De ce sunt atât de multe variante Bitcoin?

De ce sunt atât de multe variante Bitcoin?
⏱️ 5 min read

Există o mulțime de criptomonede în jur și poți chiar să le creezi singur în câteva minute. Dintre toate aceste criptomonede, există o mulțime de produse care vin cu eticheta „Bitcoin” pe care le veți crede că sunt asociate cu Bitcoin.

Crezi că ai o problemă pe piața Bitcoin? Iată un test rapid: câte dintre acestea sunt nume reale de variante Bitcoin?

 1. Bitcoin Plaid (BTP)
 2. Bitcoin Cash (BCH)
 3. Bitcoin Gold (BTG)
 4. Mega Bitcoin (MBTC)
 5. Bitcoin Diamond (BCD)
 6. Bitcoin Atom (BCA)
 7. Super Bitcoin (SBTC)
 8. Bitcoin Quartz (BTQ)
 9. Bitcoin Dumnezeu (DUMNEZEU)
 10. Vafle Bitcoin (BTCW)

Cheia de răspuns este la sfârșitul acestui articol. Dacă le-ați obținut pe toate, felicitări – sper că obsesia dvs. pentru criptocurrency nu vă va afecta viața socială. În caz contrar, probabil vă întrebați de ce există atât de multe criptomonede care se numesc „Bitcoin Something” și există mai multe răspunsuri.

Sunt furci

Software-ul „Forking” înseamnă crearea unui nou proiect software folosind codul dintr-unul existent. În criptomonedă aceste furci sunt destul de populare deoarece:

 • codarea blockchain-urilor este dificilă
 • Dacă dețineți criptomoneda bifurcată, obțineți adesea o sumă echivalentă din noua criptocurrency, deoarece cartea a fost copiată, precum și codul de bază.

Unele furculițe Bitcoin, cum ar fi Litecoin și Dogecoin, au decis să se schimbe, dar mulți au ales să-și promoveze rădăcinile Bitcoin.

Se bazează pe reputația Bitcoin

Bitcoin este un nume de uz casnic, în timp ce cunoașterea multor alte proiecte blockchain se limitează la cripto-curioși. Folosirea numelui oferă deci o creștere instantanee (dacă uneori nemeritată) a credibilității noii monede. Totuși, acesta nu este un steag roșu automat. Unele clone Bitcoin sunt într-adevăr eforturi legitime pentru a îmbunătăți originalul.

Unele dintre ele sunt escrocherii

Datorită punctelor de reputație gratuite, eticheta Bitcoin este populară pentru monedele înșelătoare. Aceste furci există destul de mult, astfel încât creatorii să poată lua niște bani. Probabil cel mai cunoscut dintre acestea a fost Bitcoin Platinum – o monedă proiectată de un adolescent sud-coreean care încearcă să profite de pe piața Bitcoin. Sperăm că cel puțin a obținut un A în informatică.

Top 10

Există zeci de furci acolo și nu toate includ în mod explicit numele Bitcoin, deci această listă nu este cuprinzătoare. Monedele enumerate aici sunt în ordinea poziției lor actuale (mai 2018) pe CoinMarketCap, care listează criptomonedele după valoarea totală a tuturor monedelor lor.

1. Bitcoin (BTC)

bitcoin-types-bitcoin

Originalul, creat în 2009 de Satoshi Nakamoto.

2. Bitcoin Cash (BCH)

bitcoin-types-cash

O furcă legitimă și activă a Bitcoin, creată în încercarea de a remedia viteza mică și comisioanele mari de tranzacție la care Bitcoin este predispus atunci când rețeaua sa este supusă.

3. Bitcoin Gold (BTG)

bitcoin-types-gold

Deși mulți au privit această criptomonedă cu suspiciune, a reușit să intre în rândul monedelor de cea mai bună valoare. A fost conceput pentru a face Bitcoin mai descentralizat, facilitând mineritul pentru persoane fizice.

