„Nu puteți conecta punctele cu nerăbdare; le puteți conecta doar privind înapoi. Deci, trebuie să ai încredere că punctele se vor conecta cumva în viitorul tău. ”- Steve Jobs

De ce mi am abandonat MBA pentru a obtine un master

Te-ai întrebat vreodată cum a ajuns cineva unde este? Ei bine, acesta este tipul de poveste pe care îl pot spune din propria mea experiență. Numele meu este Clark și aceasta este călătoria mea.

Am crescut în Filipine și am urmat rapid vara înainte de a intra la facultate, am avut un stagiu de asistent auditor pentru o școală, dar nu prea mult.

Zilele mele de facultate

Nu am avut niciodată expunere, nu am avut niciodată opțiuni

În 2007, când a venit timpul să aleg o diplomă de licență, diploma potrivită pentru mine a fost cam … limitată. Acest lucru nu se datorează faptului că părinții mei m-au forțat să iau un anumit grad de alegere, ci este mai mult la ceea ce sunt expus și am cunoștințe. Majoritatea rudelor mele au fie întreprinderi mici, fie lucrau ca contabil sau la un loc de muncă legat de afaceri.

Ghici acum știi că am o moștenire chineză.

Prin urmare, am ales contabilitatea pentru specialitatea mea. Programul de contabilitate a fost foarte riguros în De La Salle University din Manila, Filipine. A trebuit să continuu să reiau subiecte de contabilitate și, în cele din urmă, am ajuns să mă transfer în programul financiar.

Participarea la cursuri de finanțe a fost interesantă! O mulțime de domenii de învățat! Acestea sunt servicii bancare internaționale, statistici, strategii, opțiuni, instrumente derivate, economie, gestionarea riscurilor, chiar și sistemul de gestionare a bazelor de date și multe altele!

Wow! Aș putea lucra în bancă, asigurări, investiții, tranzacționare și fuziuni și achiziții, așa-i așa! Și orice se referă la bani!

Am mai avut un stagiu spre sfârșitul programului meu. A fost cu un departament de trezorerie (tranzacționarea acțiunilor / obligațiunilor / valutelor / etc) în Allied Bank (acum Banca Națională Filipină).

Vai. Programul nu a fost atât de rău. În 2011, am absolvit o notă peste medie și am putut jongla lucrând ca antrenor de volei pentru o echipă de liceu.

Intrarea pe piața muncii

Ceea ce ai învățat la școală este foarte diferit în lumea reală

În 2011 până în 2013, am lucrat pentru Thomson Reuters (TR) ca analist financiar pentru companiile din China. Am fost uimit că nici nu am nevoie de abilitățile pe care le-am învățat în facultate pentru a-mi desfășura activitatea de analist financiar. Acesta fiind Thomson Reuters având propria bază de date și standarde contabile de urmat.

Stai ce? Nu am nevoie de abilitățile pe care le-am învățat la facultate?

1612187708 701 De ce mi am abandonat MBA pentru a obtine un master

Hmm. Ei bine, bine. Plata este bună, dar nu-mi place programul de la 14 la 22.

În 2013, am găsit un nou loc de muncă și am obținut o poziție în S&P Capital IQ ca editor de limbaj financiar pentru companiile din China și Taiwan.

Wow! Plata este mult mai bună și îmi place și programul meu. Pot continua să fac asta în timp ce fac lucrurile pe care le iubesc, cum ar fi câștigul de venituri suplimentare ca asociat de vânzări de asigurări generale și disc jockey independent.

Am schimbat cultura locului de muncă pentru a fi mai colaborativă. Am vrut să aflu mai multe. Dar sarcinile au devenit repetitive pentru mine.

Este vorba doar de numere, date, traducere iar și iar. Nu mai învăț lucruri noi.

I-am cerut managerului să mă lase să studiez modul în care funcționează aplicația noastră. Am fost refuzat. Le-am spus chiar că o voi face în afara orelor de muncă. Dar, totuși am fost refuzat.

1612187708 737 De ce mi am abandonat MBA pentru a obtine un master

Acest lucru m-a ars și, în cele din urmă, mi-am părăsit slujba în 2016. Am făcut un turneu în SUA timp de două luni și am decis să iau Master of Business Administration, deoarece are sens pentru pregătirea și experiența mea profesională.

Urmărirea învățământului superior

Educația satisface curiozitatea și pune capăt plictiselii

În 2017, am început MBA la Universitatea din Seattle și am decis să iau accentul pe managementul IT. La jumătatea programului, am urmat un subiect de tehnologie și m-am îndrăgostit de el. Am început să urmez câteva cursuri universitare de informatică și am vrut să aflu mai multe. Profesorul meu mi-a spus să merg la întâlniri la Seattle. De asemenea, am aflat despre platforma cool Routech, care m-a ajutat să știu lucruri și să câștig în unele evenimente hackathon! Consultați acest articol, Cum echipa mea a zdruncinat AngelHack Seattle Hackathon, pentru blogul meu despre experiența mea de hackathon.

