a vă asigura că sunteți întotdeauna în țintă și nu vă alunecați accidental în mijlocul unui foc de foc încălzit.

Scroll to Top