De ce iPhone-ul dvs. este supraîncălzit și cum să îl remediați

De ce iPhone-ul dvs. este supraîncălzit și cum să îl remediați
⏱️ 3 min read

iOS este până în prezent unul dintre cele mai robuste sisteme de operare mobile și, odată cu aceasta, vine gestionarea automată a energiei și a căldurii. Chiar și așa, lucrurile merg prost. Dacă iPhone-ul dvs. este fierbinte la atingere sau dacă aveți ghinionul să primiți un avertisment de temperatură, acest articol va detalia câteva dintre cele mai rapide remedieri pentru a readuce telefonul la temperatura optimă de funcționare.

Care sunt temperaturile optime de funcționare?

iPhone-urile sunt proiectate să funcționeze între 32 ° și 95 ° Fahrenheit, ceea ce este echivalent cu 0 ° până la 35 ° Celsius.

Ce poate provoca supraîncălzirea?

Există trei cauze principale ale unui dispozitiv de supraîncălzire.

 • Procesorul este supus unei sarcini grele. Dacă jucați jocuri cu intensitate grafică sau editați și exportați videoclipuri 4K, probabil veți vedea scurgerea rapidă a bateriei și creșterea căldurii. Acest lucru se datorează faptului că nu există ventilatoare care să răcească procesorul, iar carcasa din aluminiu nu este capabilă să expulzeze suficientă căldură singură. În majoritatea cazurilor, dispozitivul se va încălzi pur și simplu. Acest lucru nu ar trebui să fie suficient pentru a provoca daune sau chiar pentru a provoca un ecran de avertizare a temperaturii.
 • Dispozitivul este lăsat fizic într-o stare fierbinte. Păstrarea iPhone-ului într-o mașină fierbinte sau lumina directă a soarelui este cu siguranță ceva de evitat. Numai acest lucru va provoca căldură excesivă, care poate distruge bateria și alte componente. Deci, dacă este o zi la plajă, ține-ți iPhone-ul sub un prosop sau la umbră. Parchezi mașina o vreme? Păstrați telefonul ascuns sub umbră și spargeți ferestrele – sau luați-l cu dvs. Știu că pare relativ simplist, dar numai aceste două motive – ambele datorate dispozitivului lăsat într-un loc cald – sunt cei mai frecvenți vinovați pentru un dispozitiv de supraîncălzire.
 • Bateria se defectează. O baterie defectă poate expulza multă căldură. Dacă credeți că acesta este cazul, opriți imediat dispozitivul și solicitați-l să fie întreținut de Apple. Foarte rar, aceasta ar trebui să fie o problemă, deoarece iOS are pași de urmat în cazul unei defecțiuni a bateriei – în principal, iOS solicită dispozitivului să se închidă fără intrarea utilizatorului. Puteți rula un diagnostic al bateriei pentru a verifica semnele unei defecțiuni a bateriei, cum să o evitați și pașii pentru repararea iPhone-ului.

Pași suplimentari

iPhone-supraîncălzire-eliminare-carcasă

Cel mai sigur nu face așezați dispozitivul într-un frigider sau congelator, în speranța de a accelera procesul de răcire. Deși aceasta este o metodă de rezolvare a problemei, aceasta ar face mai mult daune decât ar fi remediat. Datorită creșterii și scăderii rapide a temperaturii, capacitatea generală de încărcare a bateriei ar fi redusă din cauza deteriorării.

Cu toate acestea, câteva lucruri pe care le puteți încerca în schimb includ:

 • Scoaterea carcasei
 • Închiderea tuturor aplicațiilor care rulează și dezactivarea reîmprospătării aplicației de fundal
 • Intrarea în modul de consum redus (Aceasta va dezactiva mai multe funcții, dar le puteți dezactiva individual dacă vă bazați pe ele.)
 • Atenuarea afișajului
 • Dezactivarea serviciilor de localizare
 • Dezactivarea Bluetooth
 • Păstrarea dispozitivului în afara unui mediu cald
 • Rularea diagnosticului bateriei
 • Întreținerea dispozitivului

Concluzie

service-supraîncălzire-dispozitiv-iphone

Dacă problema continuă să apară după ce ați încercat sfaturile de mai sus și, prin diagnosticare, se decide că bateria nu este de vină, vă recomandăm să vă restaurați dispozitivul și să restaurați din copie de rezervă. Amintiți-vă că introducerea și întreținerea dispozitivului de către Apple este întotdeauna o opțiune adecvată, deoarece vor putea să ia măsuri de diagnosticare suplimentare și să securizeze un dispozitiv de înlocuire în garanție, dacă este necesar.

Join our Newsletter and receive offers and updates! ✅

0 0 votes
Article Rating
Avatar of Routech

Routech

Routech is a website that provides technology news, reviews and tips. It covers a wide range of topics including smartphones, laptops, tablets, gaming, gadgets, software, internet and more. The website is updated daily with new articles and videos, and also has a forum where users can discuss technology-related topics.

You may also like...

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x