de benjamin bannister

De ce contează tipografia – în special la Oscar

De ce conteaza tipografia in special la Oscar
Diferența dintre a face o greșeală jenantă și a recunoaște una. Imagine: benjamin bannister

Acolo a fost un major final de răsucire și a major snafu chiar la sfârșitul Premiilor Academiei 2017 pentru categoria Cea mai bună imagine. Câștigătorul greșit a fost declarat. Dacă vă uitați înapoi la filmări și analizând-o, ați putea citi pe chipul lui Warren Beatty că ceva nu era în regulă chiar înainte de a fi anunțat câștigătorul celei mai bune imagini.

Să trecem repede în revistă cronologia secundă cu secundă a ceea ce s-a întâmplat:

 1. Warren Beatty și Faye Dunaway vin să prezinte Best Imagine, dar li s-a dat greșit plicul pentru Best Actriţă, in schimb.
 2. Warren citește cartonașul, apoi se oprește pentru o clipă să o citească din nou pentru a fi sigur (ceea ce publicul crede că ar trebui să fie comic). Ba chiar verifică dacă mai există ceva în plic.
 3. Apoi a continuat să-i arate lui Faye Dunaway cardul cu o expresie a feței care probabil citește, „nu-i așa?”
 4. Înainte să-i poată spune ceva, Faye citește automat cartea (care pare că nu a citit-o complet) și a anunțat câștigătorul greșit.
 5. Cel mai mare flub din 88 de ani de Oscar este acum o istorie înregistrată.

Mi-aș imagina că există mai multe concedieri, astfel încât să nu se întâmple așa ceva – mai ales la Oscar! Dar există un lucru pe care Academia nu l-a luat în considerare sau l-a uitat pentru cărțile de câștigător din acest an: tipografie.

Tipografie este arta și tehnica aranjării tipului pentru a face limbajul scris lizibil, lizibil și atrăgător atunci când este afișat ”- Wikipedia

Iată captura de ecran originală a cărții câștigătorului pentru cea mai bună imagine, care încalcă o mulțime de reguli pe care tocmai le-am citat:

1611984189 157 De ce conteaza tipografia in special la Oscar
Captură de ecran originală televizată. Imagine: ABC

În primul rând, este lizibil, puteți distinge toate literele. În al doilea rând, este oarecum lizibil, dar greutatea vizuală a „Moonlight” și a producătorilor sunt egale și se amestecă. În sfârșit, chiar dacă este doar o carte de câștigător, nu este atrăgătoare din punct de vedere vizual. Cred că este corect să spunem că este în mod obiectiv fad.

Bazat pe acea proiectarea cardului, am reconstituit cardul Warren și Faye ar fi văzut, cea pe care ei primit:

1611984189 856 De ce conteaza tipografia in special la Oscar

Asta e oribil tipografie. Voi sublinia din nou oribil. Oribil. Sau să fii mai drăguț – nu e bine. Uită-te din nou. Desigur, oricine ar fi putut face aceeași eroare sinceră!

Cuvintele „Cea mai bună actriță” se află acolo – în partea de jos – cu litere mici!

Sunteți la televizor, cu milioane de oameni din întreaga lume urmărind. Ești puțin nervos și trebuie să citești un card. Cel mai probabil îl veți citi din de sus pana jos (ierarhie vizuală) fără a pune la îndoială dacă cardul este corect. Acea privire de pe chipul lui Warren era: „Aceasta spune„ Emma Stone ”pe ea”. Faye trebuie să fi omis acea parte și a fost prins de entuziasm și tocmai a izbucnit: „La La Land”.

Nu dau vina pe Faye sau pe Warren pentru asta. Aceasta a fost vina a două entități: oricine se ocupa de proiectarea cărții câștigătoare (a fost într-adevăr un design? Haideți) și persoană nefericită care le-a întins plicul greșit.

O carte clar concepută și plic (nici măcar să nu mă apuc să încep cu acel plic auriu pe roșu) ar fi împiedicat acest lucru.

Iată principalele trei lucruri greșite cu cărțile câștigătoare în general:

 1. Știm cu toții că acesta este Oscar, dar sigla nu trebuie să fie în partea de sus a cardului.
 2. Categoria „Actriță” este în partea de jos, cu litere mici.
 3. Numele câștigătorului, principalul lucru care ar trebui citit, este de aceeași dimensiune ca a doua linie și are o greutate egală.

