De ce scad vânzările de smartphone-uri?

De ce scad vânzările de smartphone-uri?
⏱️ 3 min read

Era smartphone-ului a dus la o explozie de inovație, de la lucruri mai ciudate, cum ar fi scanerele de amprente digitale, până la capacitatea extraordinară de a se potrivi cu o cantitate incredibilă de putere de calcul într-un spațiu mic, ocupat în cea mai mare parte de un ecran și o baterie. Cantitatea de „nou” pare să se epuizeze, totuși, deoarece producătorii din 2018 au probleme cu atragerea de noi cumpărători. Deși motivele care stau la baza acesteia nu figurează în date, s-ar putea trage o concluzie clară cu privire la motivul pentru care mai puțini oameni cumpără smartphone-uri decât anul trecut.

Cum Se Remediază Datele Mobile Car...
Cum Se Remediază Datele Mobile Care Nu Funcționează Pe Android

Datele

Gartner a publicat o analiză pentru ultimul trimestru al anului 2017, perioada anului în care oamenii merg pe destule furori de cumpărături pentru a goli stocuri peste tot. Comparativ cu ultimul trimestru din 2016, anul următor a înregistrat o scădere de 5,6%. Aceasta este prima scădere înregistrată de Gartner în industria smartphone-urilor.

Poate că acest lucru nu pare prea mult, dar atunci când vă așteptați la sute de milioane de vânzări, pierderile s-ar putea ridica la zeci de milioane de dolari.

La nivel de consumator, însă, nu s-ar schimba prea multe. Companiile ar reduce pur și simplu numărul de smartphone-uri pe care le fabrică dacă cererea scade.

De ce este important acest lucru

telefoane inteligente

Deși nu știm cu adevărat ce a cauzat scăderea vânzărilor, o putem reduce în siguranță la două tendințe diferite. În niciun caz nu am putea atribui această scădere lipsei de interes față de smartphone-uri, deoarece acestea au devenit incredibil de omniprezente în societatea modernă.

Cu toate acestea, PC-urile sunt de asemenea omniprezente. Și chiar și așa, cifrele lor de vânzări nu sunt aproape la nivelurile la care erau la sfârșitul anilor 90 și începutul anilor 2000. La un moment dat, tehnologiile perturbatoare se vor întinde, nu în popularitate, ci în achiziții.

Potrivit lui Gartner, se întâmplă două lucruri:

  1. Mai puțini oameni fac upgrade de la telefoane „stupide” la smartphone-uri din cauza lipsei de smartphone-uri ultra-ieftine de înaltă calitate.
  2. Oamenii care dețin smartphone-uri aleg deja să aibă mai multă grijă de ei și fac achiziții mai inteligente de telefoane care nu ar ceda la fel de ușor la învechire.

Alegerile consumatorilor în cea mai mare parte din prima jumătate a anilor 2010 au implicat o preferință pentru caracteristici noi, strălucitoare. Dar deciziile consumatorilor nu se întâmplă în vid. Ele evoluează în timp.

Pe măsură ce oamenii au devenit mai imuni la zgomotul pe care producătorii emblematici îl făceau despre strălucirea noilor lor telefoane, au început să facă alegeri mai înțelepte. Unii dintre acești oameni vor înceta să mai cumpere un telefon nou la fiecare unul sau doi ani doar pentru a avea echipamentul cel mai recent.

Acest lucru se întâmplă de îndată ce smartphone-urile sunt privite mai puțin ca simboluri de stare și mai mult ca instrumente.

Deși acest eveniment a marcat o ușoară scădere a vânzărilor, ne-am putea aștepta la o creștere de platou la un moment dat, când scade interesul pentru cea mai avansată tehnologie.

Pe de altă parte, acest lucru ar determina, de asemenea, dezvoltatorii de aplicații să se gândească mai mult la cum să-și facă aplicațiile mai prietenoase cu resursele, așa cum au început, deoarece oamenii au încetat să cumpere PC-uri noi tot timpul.

Cum au fost recent achizițiile de pe telefonul mobil? Cumpărați mai mult pentru durabilitate sau pentru noi caracteristici? Spuneți-ne totul într-un comentariu!

Join our Newsletter and receive offers and updates! ✅

0 0 votes
Article Rating
Avatar of Routech

Routech

Routech is a website that provides technology news, reviews and tips. It covers a wide range of topics including smartphones, laptops, tablets, gaming, gadgets, software, internet and more. The website is updated daily with new articles and videos, and also has a forum where users can discuss technology-related topics.

You may also like...

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x