De ce nu ar trebui să achiziționați un computer desktop pre-construit

De ce nu ar trebui să achiziționați un computer desktop pre-construit
⏱️ 7 min read

Achiziționarea unui computer este adesea o afacere dificilă și costisitoare, mai ales dacă nu sunteți sigur ce să căutați. Tacticile înșelătoare ale specialiștilor în marketing, „Geniuses” și angajaților Best Buy au ca rezultat cheltuiți prea mulți bani pe ceea ce ajunge să fie hardware slab pentru prețul cerut. Acest lucru se aplică mai ales dacă nu sunteți familiarizați cu prețul componentelor în cauză – majoritatea oamenilor care pur și simplu nu se deranjează să cumpere prebuilts.

Notă: În acest articol, „prebuilts” se referă la computere desktop și nu la laptopuri sau alte dispozitive mobile.

Înainte de a intra în avantajele de a comanda propriul echipament și de a-l construi singur sau de a-l construi pe altcineva pentru voi, să vorbim despre unele zone în care, de obicei, prebilurile vor ieși de sus.

  • La preț scăzut. Cele mai ieftine desktopuri pre-construite pe care le puteți găsi se vând de obicei cu câteva sute de dolari. Aceste modele au de obicei câțiva ani și sunt în afara rotației active, dar ajung să fie disponibile la un preț foarte bun pentru performanță. Chiar și așa, asigurați-vă că inspectați specificațiile înainte de a cumpăra pentru a vă asigura că nu sunteți înșelați.
  • Garanție mai ușoară, reparații și înlocuire. Când achiziționați piese individuale pentru un computer, toate piesele dvs. au garanții lungi. Cu toate acestea, acest lucru înseamnă că ori de câte ori aveți o problemă cu un computer personalizat, trebuie să diagnosticați singur cauza cauzei și să parcurgeți procesul de contactare a companiei de la care l-ați cumpărat și poate chiar efectuarea a ceea ce se numește autorizație de returnare a mărfurilor (RMA) ). Aveți o problemă cu un prefabricat și trebuie doar să contactați compania care a fabricat-o, spre deosebire de una pe componentă.
  • Confort. În ciuda dezavantajelor desktop-urilor prefabricate pe care le vom analiza mai târziu în acest articol, de obicei este mai convenabil să cumpărați un computer știind că va funcționa și că, dacă nu, îl puteți înlocui. Există mai multe decât pare, dar vom analiza mai târziu.

Acum, că am acoperit beneficiile computerelor desktop pre-construite – așa că nu sunt acuzat părtinirea – hai să intrăm în punctul articolului: de ce nu ar trebui să cumperi unul.

Preț pentru componente, în special la intervale de prețuri mai mari

Permiteți-mi să spun asta direct: dacă cumpărați o platformă de jocuri, va fi întotdeauna mult mai ieftin să cumpărați o mașină cu specificații echivalente decât să cumpărați o prefabricată de la o companie precum Alienware.

Faceți o vizită la orice comunitate de jocuri pe PC și veți vedea multe părți urâte ale oamenilor ori de câte ori este menționat Alienware. Acest lucru variază de la răutatea totală sau, în majoritatea cazurilor, de o revărsare de simpatie pentru începătorul care a cumpărat un Alienware și nu știa că de fapt pierde o sumă corectă din banii săi. În plus față de problemele pe care le vom discuta mai târziu în acest articol, PC-urile de joc pre-construite scumpe tind să fie supraevaluate pentru specificațiile lor. Uneori, acest lucru poate fi nevinovat – o marjă de 20 sau 50 USD – caz în care este de fapt o afacere bună. Alteori, acest decalaj poate fi de sute de dolari, uneori până la o mie.

Pe lângă faptul că sunt supraevaluate pentru specificațiile lor, multe prebuilte de ultimă generație nu funcționează la fel de bine cum ar trebui, cel puțin nu în jocuri. De exemplu, multe PC-uri „de joc” sunt livrate cu procesoare Intel Core i7 alături de o placă grafică slabă. Nu numai că un i7 este o exagerare imensă pentru majoritatea titlurilor pe care le veți arunca asupra acestuia (o linie de procesoare utilizate cel mai bine de profesioniști, streamere și editori video), dar este, de asemenea, semnificativ mai scump, nu oferă un spor de performanță în comparație cu un i5 în majoritatea titlurilor și este blocat de restul computerului. În calcul, un blocaj este atunci când ceva împiedică o componentă să funcționeze la maximum. Un i5 este suficient de bun pentru a alimenta toate GPU-urile, cu excepția celor mai bune.

