De ce PS5 poate rula jocuri mai repede decât seria X

De ce PS5 poate rula jocuri mai repede decât seria X
⏱️ 6 min read

Microsoft a schimbat marketingul Xbox Series X în timp. Inițial, gigantul software a lovit puternic Seria X fiind cea mai puternică consolă de până acum, punct. Jocuri precum Assassin’s Creed: Valhalla chiar promovează pe cutie că jocul rulează cel mai bine pe Xbox.

Dacă cumpărați în marketing, performanța Xbox Series X poate părea destul de redusă și uscată. Cu toate acestea, chiar și cu publicitatea și cu hardware-ul mai puternic al Seriei X, delta performanței dintre console, astăzi, vă poate surprinde. Să vedem cum și de ce PS5 poate rula unele jocuri mai bine decât Xbox Series X.

Jocuri de ultima generație

Pe parcursul generației PS4 și Xbox One de console de jocuri video de acasă, jocurile erau adesea de 30 fps pe fiecare consolă și, respectiv, 900p și 1080p pe PS4 și Xbox. Acesta este un rezultat al decalajului de putere dintre Xbox One și PS4, acesta din urmă fiind semnificativ mai puternic.

Cu versiunile Pro ale Xbox One și PS4, situația a răsturnat în esență. 30 fps a continuat să fie valoarea implicită generală pentru ambele console, dar Xbox One X mai puternic ar rula adesea la 4K nativ (sau mai aproape de 4K nativ), în timp ce PS4 Pro ar reda adesea la rezoluții mai apropiate de 1440p și apoi ar îmbunătăți imaginea la 4K.

În ceea ce privește compatibilitatea inversă a jocurilor PS4 Pro / Xbox One X și Xbox One / PS4 pe PS5 și Xbox Series X, natura acestor jocuri îi poate determina uneori să aibă performanțe mai bune pe PS5. Fără o atenție suplimentară acordată unui titlu sau unui scaler de rezoluție dinamică, jocurile Xbox One / PS4 care rulează la 30 fps ultima generație vor continua să ruleze la 30 fps următoarea generație, iar jocurile care rulează la 900p pe Xbox One vor rula la 900p pe Xbox Series X, la fel ca jocurile care au rulat la 1080p pe PS4 vor rula în 1080p pe PS5. PS5 va menține același framerate la o rezoluție mai mare.

Deoarece jocurile PS4 Pro / Xbox One X compatibile cu versiunile anterioare de pe consolele de ultimă generație nu ating puterea maximă a consolei și pentru că diferența vizuală de rezoluție a rezoluțiilor native superioare de 1440p și mai mari este mult mai mică decât diferența dintre rezoluțiile mai mici la fel ca 900p și 1080p, Xbox Series X poate funcționa mai rău, deoarece redarea sa la o rezoluție mai mare, fără a îmbunătăți mult calitatea imaginii.

Ps5 Xbox One X

Acesta este un caz de caz și poate fi îmbunătățit prin patch-uri ulterioare, dar aceasta este situația de astăzi și, fără lansări majore de Xbox, fanii și proprietarii consolei vor dori să fie conștienți de performanța reală pe jocuri pe care le pot juca.

Jocuri de generație actuală

Jocurile de generație actuală sunt fiare complicate, care vin adesea cu mai multe moduri de performanță, iar performanța poate fi afectată și de tipul de afișaj pe care îl folosești. Deoparte, jocuri precum Devil May Cry 5 și Assassin’s Creed: Valhalla, după cum demonstrează Digital Foundry și jucătorii de pe internet, s-a dovedit că, în general, funcționează mai bine pe PS5. Datele nu mint.

Există, de asemenea, cu siguranță cazuri în care seria X depășește PS5, ca în Call of Duty: Black Ops Cold War, unde performanța de trasare a razelor este mai puternică pe seria X și 120 fps este mai puternică pe PS5. Totuși, indiferent de ce, delta performanței dintre console este atât de mică? Nu se presupune că seria X este mai puternică?

Slot PS5 Xbox Series

Răspunsul este mai puțin complicat și mai puțin strălucitor decât vă puteți aștepta sau doriți să auziți. Dezvoltarea pentru aceste noi console este o comutare dificilă și lentă din partea dezvoltatorului. În plus, PlayStation a fost platforma de dezvoltare principală pentru o întreagă generație, iar instrumentele de dezvoltare PS5 ale Sony sunt o evoluție a instrumentelor PS4. Cu Xbox, Microsoft a continuat să schimbe lucrurile din culise pentru a face mai ușoară dezvoltarea pe tot mai mare număr de platforme.

Ceea ce se rezumă la toate acestea este simplul fapt că noile console Xbox au medii de dezvoltare care sunt mai puțin familiare dezvoltatorilor reali și care nu au fost platforma principală pentru o întreagă generație. Cu mai mult timp petrecut pe învățarea arhitecturii noii console, dezvoltatorii vor putea să profite mai bine de ceea ce se oferă.

Viitorul

În esență, orice joc, astăzi, care rulează mai bine pe PS5, ar putea fi reparat pentru a-l depăși pe Seria X, dar nu este probabil să se întâmple, mai ales având în vedere catalogul masiv de jocuri compatibile cu versiunile anterioare. Cu toate acestea, noile jocuri care vin pe noile console vor vedea, în timp, performanțe din ce în ce mai bune pe seria X.

Totuși, este important să ne amintim că diferența vizuală dintre rezoluțiile incredibil de mari, cum ar fi 1800p upscaled la 4K și native 4K, este foarte mică, în timp ce este adesea mult mai scump să rulezi jocuri la 4K nativ decât 1800p upscaled. Dacă jocurile din seria X apar în mod obișnuit cu obiective de rezoluție mai agresive decât PS5, este posibil ca ușoara creștere a calității imaginii să nu depășească posibilele probleme de performanță introduse prin redarea la o rezoluție atât de înaltă.

În cele din urmă, însă, va trebui să vedem cu toții ce ne rezervă viitorul. Ce părere aveți despre performanța PS5 / Xbox Series X? Spuneți-ne în comentariile de mai jos!

Legate de:

How useful was this post?

Click on a star to rate it!

Average rating 0 / 5. Vote count: 0

No votes so far! Be the first to rate this post.

You may also like...

Font Resize
Contrast