De ce nu se afișează starea activității pe Instagram?

Activity Status Not Showing Featured
⏱️ 14 min read

La fel ca pe Facebook, este posibil să vezi când cineva a fost activ ultima dată pe Instagram. Caracteristica a fost introdusă în 2018 și s-a dovedit destul de populară printre utilizatorii din rețea. Cu toate acestea, după cum probabil ați observat, uneori „Starea activității” a unui utilizator poate fi ascunsă sau indisponibilă. Această postare examinează toate motivele pentru care nu poți vedea când cineva a fost activ ultima dată pe Instagram și oferă câteva sfaturi pentru a o remedia.

Cum să știi când cineva a fost activ ultima dată pe Instagram

Din punct de vedere tehnic, opțiunea „Stare activitate” de pe Instagram ar trebui să vă arate când cineva a fost văzut ultima dată în aplicație. Puteți vizualiza aceste informații indiferent dacă utilizați aplicația mobilă sau accesați Instagram pe computerul dvs. prin browserul dorit.

Pentru a începe, va trebui să accesați Mesajele dvs. directe din aplicație și să verificați dacă puteți observa un punct verde mic în colțul din dreapta jos al imaginii de profil a unui utilizator.

Starea activității nu se afișează punctul

În același timp, ar trebui să puteți vedea informații suplimentare citind detaliile enumerate sub numele de utilizator.

Starea activității nu este afișată ultima dată

Următoarele mesaje vă oferă o idee despre când utilizatorul a fost în aplicație sau dacă este disponibil momentan pentru chat:

 • Pe net
 • Tastare
 • Activ acum X minute/ore
 • Activ astăzi

De asemenea, ar trebui să puteți vedea „Starea activității” a utilizatorului după ce deschideți firul de mesaje directe și vă uitați în partea de sus a ferestrei sub numele de utilizator.

Starea activității nu se afișează cu câteva minute în urmă

De ce nu pot vedea starea activității cuiva?

Există destul de multe motive pentru care este posibil să nu vezi „Starea activității” cuiva pe Instagram. Mai jos sunt enumerate toate scenariile, astfel încât să puteți înțelege ce ar fi putut merge prost.

1. Ei nu te urmăresc

În timp ce, în teorie, „Starea activității” vă permite să știți când un utilizator a fost ultima dată activ în aplicație, în practică, sunteți puțin limitat. Pentru început, vei putea vedea starea unui utilizator doar dacă te urmărește.

Starea activității nu se afișează urmăritori
Sursa imaginii: Unsplash

Dacă cineva nu face parte din adepții tăi, nu vei putea vedea când a vizitat ultima dată aplicația, chiar dacă are funcția activată.

2. Nu au starea activității activată

Chiar dacă contul pe care îl vizualizați vă urmărește, este posibil ca utilizatorul să nu aibă funcția activată. „Starea activității” Instagram poate fi dezactivată cu ușurință manual, așa că poate că și-au schimbat setările de confidențialitate pentru a nu permite ca aceste informații să fie vizibile.

Dacă acesta este cazul, singurul lucru pe care îl puteți face este să verificați din nou la o dată ulterioară pentru a vedea dacă și-au schimbat setările de confidențialitate.

3. Nu aveți starea activității activată

Pentru ca „Starea activității” să fie vizibilă pe Instagram, trebuie să fie activată la ambele capete. De asemenea, trebuie să aveți funcția activată pentru a vedea mișcările online ale altui utilizator. Practic, dacă nu aveți opțiunea activată, dar celălalt utilizator o are, tot nu le veți vedea starea.