4. Bitcoin Diamond (BTD)

bitcoin-types-diamond1

Deși numele sună ca un joc Pokemon sau ceva ce va trebui să vindeți o mulțime de suplimente de sănătate dubioase pentru a obține, este, de fapt, o criptomonedă. Deși este comercializat ca o alternativă mai privită la Bitcoin-ul tradițional, inițial a fost etichetat ca o înșelătorie și nu și-a pierdut în totalitate vibrația.

5. Bitcoin Private (BTCP)

bitcoin-types-private

Deși a luat numele Bitcoin, Bitcoin Private este, de asemenea, derivat dintr-o altă criptomonedă numită Zcash, care se concentrează pe tranzacțiile private. Este legitim, dar în cuvintele fondatorului Ethereum, Vitalik Buterin, „De ce nu folosiți Zcash?”

6. BitcoinDark (BTCD)

bitcoin-types-dark

Deși numele său apare ca ceva pe care l-ați folosi pentru a cumpăra bunuri și servicii mai puțin legale pe o piață netă întunecată, scopul BitcoinDark este de fapt „includerea financiară pentru toată lumea”. Încă are o anumită valoare, dar există foarte puțină activitate în jurul său, deoarece pare să fi fost oarecum absorbită de un proiect mai mare numit „Komodo”.

7. Bitcoin Atom (BCA)

bitcoin-types-atom

Atom este una dintre puținele furci Bitcoin pentru a adăuga valoare și pentru a obține o recepție în general pozitivă. Oferă capabilități de „swap atomic”, ceea ce înseamnă că vă permite să schimbați diferite active (la fel ca alte criptomonede) fără a trece printr-un schimb centralizat. Asta se traduce prin, printre altele, tranzacții mai ieftine.

8. Bitcoin Green (BITG)

bitcoin-types-green

Bitcoin folosește multă energie electrică, în special pentru minerit. Bitcoin Green își propune să schimbe acest lucru utilizând un alt algoritm care este mult mai eficient din punct de vedere energetic și pare serios.

9. Bitcoin Plus (XBC)

bitcoin-types-plus

Se spune că ascunde adresa dvs. IP folosind Tor, dar părerea este împărțită asupra acestei monede. Oricum ar fi, nu există prea multe informații acolo, așa că fii prudent – nu sfârși cu Bitcoin minus.

10. BitcoinZ (BTCZ)

bitcoin-types-z

Nu, nu o criptomonedă pentru zombi – deși probabil va exista una în cele din urmă. BitcoinZ este o altă combinație „Bitcoin + Zcash”, deci este axată pe confidențialitate, cu scopul adăugat de a fi cât mai descentralizat posibil.

Restul

Începând cu mai 2018, pe CoinMarketCap există douăzeci și patru de monede cu numele „Bitcoin”. Iată ultimii paisprezece.

 • eBitcoin
 • eBitcoin Cash
 • Bitcoin rapid
 • Bitcoin Scrypt
 • Bitcoin Red
 • LiteBitcoin
 • Bitcoin 21
 • Bitcoin Planet
 • Super Bitcoin
 • United Bitcoin
 • Bitcoin X
 • Interes Bitcoin
 • Bitcoin Dumnezeu
 • Primul Bitcoin Capital

Câte furculițe pot exista?

Practic vorbind, nu există nicio limită. Oricine are dorința de a afla despre blockchain-uri și de a clona codul Bitcoin îl poate face, indiferent dacă ești informatic sau un copil coreean de liceu. Realizarea unui produs valoros și funcțional nu este atât de ușor, dar chiar și monedele cu valoare redusă pot fi încă umflate enorm într-un mediu în care majoritatea investitorilor nu sunt foarte familiarizați cu produsul. Având în vedere rata la care ies aceste monede, totuși, cea mai mare provocare viitoare ar putea fi găsirea unui nou cuvânt de pus după Bitcoin.

Răspunsuri: 2, 3, 5, 6, 7, 9

Credit de imagine: Bitcoin Forks

Join our Newsletter and receive offers and updates! ✅

0 0 votes
Article Rating
Avatar of Routech

Routech

Routech is a website that provides technology news, reviews and tips. It covers a wide range of topics including smartphones, laptops, tablets, gaming, gadgets, software, internet and more. The website is updated daily with new articles and videos, and also has a forum where users can discuss technology-related topics.

You may also like...

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x