În acest articol, voi explica de ce podcast-urile au înlocuit o mare parte din utilizarea mea de pe Wikipedia pentru învățarea informală. Voi vorbi și despre modul în care ascult peste 5 ore de podcast-uri în fiecare zi.

Trei pasiuni, simple, dar puternic copleșitoare, mi-au guvernat viața: dorul de dragoste, căutarea cunoașterii, și milă insuportabilă pentru suferința omenirii.

– Prologul la Bertrand Russellautobiografia lui (text complet)

Wikipedia ca resursă informală de învățare

În era Web 2.0 (mijlocul anilor 2000 – începutul anilor 2010), Wikipedia a fost o resursă de învățare informală excelentă pentru mine. Ori de câte ori am vrut să aflu despre un subiect nou, un eveniment istoric sau despre o persoană celebră, am căutat pe Google. Paginile Wikipedia au fost, de obicei, printre primele rezultate ale căutării.

Aș citi pagina Wikipedia și aș decide dacă aș vrea să sap mai adânc (cum ar fi găsirea cărților de citit pe această temă). Cel mai adesea, am învățat suficient doar citind o pagină Wikipedia și am continuat.

De exemplu, când am vrut să învăț Django (un cadru de programare Python), am început cu intrarea Wikipedia Django (cadru web). La fel ca învățarea despre viața lui Don Valentine, orasul Kyoto, evenimentul istoric Bătălia de la Kunyang, o prezentare generală a Game of Thrones, și altele.

Notă: Citirea paginilor Wikipedia este doar începutul învățării ceva, ceea ce vreau să spun prin „învățare informală”. Dacă câștig suficient interes, voi găsi alte materiale mai serioase (de exemplu, cărți, documente de programare …) pentru „învățare formală”.

Podcast-urile ca o altă resursă informală de învățare

Apoi, în jurul anului 2013, am început să lucrez ca inginer software cu normă întreagă. În locurile de lucru open office, mulți lucrători ai cunoștințelor ascultau muzică prin Spotify, Pandora sau altele asemenea, în timp ce lucrau pe computer.

Dar m-am simțit vinovat că nu am învățat lucruri noi și doar că ascult muzică toată ziua. În schimb, am început să ascult podcast-uri în timp ce lucram (în special scriind coduri), consumând tone de informații din aceste podcast-uri, de exemplu, cazuri adevărate de infracțiuni, știri, parcursuri de carieră pentru ingineri, capitalisti de risc și antreprenori și învăț despre evenimente istorice.

Dar cum este posibil să ascultați podcast-uri la un job de programare? Ei bine, în afară de scrierea logicii „dacă … altfel …”, există de fapt o mulțime de sarcini de „gândire redusă” în ingineria software modernă, de exemplu, scrierea testelor unitare, refacerea codului, copierea și lipirea codului din Stack Overflow, modificarea stilului CSS, modificarea fișierelor de configurare pentru unele software-uri de server, jocul cu API-uri terță parte, încurcarea cu HTML, configurarea IDE, configurarea mediului de dezvoltare, așteptarea finalizării CI, scrierea codului aruncabil pentru testarea noii tehnologii, experimentarea unor DevOps cu risc redus sarcini pe dev local sau staging, testarea codului colegului local pentru revizuirea codului, efectuarea manuală a calității pentru anumite caracteristici ale produsului …

Se pare că nu sunt singurul care ascult podcast-uri în timp ce scriu cod –

Avansam rapid până în 2016 și am constatat că consumam mai multe informații din podcast-uri decât din alte formate media precum TV, videoclipuri YouTube sau site-uri web de știri. Pentru a fi precis, am petrecut mai mult de cinci ore pe zi ascultând podcast-uri când scriam coduri, făceam naveta la serviciu, făceam antrenamente la sală, făceam cumpărături și așa mai departe.

Practic, ori de câte ori mâinile și ochii mei erau ocupați, dar mintea mea era liberă, ascultam podcast-uri.

Podcast-urile fac doar cunoștințele accesibile, cum ar fi Wikipedia. Există o mulțime de podcast-uri pe Internet care acoperă practic fiecare subiect!

Începând cu februarie 2020, există aproape un milion de podcast-uri bazate pe RSS accesibile publicului și peste 61 de milioane de episoade pe internet.

Cum se compară aceste numere cu alte tipuri de media?

Este mai ușor să produci un podcast decât să scrii o carte, o postare pe blog sau să faci un videoclip. Scade bara pentru experții care produc conținut – doar discută în fața unui microfon!

