de Jake Prins

De ce sunt atât de importante proiectele secundare

De ce sunt atat de importante proiectele secundare

Trello, Craigslist, Unsplash, AppSumo, Twitter, Gmail … ce au în comun toate aceste companii de succes?

Da, toți își pot urmări umilele începuturi până la a fi ceva ce am putea numi un „proiect secundar”.

Proiectele secundare vin sub mai multe forme și au multe scopuri diferite. Unii oameni îi încep să creeze un produs drăguț și, în cele din urmă, să construiască o companie de succes, dar există multe alte motive pentru care lucrul la proiecte secundare poate fi extrem de important.

Accelerați-vă învățarea.

Învățarea și stăpânirea unei noi abilități poate fi dificilă, dar cu suficientă persistență și motivație, putem realiza multe. La fel ca învățarea codificării, poate fi dificilă, frustrantă și consumatoare de timp. În cele din urmă, cel mai important lucru de făcut este să continuați și să câștigați experiență.

Sigur, vă ajută dacă sunteți pricepu la matematică, gândire logică și aveți o diplomă universitară în informatică. Dar pentru persoanele cu un background non-tehnic, ca mine, este încă posibil să devii mari dezvoltatori cu suficientă motivație și persistență.

Din propria mea experiență, am găsit că lucrez la proiecte secundare în timpul liber nu numai distractiv, ci chiar util în dezvoltarea abilităților mele de codare.

De fiecare dată când am citit ceva interesant pe un blog sau m-am confruntat cu o provocare la locul de muncă sau am învățat ceva nou de la un coleg, am vrut să îl implementez și într-unul din proiectele mele secundare.

Citiți despre un mod mai bun de a stoca imagini? Hai sa incercam! Ați aflat cum să lucrați cu AJAX? Hai Ajax-ify totul! A dat peste o mare bijuterie Ruby? Haideți să facem acest lucru!

Și de fiecare dată când mi-am îmbunătățit abilitățile, am vrut să rescriu lucruri pentru a folosi un cod mai bun sau mai curat, ceea ce m-a făcut să-mi pese din ce în ce mai mult.

RaterFox

În primul meu an de lucru ca dezvoltator Am invatat multe. De asemenea, cred că proiectele secundare la care am lucrat noaptea sau în weekenduri au dat un mare impuls capacității și motivației mele de învățare.

Unul dintre proiectele pe care le petrec de departe cel mai mult timp se numește RaterFox. Este o platformă socială pentru filme și emisiuni TV care, printre altele, vă permite să evaluați și să revizuiți titluri sau să le recomandați prietenilor.

Am folosit TMDb API pentru a obține filmul și datele TV. Am folosit Giphy API pentru a crea un selector de gif, astfel încât utilizatorii să poată crea „Reacții” pentru a-și arăta gândurile inițiale despre un film sau o serie TV.

Încă lucrez din greu la îmbunătățiri (pentru că când se va termina vreodată un proiect?), Dar în cazul în care sunteți interesat, îl puteți verifica Aici. (BTW, orice feedback este binevenit și foarte apreciat! Contactați-mă: jake@raterfox.com).

De ce sunt atat de importante proiectele secundare
Proiectul meu secundar: RaterFox

Când proiectele secundare strălucesc

Lucrul la proiecte secundare poate avea scopuri diferite. Acestea pot fi îmbunătățirea unor abilități, experimentarea cu noi tehnologii, testarea unei idei de produs sau construirea unui startup.

Dar, indiferent care ar fi scopul, este modalitatea perfectă de a crea ceva nou. Lucrarea la un proiect secundar este diferită de munca „obișnuită”, deoarece există mai puțină presiune, nu există termene și nu există reguli. Ești liber să te joci și să treci la altceva ori de câte ori ai chef.

Această libertate poate duce uneori la „produse” neproductive, glitchy și pe jumătate funcționale, dar poate duce și la ceva creativ, inspirator și inovator. Și atunci frumusețea unui proiect secundar va străluci.

La compania Lucrez pentru, avem o „Zi a experimentului” în fiecare lună. Acest lucru este minunat pentru a încerca câteva tehnologii interesante. Idei similare se găsesc în multe companii de tehnologie – și este ușor de văzut de ce.

De exemplu, butonul „Apreciază” de la Facebook a început ca „butonul minunat” și a fost creat în timpul unui hack-a-thon de pe Facebook. Această funcționalitate simplă este acum o caracteristică de bază și este utilizată în diferite moduri în toate tipurile de produse digitale.

În timpul hack-a-thon, creatorii nu știau că construiesc un buton care să aibă un astfel de impact, dar da.

Gigantii tehnologici uriași precum Facebook și Google au inspirat companiile mai mici să petreacă mai mult timp pe proiecte secundare, deoarece rezultatele au fost văzute peste tot.

Gmail, Google Talk, AdSense și Google News sunt câteva dintre proiectele de succes care s-au născut din celebra „politică de 20%” a Google. Acest lucru permite angajaților să folosească până la 20% din săptămâna lor de lucru la Google pentru a-și urmări propriile proiecte.

Mai multe povești de succes

Pe lângă produsele minunate pe care mulți dintre noi le folosim zilnic, cum ar fi Gmail sau Instagram, există multe alte povești de succes ale startup-urilor care sunt construite din proiecte secundare.

