de Stanislav Kozlovski

De ce fiecare inginer software ar trebui să scrie articole

Și cum beneficiază toată lumea

De ce fiecare inginer software ar trebui sa scrie articole

În industria de informatică extrem de complexă și care evoluează rapid, este mai important ca oricând ca oamenii să scrie articole tehnice care să explice tehnologii și concepte complexe într-un mod simplu.

L-ai văzut deja. Spațiul tehnologic este plin de o mulțime de câmpuri și cuvinte buzz: Blockchain, Machine Learning, Deep Learning, Data Science, Sisteme distribuite, Quantum Computing, Big Data, AR, VR, Microservices, NoSQL, Progressive Web Apps, OLAP, A / Testare B, WebAssembly, Kubernetes, Hadoop, Ansible, DynamoDB, Terraform, Vagrant, GRPC, Thrift, JWS, Ethereum, Cassandra, etcd, Kerberos, CentOS, DC / OS, Prometheus, Kafka, OAuth, OpenStack, Avro, containerd, zstd , Oodle și încă nenumărate …

În funcție de cunoștințele pe care le aveți, este posibil să fi auzit despre toate cele menționate anterior. Chiar dacă aveți, întrebarea este cât de bine le cunoașteți pe toate? V-ați simți confortabil să explicați unui novice complet ce sunt toate acestea la un nivel înalt și să fiți siguri că nu distrugeți nicio informație?

Cu excepția cazului în care sunteți cu adevărat pe primul loc, pariez că răspunsul este Nu.

Problema

Tehnologia de astăzi crește în complexitate și varianță zi de zi la lumina vitezei. Devine din ce în ce mai greu să ții pasul cu tot ce se întâmplă nou.

La nivel personal, mă străduiesc sincer să țin pasul cu tot ceea ce se întâmplă în timp ce încerc să fiu excepțional în muncă și să îmi echilibrez viața personală. Și nici măcar nu sunt atât de ocupat. Știu cu certitudine că sunt oameni care încearcă să echilibreze de 10 ori mai multe lucruri decât mine. Habar n-am cum țin pasul, dacă o fac.

Soluția

Spațiul are nevoie de mai mulți scriitori buni care să poată digera o anumită informație și să o prezinte într-un mod succint pentru o înțelegere rapidă și ușoară.

De exemplu, am încercat odată să învăț ce Kubernetes a fost. Bineînțeles, le-am deschis documentația și am început să citesc (ce sursă mai bună decât cea oficială?). După câteva pagini care trec prin fiecare concept, am constatat că nu am înțeles absolut nimic. Poate că a fost vina mea, dar după ce am vorbit cu alți colegi ingineri, am constatat că și ei au găsit o provocare.

Apoi am găsit Acest articol. Am citit-o în mai puțin de 10 minute și am revizuit documentația după aceea. Acum totul era clar.

După cum ați văzut cu speranță, articolul Kubernetes era la un nivel foarte înalt, dar a reușit să vă ofere o imagine de ansamblu excelentă prin explicații clare și analogii extraordinare. Dacă ar exista astfel de articole introductive de talie mondială pentru fiecare tehnologie, toată lumea ar putea să fie rapidă într-o chestiune de o zi, în loc să recitească și să se străduiască să digere aceeași documentație de mai multe ori.

Acest lucru ar fi foarte benefic pentru industrie, deoarece ar ajuta la expunerea celui mai mare număr de oameni la cea mai nouă tehnologie, permițând astfel domeniului în ansamblu să avanseze mai repede.

Pentru a realiza acest lucru, totuși, avem nevoie ca oamenii să depună efortul în crearea unui astfel de conținut. Să analizăm de ce merită pentru toți cei implicați.

Ce câștigi tu, scriitorul

La prima vedere, ați putea crede că pierdeți doar timpul dedicat creării unui conținut lizibil corect. Acest lucru nu este cel puțin adevărat. Scrierea articolelor are multiple beneficii uimitoare pentru creșterea ta ca persoană.

Cunoştinţe

Dacă nu o puteți explica simplu, nu o înțelegeți suficient de bine – Necunoscut

Știu că acest citat este foarte clișeu, dar îți dai seama cât de adevărat este după ce încerci să explici un subiect despre care nu ești prea informat. Am experimentat personal acest lucru – un articol pe care mi-l imaginam că va dura cel mult o zi până la final, m-a dus aproape de o lună. Odată ce am început să-l scriu de fapt, am început să descopăr câte lucruri nu eram sigur. Nu după mult timp, m-am trezit cu peste 20 de file deschise, pline de resurse pe care trebuia să le citesc.

Deoarece doriți ca articolul dvs. să fie de cea mai înaltă calitate, este foarte important să verificați și să fiți siguri că tot ceea ce spuneți este corect – numele dvs. este pe linie! Acest lucru te face să te gândești foarte bine la fiecare afirmație pe care o plasezi în articolul tău și îți cere să știi conceptul despre care scrii din interior în exterior.

În cele din urmă, am constatat că scrierea unui articol despre ceva mă ajută să consolidez ferm conceptul din capul meu și să-l înțeleg bine. Aceasta este cea mai puternică motivație a mea pentru a continua să scriu. În zilele noastre, singurul mod în care sunt sigur că știu ceva este după ce am scris un articol despre el.