Acum, să ne imaginăm un cronologie alternativă unde s-au dat prezentatorii această versiune modificată din gresit card, folosind aceleași elemente ale cardului original:

1611984190 72 De ce conteaza tipografia in special la Oscar
Versiune modificată a cardului greșit. Imagine: benjamin bannister

S-ar putea să nu pară prea mult pentru o persoană obișnuită, dar schimbarea dimensiunii, poziționării și greutății textului face ca mare diferență. O diferență suficient de mare încât această greșeală jenantă ar fi putut fi prevenită.

Să analizăm diferențele dintre cartea originală și cartea mea modificată cu o comparație side-by-side a schimbărilor subtile, dar importante.

1611984190 962 De ce conteaza tipografia in special la Oscar
Același text, aceleași elemente, dar stil diferit. Imagine: benjamin bannister

Iată ce ar fi trebuit modificat pe baza celor trei critici pe care tocmai le-am făcut:

 1. Logo-ul nu trebuie să fie în partea de sus. Toată lumea știe că sunt Oscarurile. Mutăm sigla Oscar în jos unde este cel mai puțin important în acest context.
 2. Categoria de premii „Cea mai bună actriță” este mutată în partea de sus astfel încât să fie primul lucru pe care îl vede și citește cineva. Nu există confuzie în ceea ce privește categoria, deoarece este clar indicată primul.
 3. Numele Emma Stone este mai mare decât titlul, „La La Land”, pentru că ea este câștigătoarea acestei categorii. câştigător ar trebui să fie cel mai accentuat lucru de pe card cu toate celelalte informații, cum ar fi titlul filmului, într-un font mai mic sau mai puțin gros (înțeleg că textul poate fi atât de mare, încât să aibă un aspect consistent pentru toate cărțile, în timp ce găzduiește nume mai lungi).

Asta este. Asta este tot ce trebuia să facă designerul. Aceste trei lucruri. Cred că angajarea unui designer de carduri nu a fost în buget anul acesta.

Cu un card modificat, chiar dacă prezentatorii greșiseră, nimic din toate acestea nu s-ar fi întâmplat pentru că prezentatorii s-ar fi uitat la asta și s-ar fi întâmplat unul din cele două lucruri: ochii lor ar fi citit „Cea mai bună actriță” sau „Emma Stone” . ” Citirea oricăreia dintre acestea ar indica faptul că acest lucru nu a fost cardul pentru Cea mai buna pozași i-ar fi cerut lui Jimmy Kimmel sau unui producător pe scenă să o corecteze.

Cardul a trebuit să fie scris și proiectat într-un mod care să facă clar cititorului doar informațiile esențiale.

În calitate de creator, importanța tipografiei este o absolut abilitatea de a cunoaște, iar oamenii – nu doar designerii, ar trebui să ia în considerare învățarea acestuia. Tipografia poate fi extrem de utilă atunci când scrieți un CV bine structurat, creați un raport care arată interesant, proiectați un site web cu o ierarhie intuitivă – și cu siguranță pentru proiectarea cardurilor câștigătorilor premiilor.

Și, în sfârșit, la Academia de Arte și Științe a Filmului, Aș dori să trimit șablonul meu de proiectare pentru cardul câștigătorului premiilor Oscar 90 (comisionul meu este mai mult decât rezonabil, iar aceasta este doar una dintre multele idei). Cardul este curat și ușor de citit pentru orice prezentator, cu doar informații relevante. Chiar și cuvintele „Oscarurile” nu trebuie să fie acolo (mai puține cuvinte de citit). Grafica statuii funcționează bine.

Și o mare felicitări pentru Lumina lunii pentru câștig Cea mai buna poza!

1611984190 316 De ce conteaza tipografia in special la Oscar
Cardul câștigătorului Oscar, macheta frontală. Imagine: benjamin bannister
1611984191 306 De ce conteaza tipografia in special la Oscar
Cardul câștigătorului Oscar, macheta din spate. Imagine: benjamin bannister

Arată-ți sprijinul aplaudând acest articol, trimitându-l pe Twitter, împărtășindu-l și urmărește-mă pentru a descoperi lucruri noi.

De ce conteaza tipografia in special la Oscar
benjaminbannister.com

Tot de benjamin bannister: