De ce routerele au porturi USB?

De ce routerele au porturi USB?
⏱️ 3 min read

Dacă v-ați uitat în spatele unui router modern, este probabil să existe un port USB acolo. Acest lucru poate părea ciudat, deoarece ultimul lucru pe care te-ai gândi să-l conectezi la un dispozitiv USB este routerul tău. Deci, de ce routerele au porturi USB și cum le poți folosi pe ale tale?

1. Puteți conecta spațiul de stocare în acesta

Dacă aveți un stick de memorie și / sau un HDD extern compatibil cu routerul, îl puteți accesa prin Wi-Fi. Conectați-l la portul USB al routerului și fiecare dispozitiv din rețeaua dvs. ar trebui să îl poată accesa.

Din păcate, este posibil să fie nevoie de puțină muncă pentru ca acesta să funcționeze. Ca atare, poate doriți să faceți cercetări atât asupra modelului routerului, cât și a mediului de stocare preferat pentru a vedea cum să îl configurați.

Dacă se pare că nu reușiți să funcționeze, puteți utiliza în schimb un spațiu de stocare pe hard disk cu Wi-Fi. Aceasta se conectează la router fără fir, la fel ca celelalte dispozitive din rețeaua dvs. Acest lucru are avantajul că nu trebuie să vă aflați în apropierea routerului pentru a vă conecta.

2. Puteți conecta o imprimantă la ea

La fel ca mai sus, îl puteți folosi pentru a conecta o imprimantă – asta dacă imprimanta și routerul se joacă bine. În caz contrar, puteți conecta imprimanta la router și o puteți pune la dispoziția tuturor dispozitivelor din rețeaua dvs.

Imprimanta USB Router

Din nou, la fel ca mai sus, puteți obține oricând o imprimantă activată Wi-Fi dacă cea actuală nu se joacă bine cu portul USB de pe router.

3. Îl puteți utiliza pentru a schimba firmware-ul

De obicei, routerele vor interoga servere de actualizare din când în când pentru a-și actualiza firmware-ul. Dacă doriți să actualizați manual firmware-ul sau să instalați unul nou, puteți face acest lucru prin portul USB.

Efectuarea acestui lucru este simplă: puneți firmware-ul dorit pe un stick USB, apoi conectați-l la router. Utilizați instrucțiunile routerului pentru a accesa și rula firmware-ul și sunteți gata.

Înainte de a cumpăra …

Poate că ați citit cele de mai sus și ați decis că doriți să achiziționați hardware pentru ca totul să se întâmple. Înainte de a plăti bani pentru hardware nou, este important să rețineți că routerele pot fi destul de diferite unul de altul. Ceva pe care îl acceptă un router poate să nu fie posibil pentru altul.

Ca atare, cel mai bine este să faceți unele cercetări înainte de a pune bani în jos. În acest fel, creșteți șansa ca setarea dvs. planificată să funcționeze și să jucați așa cum vă așteptați. Sunt sigur că nu doriți să petreceți nenumărate ore de depanare și mă întreb de ce nu a funcționat.

Utilizarea USB-ului

Routerele din zilele noastre vin uneori cu porturi USB, dar nu este evident pentru ce sunt destinate. Cu toate acestea, puteți face câteva lucruri foarte utile, dacă aveți hardware compatibil!

Aveți de gând să folosiți acum portul USB al routerului? Spuneți-ne mai jos.

Join our Newsletter and receive offers and updates! ✅

0 0 votes
Article Rating
Avatar of Routech

Routech

Routech is a website that provides technology news, reviews and tips. It covers a wide range of topics including smartphones, laptops, tablets, gaming, gadgets, software, internet and more. The website is updated daily with new articles and videos, and also has a forum where users can discuss technology-related topics.

You may also like...

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x