De ce este atât de rău Mac App Store?

De ce este atât de rău Mac App Store?
⏱️ 4 min read

Mac App Store este cu adevărat rău. Dacă ar fi vorba doar de software de la terți, Mac App Store ar fi de râs. Sigur, magazinul de aplicații Windows nu este un far de progres, dar Mac App Store este o oprire obișnuită pentru majoritatea utilizatorilor macOS. De ce este atât de rău Mac App Store și ce împiedică Apple să îmbunătățească Mac App Store?

Cum Se Remediază Datele Mobile Car...
Cum Se Remediază Datele Mobile Care Nu Funcționează Pe Android

Ce face Mac App Store atât de rău?

De ce este atât de rău Mac App Store? Nu este doar un lucru.

1. Reguli restrictive

Dacă doriți să vindeți aplicația pe Mac App Store, va trebui să respectați un set de reguli restrictive. Deși regulile au sens, ele limitează în mod dramatic ceea ce pot face aplicațiile. Fiecare aplicație din Mac App Store trebuie să fie izolată, ceea ce înseamnă că poate interacționa cu macOS numai în anumite moduri permise. Aplicațiile din Mac App Store nu pot rula ca procese de fundal și nici nu ar trebui să se lanseze la conectare. Aceasta înseamnă că aplicațiile indispensabile precum Flux nu pot fi distribuite prin Mac App Store, limitând alegerea clienților și utilitatea magazinului de aplicații.

2. Căutare cumplită

Dacă sunteți utilizator iOS, v-ați obișnuit cu teribila căutare în App Store. Nu este absolut mai bun pe Mac App Store. Chiar și atunci când căutați numele complet al unei aplicații, este posibil să vedeți alte aplicații fără legătură pop-up fără un motiv evident. Căutarea unei categorii de aplicații va afișa o selecție aproape aleatorie de aplicații legate tangențial alături de lucruri pe care ți-ar plăcea.

3. Fără software de încercare sau upgrade-uri plătite

Deși, în mod teoretic, Mac App Store permite achizițiile în aplicație, nu le-am văzut niciodată folosite. Problema principală este că paradigma de actualizare a aplicațiilor nu este aceeași pe Mac ca și pe iPhone. Încercările aplicațiilor Mac oferă de obicei întreaga putere a software-ului, dar pentru o perioadă limitată de timp. Mac App Store nu permite dezvoltatorilor să pună un „ceas” pe versiunea gratuită. Prin urmare, dacă doriți o versiune de încercare a unei aplicații cu plată, va trebui să vizitați site-ul web al dezvoltatorului de aplicații. Chiar și la șapte ani de la lansare, Mac App Store încă nu permite acest caz de utilizare.

4. Total inutil

Pe lângă toate aceste supărări, Mac App Store nu este cu adevărat necesar. Dezvoltatorii de aplicații renumiți și-au eliminat aplicațiile din Mac App Store, doar pentru a le vedea nicio modificare a vânzărilor. În schimb, acești dezvoltatori au acces la libertatea de proiectare și la alte canale de distribuție. Acest lucru face ca adoptarea regulilor Mac App Store să fie mai dificilă.

5. Dezvoltatorii îl urăsc

mac-app-store-review

Cu toate aceste probleme, nu este o surpriză faptul că dezvoltatorii urăsc Mac App Store. Apple preia 30% din vânzările dvs. și, în schimb, dezvoltatorii sunt obligați să tolereze o platformă mizerabilă. Acest lucru înseamnă că dezvoltatorii nu sunt interesați să utilizeze platforma, alungând însăși oamenii pe care Apple dorește să o accepte. Ca urmare, varietatea aplicațiilor disponibile în Mac App Store se diminuează și mai mult.

Magazinul de aplicații Mac nu poate fi mai bun?

Aproape că Mac App Store nu ar putea fi îmbunătățit. Și Apple nu este atât de prost încât să nu recunoască acest fapt. Deci, de ce Apple nu a remediat aceste probleme? Ca observatori externi, nu putem spune cu siguranță, dar suspectăm un dezinteres intern în îmbunătățirea produsului. Reorganizarea Mac App Store ar fi o sarcină uriașă și ar necesita o investiție masivă de timp, îndepărtând dezvoltatorii calificați de proiecte mai productive sau fructuoase. Și este greu de imaginat că dezvoltatorii talentați ai Apple ar cădea peste ei înșiși ca voluntari pentru proiect, lăsând dezvoltatorii juniori să mențină situația actuală.

Odată finalizate toate acele lucrări de dezvoltare, ce ar câștiga Apple? Probabil nu atât. Desigur, este din nou imposibil de spus fără date interne, dar este greu de imaginat că utilizatorii ar fi entuziasmați de un nou Mac App Store. Este la fel de greu de imaginat că ar conduce la vânzările de Mac. Dacă Apple ca o corporație încearcă să justifice o investiție de timp, ore-persoană și bani, Mac App Store s-ar putea să nu pară o rentabilitate uimitoare a acestui efort.

Este greu să nu vezi această neglijare ca un simptom al dezinteresului general al Apple față de platforma macOS. În timp ce noul hardware Mac iese în sfârșit, a fost clar pentru o vreme că inima și sufletul Apple sunt în iPhone și iOS. Și este în regulă: companiile trebuie să urmărească cele mai profitabile produse. Dar dacă Apple a reușit să transforme MacOS într-un lucru la fel de interesant și popular ca iOS, cu siguranță acest lucru ar muta unitățile.

Join our Newsletter and receive offers and updates! ✅

0 0 votes
Article Rating
Avatar of Routech

Routech

Routech is a website that provides technology news, reviews and tips. It covers a wide range of topics including smartphones, laptops, tablets, gaming, gadgets, software, internet and more. The website is updated daily with new articles and videos, and also has a forum where users can discuss technology-related topics.

You may also like...

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x