How I Passed the CompTIA Linux
Universitatea din Seattle

Am făcut peste 90 de întâlniri în doi ani! Aceasta include întâlniri ocazionale, grupuri de studiu, practici de codificare a interviurilor, discuții, ateliere, hackathoni și conferințe.

Iată-mă în 2019 și sunt în prezent în programul de masterat în informatică și am participat la acel program de un an. Am simțit că de data asta va fi potrivit pentru mine. Sunt curios și îmi place să construiesc lucruri. Un lucru care este diferit, deși a fost că am învățat multe și prin intermediul mentorilor, colegilor de clasă, comunității și Bootcamp.

Resurse utile:

Setea mea de cunoștințe a fost satisfăcută de informatică

Privind în urmă, acestea sunt toate punctele pe care le-aș putea conecta la timpul meu actual.

Punctul 1 – În liceu, m-am descurcat bine la orele de informatică Turbo Basic, Visual Basic, C ++.

Punctul 2 – În munca mea de vară, făceam teste manuale ale software-ului ca asistent auditor.

Punctul 3 – În zilele mele de facultate, am înțeles cu ușurință cum să folosesc un sistem de gestionare a bazelor de date.

Punctul 4 – În zilele mele de companie, am fost tipul de bază pentru problemele IT de bază din echipă înainte ca aceștia să-i întrebe chiar pe tipii noștri IT.

Punctul 5 – Din nou în zilele mele de afaceri, am construit o foaie de calcul care conține tone de formulă pentru a converti un cuvânt / o expresie chineză într-o propoziție completă în limba engleză cu o gramatică corectă (Google Translate nu era atât de fiabil înainte).

Se pare că universul mi-a dat toate semnele subtile de a fi în tehnologie.

1612187708 324 De ce mi am abandonat MBA pentru a obtine un master

Acum, încă învăț continuu și am atins o mulțime de tehnologii:

HTML5, CSS3, Sass, Bootstrap

C ++, C #, Java, Ruby, Python, JavaScript, jQuery, TypeScript, Go

SQL, MySQL, PostgreSQL, NoSQL, DynamoDB

Rails, Node.js, Flask, Django, ASP.Net, React, Angular

Cloud, fără server, blockchain

Amazon Web Services, Microsoft Azure, Google Cloud Platform, Heroku

Wordpress

Testarea unității, testarea acceptării

MVC, REST, DevOps, Agile, Test-Driven Development

Întotdeauna iau mici victorii:

Vezi profilurile mele:

http://smartandsecurecomputing.org/clarkngo

https://www.linkedin.com/in/clarkngo/

1612187708 417 De ce mi am abandonat MBA pentru a obtine un master

Sunt autor pentru știri Routech

Sunt cercetător pentru Smart and Secure Computing Research Group

Sunt asistent absolvent pentru Institutul de Tehnologie – Universitatea din Seattle

Sunt fondatorul pentru Cluburile Tech CityU

certificări Routech: Proiectare web receptivă, structuri de date și algoritmi

Certificarea Firehose Project Bootcamp: Inginer de software

“Singuri putem face atât de puțin; împreună putem face atât de multe.” – Keller Helen

Nu toate realizările au fost posibile de unul singur

1612187708 53 De ce mi am abandonat MBA pentru a obtine un master

Trei invitații de la conferințe tehnologice pentru lucrări de cercetare trimise împreună cu echipa mea:

· „Securitate și analiză a calității arhitecturii de calcul fără server” – al 23-lea colocviu anual pentru educația pentru securitatea sistemelor informatice (CISSE) 2019

· „Trecerea prăpastiei între FinTech și profesioniștii în finanțe: o analiză bazată pe blockchain și tehnologia cloud pentru viitoarele sisteme de informații FinTech” – A 5-a conferință internațională de contabilitate și finanțe (ICOAF) 2019

· „Analiza arhitecturii software a dezvoltării fără server” – Conferința SUA-Coreea (UKC) Chicago 2019

Competiții:

· Locul 2 – Techstars Startup Weekend Seattle 2019

· Locul 1 – MBA Case Competition 2018 Studiu de caz – Sony Corporation’s Aibo: An

Decizie inteligentă?

· Runner Up – AngelHack Seattle Hackathon 2018

Și asta e tot oamenii. Până la data viitoare!

„Visează de parcă vei trăi veșnic, trăiește de parcă vei muri astăzi.” – LeBron James

1612187708 930 De ce mi am abandonat MBA pentru a obtine un master