De ce durează Windows să se închidă atât de mult?

De ce durează Windows să se închidă atât de mult?
⏱️ 4 min read

Toată lumea a experimentat acest lucru de când Windows 98 a fost lansat și se pare că se înrăutățește pe măsură ce fiecare nouă versiune vine pe piață: durează atât de mult până la închiderea computerului încât se pare că ar fi timp să beți o ceașcă de cafea în timp ce citiți War & Pace.

Uneori, computerul are actualizări pe care trebuie să le instaleze înainte de oprire. Dar alteori, când se pare că nu are nimic de făcut, ar putea dura aproape un minut înainte ca ecranele să devină negre și puteți spune „noapte nocturnă” computerului. Ce se întâmplă? De ce durează mai mult să opriți computerul decât vă trebuie să vizitați toaleta?

Cum Se Remediază Datele Mobile Car...
Cum Se Remediază Datele Mobile Care Nu Funcționează Pe Android

Windows încearcă să vă protejeze

La fel ca acel prieten prea precaut pe care îl aveți, Windows face tot ce poate pentru a se asigura că totul este în ordine înainte să intre în somnul acela profund. Sfârșitul procesului de închidere are ca rezultat încetarea tuturor operațiunilor sistemului.

Spre deosebire de intrarea în modul de repaus, în care computerul îngheță totul la loc și chiar menține memoria RAM în funcțiune, oprirea înseamnă golirea tuturor. Memoria RAM rămâne complet goală, nimic nu este stocat în cache, hard disk-ul goleste tot conținutul memoriei sale virtuale din toate programele, fiecare aplicație pe care ați rulat-o se oprește, iar sistemul de operare spune „adio” serviciilor sale.

Există o mulțime de software care rulează pe computerul dvs. Dacă totul se oprește în timp ce se afla în mijlocul a ceva, fără a obține timpul necesar pentru a termina realizarea (de exemplu, un program este ocupat să scrie pe disc), uneori ar putea duce la circumstanțe haotice care generează o eroare atunci când începeți reporniți computerul.

Deși este destul de rar ca o oprire „dură”, cum ar fi ceea ce tocmai am descris, să vă dăuneze computerului, Windows este mereu precaut cu privire la datele dvs. Pentru a preveni corupția fișierelor, așteaptă până când fiecare program termină ce face înainte de a finaliza procesul de închidere. Acest lucru ar putea dura, teoretic, de la o secundă sau două până la câteva minute.

Pașii

windowsshutdown-shutdown

Procesul de închidere a Windows-ului nu este atât de simplu pe cât pare. Nu există magie în spatele ei; este o serie de pași pe care sistemul de operare îi urmează pentru a vă opri sistemul în siguranță:

  1. Verificați dacă există aplicații deschise cu date nesalvate (Notepad, Word etc., cu intrare care nu a fost salvată). Întrerupeți procesul de închidere și informați utilizatorul dacă se găsește ceva.
  2. Așteptați ca toate serviciile să oprească ceea ce fac, apoi închideți-le pe toate.
  3. Așteptați ca toate programele și serviciile să vă spună că s-au închis.
  4. Memorie virtuală goală și orice altceva care deținea date temporare ale programului care acum sunt inutile.
  5. Scrieți un jurnal cu orice lucru interesant pe care utilizatorul l-ar putea folosi pentru a raporta probleme în cazul în care Windows începe cu erori noi care ar putea fi legate de oprire.
  6. Deconectează-i pe toți din sistem.
  7. Opriți sistemul de operare Windows la nivel de utilizator.
  8. Instalați orice actualizări, inclusiv și în special cele care sunt la nivel de nucleu și care necesită permisiune specială.
  9. Opriți mașina (în sfârșit!).

Toate acestea, prin design, asigură faptul că Windows nu vă va arunca erori la următoarea pornire. Dar, deoarece există atât de multe garanții în aplicațiile moderne, cele mai multe dintre aceste protecții nu sunt la fel de necesare pe cât erau la sfârșitul anilor ’90. Linux, de exemplu, de multe ori durează mult mai puțin timp pentru a opri.

Dacă doriți să accelerați procesul de oprire în Windows, cel mai simplu mod de a face acest lucru este să folosiți propriul nostru ghid!

Care a fost cel mai mult timp pe care l-ai așteptat vreodată să se închidă Windows? Spune-ne într-un comentariu!

Join our Newsletter and receive offers and updates! ✅

0 0 votes
Article Rating
Avatar of Routech

Routech

Routech is a website that provides technology news, reviews and tips. It covers a wide range of topics including smartphones, laptops, tablets, gaming, gadgets, software, internet and more. The website is updated daily with new articles and videos, and also has a forum where users can discuss technology-related topics.

You may also like...

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x