Împlinire

A contribui și a fi apreciați este ceva ce ne place cu toții în mod inerent.

Știind că ai ajutat oamenii chiar și în cel mai mic mod aduce împlinire în viața ta. A face ca oamenii să scrie comentarii pozitive la articolele tale aduce întotdeauna sentimente pozitive.

Comunicare mai bună

O comunicare bună este esențială. În viața ta personală, va trebui foarte des să îți justifici gândurile și opiniile. La locul de muncă, va trebui foarte frecvent să explicați concepte sau abordări altor persoane (probabil non-tehnice).

Aceste lucruri se fac în mod regulat prin scris. Una dintre companiile de top din lume – Amazon – îi face pe angajații lor să scrie narațiuni în loc de prezentări.

Prin urmare, este foarte important să puteți transmite gândurile prin scris într-un mod magistral. Practica este singura modalitate de îmbunătățire.

Oportunități

Sperăm că conținutul pe care îl scrieți va fi citit în mod activ de către oameni. Acest lucru vă deschide la o mulțime de oportunități, cum ar fi întâlnirea cu oameni noi, angajamente de vorbire și chiar oferirea de locuri de muncă.

Am avut un succes imens prin scris. Ale mele Articolul Kafka m-a ajutat să-mi propulsez în mod semnificativ cariera obținând un loc de muncă la o companie uimitoare numită Confluent. Mi-au găsit articolul și s-au gândit că aș putea fi un bun plus pentru echipă, așa că m-au intervievat. Totul a funcționat și acum m-am trezit parte a unei organizații mai bune, mai provocatoare și mai interesante într-o nouă țară.

În afară de progresele în carieră, articolele pe care le-am scris m-au ajutat să mă conectez cu alți oameni foarte inteligenți din întreaga lume. De exemplu, am fost contactat recent de un inginer care m-a găsit prin intermediul meu articol sisteme distribuite. După o conversație rapidă, am decis că ar fi bine să ne întâlnim în timp ce stăteam amândoi în zona golfului din San Francisco (mulțumesc că mi-ai arătat, Quan!).

Ce câștigă alții din conținutul dvs.

Cunoştinţe

Chiar dacă l-am descris ca un efort oarecum egoist, scrisul în sensul său cel mai de bază este altruist. Este procesul de schimb de cunoștințe. Scriind piese bune, succinte, ajutați la educarea altor oameni.

În această lume digitalizată, acum este mai ușor ca niciodată să ajungi la un public larg și să oferi o valoare masivă. Contribuiți și ajutați în mod direct la împingerea industriei înainte, aducând mai mulți oameni la curent cu cele mai recente progrese.

O vedere alternativă

Oameni diferiți provin din medii diferite. Din acest motiv, un anumit conținut ar putea da clic perfect cu un tip de public, dar ar trece complet peste capul altuia.

Personal am dat peste multe resurse în care, după ce le-am înțeles, recunosc că aș fi putut să portretizez același lucru într-un mod mult mai simplu (pentru mine). Acest lucru nu se datorează faptului că scriitorul a făcut o treabă proastă – este doar din cauza perspectivei mele diferite asupra conceptului.

Ca atare, este extrem de important să aveți multe resurse diferite pe același concept, toate acestea prezentându-l în felul lor. Acest lucru mărește expunerea și maximizează cantitatea de oameni care pot înțelege conceptul.

rezumat

Sunt necesare articole tehnice de bună calitate pentru o industrie software sănătoasă. După cum am arătat, există multe stimulente pentru dvs. să depuneți eforturi și să produceți conținut tehnic de calitate. Este inerent foarte benefic cititorului și chiar industriei în ansamblu. Vă rog să aveți încredere în mine când spun că scrisul vă oferă multe oportunități ca persoană fizică și merită fiecare minut investit în ea.

Apelul final la acțiune

Dacă doriți să faceți un pas în direcția corectă – începeți să scrieți un articol despre ceva despre care vă simțiți informat chiar acum! Sunt șanse să existe ceva care ți-a trecut în minte în ultimele zile. Desigur, cea mai bună abordare este să nu o forțezi, dar uneori trebuie să forțezi prin blocul scriitorului și să produci doar un fel de schiță care va fi în cele din urmă perfecționată (trimite-o prietenilor tăi pentru examinare).

Chiar dacă este ceva simplu în ochii tăi, există cu siguranță cineva acolo care era la fel de lipsit de idei ca și tine înainte de a-l învăța – ajută-i prezentând conceptul dintr-un punct de vedere alternativ.

Actualizați

În prezent lucrez la Confluent. Confluent este o companie de date mari fondată de creatorii de Apache Kafka înșiși! Sunt extrem de recunoscător pentru oportunitatea pe care mi-au oferit-o – lucrez în prezent la Kafka în sine, ceea ce este dincolo de minunat! La Confluent, contribuim la modelarea întregului ecosistem open-source Kafka, inclusiv o nouă ofertă gestionată de cloud Kafka ca serviciu.

Angajăm pentru o mulțime de posturi (în special SRE / Software Engineers) în Europa și SUA! Dacă sunteți interesat să lucrați la Kafka în sine, să căutați noi oportunități sau pur și simplu curioși – asigurați-vă că mi-ați trimis un mesaj Stare de nervozitate și voi împărtăși toate avantajele extraordinare care provin din lucrul într-o companie din zona golfului.