În acest articol, vom analiza câteva dintre lucrurile pe care dezvoltatorii le iubesc despre Linux, astfel încât să puteți decide dacă este potrivit pentru dvs.

Îmbunătățiri constante și eficiente.

Actualizările Linux au loc prin colaborarea globală a dezvoltatorilor. Bugurile sunt documentate și rezolvate mult mai rapid cu acest tip de asistență. De asemenea, deoarece dezvoltatorii sunt și utilizatorii finali, aceștia au motivația adecvată pentru a se asigura că îndeplinește nevoile utilizatorului și că este proiectat pentru a rula bine.

Mai puțin risc.

Software-ul este la fel de bun ca suportul oferit de acesta. Imaginați-vă acest lucru: o bucată de software este creată de compania XYZ și, ulterior, intră în faliment sau sunt cumpărate de o altă companie care decide să-și reducă suportul. Software-ul nu va vedea niciodată îmbunătățiri sau remedieri și, prin urmare, utilitatea acestuia ar eroda și va muri inevitabil. Linux nu este deținut și operat de nicio entitate sau companie, astfel încât această situație nu se poate întâmpla. Mai mult decât atât, oricine este liber să-l ridice și să contribuie, de asemenea. Riscul de a pierde suportul pentru Linux este foarte puțin probabil din cauza popularității și utilizării sale copleșitoare.

Ușoare.

Cerințele Linux pentru a rula pe un sistem sunt mult mai mici decât cele din Windows sau Mac. Cu o distribuție Linux potrivită, un utilizator poate avea o configurare modestă, iar Linux va oferi valoare sistemului. Spațiul pe disc și amprenta de memorie pot fi, de asemenea, mai mici. Unele distribuții sunt potrivite pentru procesoare care datează din familia Pentium, altele au o cerință de 128 MB de RAM și aproximativ aceeași cantitate pentru spațiu pe disc!

Foarte documentat atât pentru începători, cât și pentru utilizatori avansați.

Linux are o comunitate activă de cei care doresc să-și împărtășească cunoștințele și ajutorul (la fel ca FreeCodeCamp!). Există utilități de linie de comandă încorporate în Linux care oferă documentație despre comenzi, biblioteci, standarde etc. (Pagini de mana și Pagini cu informații), și există documentație disponibilă pe Internet într-o varietate de formate, inclusiv Proiectul de documentare Linux, Întrebări Linux, ServerFault, și Wiki Arch.

În plus față de documentație, există o mulțime de comunități utile și primitoare pentru ca noii veniți să pună întrebări precum Întrebați Ubuntu și Reddit’s r / linuxquestions.

Există certificări auto-ritmate care pot fi luate, recunoscute în industria IT (Linux CompTIA + și Testele LPIC ale LPI). Deși nu este necesar, învățarea C) oferă posibilitatea unui utilizator de a revizui codul Linux pentru a vedea ce rulează.

Suport în afaceri.

Lumea depinde de Linux care acceptă sisteme critice, astfel încât cererea nu dispare. Acest lucru este important nu doar pentru cei care contribuie la Linux, ci și pentru cei care îl susțin (Jobs!). Suportul pentru Linux devine mai critic în IT, dar, de asemenea, deținerea acestor cunoștințe ca dezvoltator le va face mai rotunjite și mai utile (adică Dezvoltatori full stack).

Interoperabilitate cu alte sisteme de operare.

Linux are suport pentru driver pentru sistemele de fișiere NTFS și HFS + (utilizate de Windows și Mac) și, de asemenea Samba pentru asistență pentru servicii de fișiere / imprimare pe mașinile Windows.

Suport hardware mai bun.

Pentru alte sisteme de operare, de obicei un utilizator ar trebui să meargă pe site-ul web al producătorului pentru a obține asistență pentru șoferi pentru diferite tipuri de hardware. Kernel-ul Linux acceptă majoritatea hardware-ului automat prin plug-and-play (în mare parte datorită comunității open source). Unii producători dezvoltă, de asemenea, versiuni Linux ale driverelor proprii care ar putea fi instalate ușor prin depozitul software al unei distribuții sau prin instalarea manuală a programelor binare furnizate.

Disponibilitatea / compatibilitatea software-ului.

Linux are un set bogat de aplicații disponibile. Are aplicații de birou, browsere web (Google Chrome și Mozilla Firefox), playere media, imagine/procesare videoetc. Pentru jocuri video, Aburi rulează pe Linux care are multe jocuri acceptate. Aplicațiile Windows pot rula și în Linux (vezi Vin pentru detalii).

Construit pentru dezvoltare.

Întrucât Linux a fost creat inițial pentru dezvoltatori de către dezvoltatori, aceștia au petrecut mult timp și eforturi perfecționând instrumentele pe care le-ar folosi. Are un puternic coajă care poate fi utilizat pentru o varietate de sarcini de programare și administrative (Bash) este cea mai populară și implicită alegere pentru Linux). În timp ce Linux are un „notepad” echivalent în gedit, oferă, de asemenea, editori mai puternici și personalizabili pe bază de text, cum ar fi Vim) și Emacs (Este recomandat ca utilizatorii Linux să cunoască cel puțin unul dintre acești editori). Există, de asemenea, IDE-uri disponibile pentru dezvoltarea web, cum ar fi Atom, Aptana/Eclipsă, Sublim, KomodoIDE, a numi câteva. Linux poate utiliza, de asemenea, software cum ar fi Apache pentru a configura un server web local pentru testare, Git pentru controlul versiunilor și alte instrumente / limbaje precum Node.js/Rubin/SaSS/Heroku toți au suport pe Linux și au instrumente pentru linia de comandă care pot fi folosite în locul unui GUI.

Personalizabil.

Linux permite utilizatorului să schimbe designul și temele desktopului, să adauge widgeturi și multe altele. Aceste modificări se pot face cu mediile desktop. Mediile diferite au seturi diferite de opțiuni. Unele dintre cele mai populare sunt: ​​KDE, GNOME, XFCE, Pantheon.

Este gratis.

Greu de învins!

Mai multe informații despre Linux:

  • Comenzi de bază Linux pe care ar trebui să le cunoașteți
  • Cele mai bune tutoriale Linux