De ce se bazează atât de multe browsere pe Chromium?

De ce se bazează atât de multe browsere pe Chromium?

⌛ Reading Time: 5 minutes

Începând din 2018, aproximativ șaizeci și cinci la sută dintre utilizatorii de internet navighează pe Internet utilizând Google Chrome și un număr în continuă creștere utilizează browsere bazate pe Chromium, proiectul de browser web cu sursă deschisă Google.

Se întâmplă multe sub capota browserului dvs. mediu, motiv pentru care un număr tot mai mare de browsere mai noi decid să utilizeze componente Chromium. Microsoft Edge tocmai a anunțat că va face schimbarea, urmând alternative mai puțin cunoscute precum Opera, Brave, Vivaldi, Yandex și multe altele. De ce se deplasează browserele lumii către Chromium și ce înseamnă pentru viitor?Sursă: Netmarketshare, Ianuarie 2019

Construirea browserelor este dificilă

browser-crom-browsere

Dacă codificarea unui browser bun ar putea fi realizată de o echipă mică în câteva luni, probabil că am avea mult mai multe opțiuni. Pentru a pune în funcțiune unul, aveți nevoie de:

  • Interfața utilizatorului (toate butoanele și lucrurile din browser)
  • Motorul browserului (preia comenzile dvs. din interfața de utilizare și le trimite la motorul de redare)
  • Motor de redare (vă arată lucrurile pe care doriți să le vedeți, de obicei din HTML / CSS)
  • Multe alte lucruri, cum ar fi un motor JavaScript, stocarea datelor etc.

Aceste lucruri nu se pot construi rapid pe cont propriu și, deoarece versiunile bune și bine întreținute ale acestora au fost deja construite și sunt actualizate constant, nu are mult sens să puneți energia.

În prezent, există doar trei proiecte la acest nivel, fiecare cu propriul motor de browser care formează nucleul operațiunilor lor: Google Chrome (Blink), Mozilla Firefox (Gecko) și Safari Apple (Webkit). Edge era în desfășurare, dar Microsoft îl trece și pe Chromium.

Chromium are o comunitate de dezvoltare imensă, foarte activă

browsere-crom-open-source

Deoarece este open-source și este folosit pe tot web, Chrome / Chromium a câștigat o comunitate mare de dezvoltatori care lucrează la menținerea actualizată a browserului și la adăugarea de noi funcții. Fiecare nou browser Chromium care vine împreună îl întărește pe cel original, întrucât o mulțime de lucrări pot călători cu ușurință între furculițe sau chiar pot fi folosite în proiecte non-browser. Bucăți și bucăți de crom, cum ar fi ANGLE, Skia și V8, pot fi găsite alimentând totul, de la Spotify la codul VS al Microsoft.

Acolo sunt extensiile

crom-browsere-extensii

Formidabila bibliotecă de extensii este, de asemenea, o atracție importantă: orice browser bazat pe Chromium poate accesa toate suplimentele terță parte care vă ajută să vă personalizați navigarea în funcție de nevoile dvs. Dacă o echipă de dezvoltare dorește să lanseze o extensie, are sens să acordăm prioritate Chrome. Acolo sunt toți utilizatorii și, bazându-vă browserul pe Chrome, veți putea călători de-a lungul.

Chrome modelează webul

crom-browsere-modelare-lume

În bine sau în rău, Chrome este modul în care majoritatea oamenilor se deplasează pe Internet, deci, dacă creați un site, prioritatea dvs. principală ar trebui să fie optimizarea acestuia pentru Chrome. La rândul său, dacă doriți să vă asigurați că browserul dvs. va funcționa cu majoritatea site-urilor și va menține actualizată tehnologia de bază, Chromium poate fi cea mai bună opțiune.

Google primește datele mele din browserele Chromium?

crom-browsere-crom

Una dintre cele mai frecvente temeri legate de Chromium este că codul Google va face ceva dificil cu datele dvs. Chrome și Google, în general, au avut probleme de confidențialitate în trecut, deci este de înțeles că unii oameni sunt atenți la Chromium, dar nu intră în panică.

Chromium este un proiect open-source complet, iar părțile acestuia care comunică cu Google fac parte în mare parte din Chrome, nu din Chromium. Dacă există ceva în codul Chromium care nu le place, dezvoltatorii îl pot elimina pur și simplu. Multe browsere axate pe confidențialitate, cum ar fi Brave, se bazează pe Chromium, dar au avut grijă să „ungoogle” singuri.

Cât de strălucitor este, într-adevăr?

crom-browsere-logo

Nu se poate nega faptul că Chrome are un monopol asupra navigării pe internet și Chromium își extinde vânturile în întreaga lume a browserelor. Aici există argumente atât pentru partea pro, cât și pentru cea contra:

Pro: Chromium este una dintre cele mai bune tehnologii de navigare pe web și se actualizează constant.
Con: Cu Chromium care ia atât de multă cotă de piață, este ușor să ne imaginăm că concurența încetinește și tehnologia browserelor devine mai puțin diversă.

Pro: Având Chromium ca platformă, este mult mai ușor pentru dezvoltatori să construiască idei noi de browser rapid și eficient – este destul de ușor să obțineți diversitate în loc de monocultură.
Con: Toate browserele bazate pe Chromium combinate nici măcar nu încep să atingă cota de piață a Chrome și multe dintre ele au probleme.

Pro: Standardizează o mulțime de tehnologii web, ceea ce este excelent pentru dezvoltatori și permite tuturor să fie pe mai mult sau mai puțin aceeași pagină (web).
Con: Confidențialitatea și securitatea ar putea fi mai compromise dacă există o problemă cu Chromium.

Pro: Google probabil nu vă spionează prin majoritatea browserelor compatibile cu Chromium – părțile care trimit date înapoi la Google pot fi eliminate.
Con: Google probabil te spionează prin intermediul unor browsere compatibile cu Chromium – nu toată lumea scoate aceste piese.

Dacă nu le poți bate, Chromium

Dacă vă plac proiectele open-source, navigarea rapidă și o mulțime de extensii, nu există niciun motiv să renunțați la un browser Chromium. Este un proiect popular dintr-un motiv întemeiat și, cu atâtea furci care ies și comunitățile de dezvoltare care intră la bord, devine din ce în ce mai bun.

Există încă alternative acolo (și sperăm că vor rămâne în jur; dominarea necontestată a cromului nu este cel mai bun scenariu), dar atâta timp cât tehnologia Google va modela modul în care folosim internetul, ar putea la fel de bine. fii open source.

Credite de imagine: 20120217 Extensii Chrome, World Wide Web