Starea activității nu se afișează conectarea
Sursa imaginii: Pexeli

Practic, aceasta funcționează ca opțiunea „Last Seen” a WhatsApp, în care ambele părți trebuie să aibă funcția activă. Asigurați-vă că ați activat „Starea activității” pe dispozitiv, urmând acești pași:

Mobil

 1. Deschide aplicația Instagram pe dispozitivul tău mobil și accesează profilul tău.
 2. Atingeți meniul de hamburgeri din colțul din dreapta sus.
Starea activității nu se afișează meniul
 1. Selectați „Setări” din meniul pop-up care apare.
Starea activității nu se afișează setările
 1. Atingeți „Confidențialitate”.
Starea activității nu afișează confidențialitatea
 1. Găsiți opțiunea „Stare activitate” și atingeți-o.
Starea activității nu se afișează opțiunea
 1. Activați opțiunea „Afișați starea activității”.
Starea activității nu se afișează Activare

PC

Puteți activa opțiunea și de pe computer.

 1. Accesați Instagram în browser.
 2. Faceți clic pe fotografia de profil din colțul din dreapta sus al afișajului.
Starea activității nu se afișează setările computerului
 1. Selectați „Setări”.
 2. Selectați „Confidențialitate și securitate” din meniul din stânga.
Starea activității nu afișează funcția de activare a computerului
 1. Bifați opțiunea „Afișați starea activității” din dreapta.

4. Nu le-ați trimis niciodată un mesaj direct

Un alt motiv pentru care este posibil să nu vedeți „Starea activității” unui utilizator este dacă nu ați avut încă o conversație privată cu acesta. Chiar dacă amândoi vă urmăriți unul pe celălalt și aveți opțiunea activată, trebuie să le trimiteți un mesaj direct înainte de a putea începe să le vedeți obiceiurile Instagram.

Starea activității nu se afișează direct
Sursa imaginii: Freepik

„Starea activității” este vizibilă numai în Direct. Nu îl puteți vizualiza pur și simplu verificând profilul prietenului dvs. și aruncând o privire la fotografia de profil a acestuia. În schimb, accesați Direct, găsiți conversația cu ei și veți ști când au fost acolo ultima oară.

5. Regula celor 25 de conversații

Nu ai mai vorbit cu prietenul tău de multă vreme prin Instagram? Atunci ar putea fi motivul pentru care nu le puteți vedea „Starea activității” în Direct. Instagram limitează privilegiile dvs. de vizualizare „Starea activității” la primii 25 de utilizatori cu care ați avut cel mai recent o conversație. Dacă vrei să știi unde se află prietenul tău, trimite-i un mesaj nou. Cu condiția să nu fi dezactivat funcția sau să nu te urmărească între timp, ar trebui să le poți vedea „Starea activității”.

6. Ai fost restricționat

Nu veți putea vedea „Starea activității” cuiva dacă v-a restricționat. Instagram permite utilizatorilor să restricționeze conturile intruzive fără a fi nevoiți să le blocheze sau să nu le mai urmărească.

Starea activității nu este restricționată
Sursa imaginii: Pexeli

Acesta este un mod mai discret de a ignora pe cineva din aplicație, deoarece nu implică eliminarea acestuia din lista de urmăritori. Odată ce cineva vă restricționează, conversațiile sale vor fi mutate în „Solicitări de mesaje”, astfel încât nu veți putea vedea dacă ți-a citit mesajele. Acest lucru vă elimină, de asemenea, privilegiul de a ști când au fost ultima dată online.

7. Ai fost blocat

Este, de asemenea, o posibilitate ca persoana în cauză să te blocheze. În mod ciudat, dacă cineva te-a blocat într-adevăr, s-ar putea să îi poți vedea în continuare textele în Direct – doar nu „Starea activității”. Este posibil să știi când cineva te-a blocat. De exemplu, nu veți mai putea vedea nimic din ei postați în feedul dvs.

Ce să faci dacă nu poți vedea „Starea activității” pe Instagram

Dacă nu vedeți „Starea activității” pe Instagram, dar credeți că ar trebui să puteți, încercați să implementați acești pași.