Luați de exemplu Unsplash, proiectul secundar care a făcut mai mult decât și-ar putea imagina creatorii: le-a salvat startup-ul. Unsplash, care oferă imagini fără drepturi de autor și de înaltă calitate, a început ca o piață pentru angajarea proiectanților și dezvoltatorilor independenți. Nu a reușit să câștige tracțiune până când proiectul lor lateral (care a fost inițial construit într-o după-amiază) a început să se ridice.

Echipa Crew, compania alături de Unsplash, a lansat multe alte proiecte secundare care au devenit principalele surse de trafic de referință către site-ul Crew.

„Mai multă lume a ținut la noi în câteva ore decât în ​​tot anul trecut.”

Dacă sunteți dezvoltator, probabil că aveți un cont pe Github, serviciul de găzduire a depozitului de control al versiunilor Git bazat pe web (oh și companie de miliarde de dolari).

Fondatorii Chris Wanstrath și PJ Hyett au fost supărați de cât de dificilă era schimbarea codului open source, așa că și-au construit propriul depozit. Ei și-au construit proiectul paralel noaptea și weekendul și servesc acum peste 20 de milioane de utilizatori.

„Totul a început cu un domeniu, cu o porțiune ieftină de la Slicehost și cu unele lucrări de artă.”

Nu știi niciodată cu ce s-ar putea să ajungi când începi un proiect secundar.

Luați de exemplu The Point, o rețea socială care conecta utilizatorii care doreau să se adune în spatele unei cauze specifice.

Când fondatorul Eric Lefkofsky a văzut utilizatorii strângându-se împreună pentru a cumpăra un articol în vrac și pentru a primi o reducere, a făcut câteva planuri noi pentru proiectul său și a sfârșit cu Groupon… știți, site-ul de tranzacții zilnic care a avut o evaluare de 1 miliard de dolari în termen de doi ani de la lansare.

O altă parte a ofertei zilnice despre care s-ar putea să fi auzit este AppSumo. Această pornire arată că nu aveți nevoie de mulți bani pentru a începe. Fondatorul Noah Kagan a avut ideea unui site de reduceri pentru companiile online, dar a început doar cu 50 USD pentru a crea o pagină de destinație și pentru a colecta e-mailuri. Investind timp și efort, a ajuns la o startup care a avut vânzări de 1 milion de dolari în primul lor an.

Acum, este minunat să citiți despre aceste proiecte secundare care au început să devină mari companii, dar așa cum am menționat anterior, lucrul la proiecte secundare ar putea duce la multe beneficii diferite.

Există o mulțime de exemple de oameni care au învățat cum să codeze doar lucrând la proiecte secundare. Deci, dacă doriți să învățați un nou limbaj de programare, să vă îmbunătățiți abilitățile actuale sau să vă folosiți creativitatea pentru a rezolva o problemă cu care vă confruntați, nu este niciodată prea târziu să începeți ceva nou. Deci, cum să începi?

Cum să înceapă

Din când în când, cu toții avem o idee grozavă care ne trece prin minte, dar de cele mai multe ori nu acționăm în funcție de ele.

Nu este un mister de ce. Ideile nu sunt întotdeauna realiste, dar nu este necesar să vă lăsați copleșiți de dimensiunea unora dintre ideile noastre și de gândurile de a le construi de fapt. Trei lucruri de reținut dacă doriți să începeți un nou proiect:

1. Începeți mic

Cel mai simplu mod de a începe este să alegeți un proiect mic pe care îl veți găsi interesant sau veți rezolva o problemă pe care o aveți. Apoi împărțiți-l în componente mai mici până când una dintre ele pare ușor de implementat. Completați acea parte și repetați procesul până când aveți toate părțile de care aveți nevoie pentru a rezolva problema inițială.

2. Păstrați-l simplu

Cea mai bună abordare este simplificarea acestuia. Proiectul dvs. ar trebui să aibă o complexitate minimă, o codificare minimă și să se concentreze pe scopul principal pe care îl servește. Dacă este o aplicație care vă permite să găsiți rețete noi, nu are nevoie de funcționalități de chat. Puteți adăuga întotdeauna lucruri noi mai târziu, dar când începeți, ar trebui să reduceți caracteristicile la minimum.

3. Fără presiune

Începerea unui nou proiect poate fi interesant. Deși este distractiv să citești despre poveștile de succes despre proiecte care au fost transformate în companii de succes, unul dintre motivele pentru care lucrul la proiecte secundare poate fi atât de interesant este că nu ar trebui să-ți dea presiune să câștigi bani cu el.

Asta înseamnă că, de asemenea, nu contează dacă eșuează. Fără termene limită și libertatea creativă completă înseamnă că puteți alege în ce mod credeți că ar trebui să meargă proiectul dvs. În timp ce câștigi experiență în munca ta și faci ceva ce-ți place, poți construi ceva care să te îngrijească, ceea ce te va face să revii când vei mai lucra.

Nu respingeți proiectul dvs. lateral ca doar acest lucru pe care îl faceți lateral. Poate deveni lucrul pe care îl faci care te face fericit și entuziasmat. Micul tău proiect lateral poate chiar să evolueze într-o zi în „proiectul principal”. Începeți puțin, aveți răbdare și îmbunătățiți-l în timp ce învățați. S-ar putea să ajungeți la un produs neașteptat de care lumea nu știa că are nevoie.

Mulțumesc pentru lectură! Sper că informațiile au fost utile. Urmăriți-mă pe Medium pentru mai multe articole sau pe Twitter și Instagram @jakeprins_nl.