Asocierea unui GPU slab cu un procesor puternic nu are prea mult sens în ceea ce privește performanța, dar, din păcate, se întâmplă tot timpul. Dacă sunteți în căutarea unui prefabricat și nu aveți chef să mă ascultați când vă spun să nu obțineți unul, vă rog, vă rog, ascultați ce vă spun chiar aici. Nu cumpărați un Alienware și nu obțineți un PC cu un i7.

Probleme de calitate slabă a construcției / surse de alimentare

împotriva calității construite-construite

Prețul / performanța este problema mea principală cu desktopurile pre-construite, dar există și mai multe lucruri. Multe desktopuri pre-construite vin cu o calitate slabă a construcției și surse de alimentare proaste (iar sursele de alimentare „proaste” pot fi dezastruoase pe termen lung) Nu numai că acest lucru face ca desktop-ul să fie mai ușor de spart și mai greu de întreținut, un producător care trece peste domenii importante, cum ar fi răcirea sistemului și alimentarea cu energie electrică, poate duce la supraîncălzire, blocaje de performanță, defectarea hardware-ului sau chiar incendii reale.

De asemenea, după cum a menționat Incrementări logice în articolul lor, computerul din imaginea de mai sus suferă de fapt de o varietate de probleme dincolo de simplul fapt de a fi urât și supraevaluat. În timp ce specificațiile reale nu sunt slabe, calitatea alimentatorului, prezența unui singur ventilator de răcire și utilizarea unei plăci de bază de ultimă generație diminuează semnificativ experiența. Celelalte componente fiind componente ieftine fără nume este deosebit de proastă deoarece, în timp ce componentele de bază ale PC-ului sunt într-adevăr foarte puternice, hardware-ul low-end poate și va eșua, mai ales atunci când este pus într-o carcasă cu un flux de aer și o răcire foarte slabe.

În plus, multe computere pre-construite pot fi dificil de efectuat întreținerea și actualizarea. PC-ul din imaginea de mai sus, de exemplu, cu siguranță nu va potrivi o a doua placă grafică sau un cont pentru răcirea cu apă, iar computerele pre-construite cu factori de formă speciali pot fi o durere de cap specială de rezolvat.

Concluzie

Este posibil ca unele prebuilts să nu aibă cea mai bună calitate a construcției; multe dintre ele pot fi supraevaluate pentru hardware-ul lor, dar ce zici de comoditate și liniște sufletească? De ce nu pot să cumpăr un desktop pre-construit și să mă bucur de computer?

Adevărul este că poți. Cu toate acestea, sunt de părere că lucrurile precum computerele și smartphone-urile sunt investiții, nu doar articole pentru divertisment personal. De fapt, chiar dacă este utilizat exclusiv pentru divertisment personal, de ce să plătim mai mult pentru mai puțin? Există multe comunități de entuziaști ai PC-urilor dornici să vă ajute, inclusiv cei de genul Forumurile Linus Tech Tips, băieții de la Tek Syndicate, PC Master Race, și chiar Construiți un PC baieti. Când vine vorba de alegerea efectivă a pieselor, folosirea Selector de piese pentru PC pentru a obține cele mai bune oferte sau Incrementări logice pentru cele mai logice creșteri din compilări, ambele vă ajută în mod semnificativ.

În ceea ce privește partea reală, înfricoșătoare? Clădirea? Să presupunem că v-ați uitat la tutoriale și vi se pare prea dificil, sau pur și simplu nu aveți timp sau înclinație pentru a vă construi propriul computer. Puteți cumpăra în continuare piesele – PC Part Picker vă va asigura compatibilitatea, iar Incrementările logice o vor face și – și le veți duce la un magazin local de calculatoare sau la un tehnician pentru a le face să le asambleze pentru dvs. S-ar putea să nu faceți asta chiar dacă aveți un prieten ca mine, care are experiență în hardware, construcție și reparații. Probabil ne-ar plăcea să vă ajutăm!

Adică aș face-o. De aceea am scris acest articol. Dacă aveți întrebări cu privire la acest lucru, spuneți-mi în comentarii și vă voi răspunde.

Join our Newsletter and receive offers and updates! ✅

0 0 votes
Article Rating
Avatar of Routech

Routech

Routech is a website that provides technology news, reviews and tips. It covers a wide range of topics including smartphones, laptops, tablets, gaming, gadgets, software, internet and more. The website is updated daily with new articles and videos, and also has a forum where users can discuss technology-related topics.

You may also like...

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x