Starea activității nu afișează ideea
Sursa imaginii: Unsplash
 • Reporniți aplicația Instagram: încercați să închideți aplicația de pe telefon și să o deschideți din nou. Verificați dacă problema a fost rezolvată.
 • Reporniți telefonul: dacă credeți că o problemă temporară vă poate afecta aplicația Instagram, reporniți dispozitivul. Asta ar putea rezolva problema imediat.
 • Actualizați-vă aplicația: dacă o eroare legată de „Starea activității” vă afectează aplicația Instagram, o actualizare ar putea rezolva problema.
 • Reinstalați aplicația: dacă nimic de mai sus nu ajută, încercați să reinstalați aplicația. Mai întâi dezinstalați-l de pe dispozitiv, apoi accesați Magazin Google Play sau Magazin de aplicații și re-descărcați-l de acolo.
 • Verificați de două ori dacă funcția „Stare activitate” este PORNITĂ: ca oameni avem tendința de a uita tot timpul! Fă-ți o favoare și verifică din nou dacă ai activat cu adevărat „Starea activității” așa cum crezi că ai făcut-o.
 • Trimite un DM – trimiteți celuilalt utilizator un mesaj direct nou. Acest lucru se va ocupa de problema de a nu mai fi activ în chat cu acea persoană. De asemenea, dacă nu ați mai vorbit niciodată cu ei, acest lucru va crea o legătură între voi doi.
 • Verificați Instagram pentru computer – dacă sunt îndeplinite toate condițiile potrivite, dar încă nu puteți vedea „Starea activității” unei persoane, atunci poate doriți să verificați dacă o puteți vizualiza pe computer. Poate că există o eroare cu aplicația dvs. mobilă care vă împiedică să vedeți stările.
 • Investigați dacă ați fost blocat/restricționat – Încercați să contactați pentru a întreba despre asta. Alternativ, puteți spune dacă ați fost restricționat dacă celălalt utilizator nu mai apare ca urmăritor, dacă profilul lui nu are o poză sau nu puteți lăsa un comentariu la postările sale. Puteți spune dacă ați fost blocat dacă profilul celuilalt utilizator apare necompletat sau dacă nu îl puteți accesa și puteți utiliza un alt profil și încercați să-l vizualizați de acolo.

întrebări frecvente

Ce se întâmplă cu starea activității după 24 de ore?

Starea activității durează 24 de ore, arătând fie câte ore au trecut de când persoana a fost online ultima dată, fie „Activă astăzi”. Prima opțiune apare după ce ați fost inactiv timp de 8 până la 24 de ore. După ce au trecut 24 de ore, starea activității se va schimba în „Activ ieri”. Odată ce au trecut 48 de ore, starea activității tinde să dispară din vedere.

Există vreo altă modalitate de a urmări activitatea unui utilizator pe Instagram?

Puteți încerca să utilizați o aplicație terță parte, cum ar fi InstaOnline (Android | iOS) care vă anunță când utilizatorul intră online pe Instagram. În încercările noastre, aplicația a obținut rezultate mixte. Uneori, aplicația ne anunța cu exactitate când utilizatorul vizat accesa aplicația, iar alteori trimitea notificări false. Învârtiți versiunea gratuită și vedeți ce poate face pentru dvs., dar nu vă recomandăm să plătiți pentru Pro.

Cum îmi pot da seama dacă cineva și-a dezactivat Starea activității pe Instagram?

Din păcate, nu există un mod sigur de a spune. Dacă ești apropiat de persoana respectivă, poți încerca să o întrebi. Dacă nu doriți, puteți folosi sfaturile prezentate mai sus pentru a exclude faptul că nu ați fost restricționat sau blocat, apoi presupuneți cu siguranță că au dezactivat funcția.

Credit imagine: Unsplash Toate capturile de ecran făcute de Alexandra Arici

Join our Newsletter and receive offers and updates! ✅

0 0 votes
Article Rating
Avatar of Routech

Routech

Routech is a website that provides technology news, reviews and tips. It covers a wide range of topics including smartphones, laptops, tablets, gaming, gadgets, software, internet and more. The website is updated daily with new articles and videos, and also has a forum where users can discuss technology-related topics.

You may also like...

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x