În calitate de ascultător, cât de mișto este să ascult un expert pe un subiect care îmi aruncă cunoștințele prin urechi?

Cea mai bună parte este că podcast-urile sunt gratuite! Da, există câteva podcast-uri exclusive disponibile pe platformele de grădină cu ziduri, dar majoritatea podcast-urilor extraordinare pot fi ascultate gratuit.

Desigur, multe dintre ele sunt acceptate de reclame, deci nu este complet gratuit dacă considerați că timpul petrecut ascultând reclame este risipit de bani. Aș putea fi părtinitor, dar cred că reclamele podcast sunt mai puțin enervante decât cele YouTube :).

Am construit pentru mine Note de ascultare

La începutul anului 2017, am construit un motor de căutare podcast, Ascultați note, pentru a mă ajuta să descopăr episoade de podcast interesante. Au fost atât de multe podcast-uri și nu m-am putut abona la toate.

Vechiul model de ascultare a podcasturilor urma să se aboneze la câteva emisiuni și să asculte doar episoade noi din acele emisiuni. Poate că acest lucru a funcționat în 2013, când nu existau multe podcast-uri.

Este ca atunci când am marcat câteva site-uri web la mijlocul anilor 1990 și am vizitat acele câteva site-uri web din nou și din nou, deoarece nu existau multe site-uri web pe Internet.

Pe măsură ce volumul de podcast-uri crește din ce în ce mai repede, modelul de abonare-apoi-ascultare-doar-câteva-emisiuni nu va mai funcționa.

Treptat, am adăugat funcții noi la Listen Notes și l-am transformat în jobul meu cu normă întreagă la sfârșitul anului 2017. Lucrez la Listen Notes de peste doi ani până acum. Btw, ați putea fi interesat stiva tehnică de Ascultare note.

Ascultați note întruchipează felul meu ciudat de a descoperi și consuma conținut podcast :).

Cât de exact ascult podcast-uri și le folosesc ca nouă Wikipedia?

Ascultarea podcast-ului meu este centrată o listă de redare master (creat pe Note de ascultare):

Apropo, Este foarte ușor să creați o astfel de listă de redare și să încorporați în publicația Routech, care folosește Ghost.

În momentul în care am scris acest articol (februarie 2020), am ascultat peste 3.100 de episoade de podcast de la sfârșitul anului 2017.

De ce sunt podcasturile noile mele Wikipedia resursa perfecta
Lista mea de redare principală

Mă abonez la acest playlist principal pe Acoperit de nori. În afară de asta, nu mă abonez la podcasturi individuale – ceea ce este foarte diferit de majoritatea ascultătorilor de podcasturi de acolo.

Am și o listă de redare privată cu numai podcast-uri chinezești pe care le împărtășesc soției mele :). Amândoi adăugăm periodic episoade la acea listă de redare. Este distractiv să ascultăm podcast-uri împreună în mașină când suntem într-o călătorie rutieră.

1611914889 394 De ce sunt podcasturile noile mele Wikipedia resursa perfecta
Ascultați podcasturi pe Overcast, fără a vă abona la podcasturi individuale …

Adaug episoade la lista de redare principală de mai multe ori pe zi.

Dacă ești un Instapaper sau Buzunar utilizator, este posibil să fiți familiarizat cu conceptul „citiți-l mai târziu” – întâlniți un articol online, dar nu aveți timp să-l citiți imediat, așa că adăugați articolul în Instapaper sau Pocket pentru a citi mai târziu.

În Note de ascultare, am denumit funcția playlist ca „Ascultă mai târziu. ” Ai ideea.

Există câteva moduri în care descopăr noi episoade pe care să le adaug în Ascultați mai târziu.

În primul rând, când întâlnesc subiecte sau persoane care mă interesează, caut doar pe Ascultă note și adaug câteva episoade în lista mea de redare principală. Acest lucru este similar cu modul în care am folosit căutarea cuvintelor cheie Wikipedia!

De multe ori, caut numele oamenilor pe Ascultați note. De exemplu:

  • Doriți să învățați conceptele de bază ale unui nou cadru de programare? Căutați numele creatorului acelui cadru de programare și ascultați-vă interviurile pe podcast! Exemple: Evan Tu din Vue, DHH de șine
  • Faceți cunoștință cu un investitor în Silicon Valley? Căutați numele acelui investitor pentru a ști puțin despre ei! Exemple: Mike Maples, Adam Draper
  • O companie tocmai a fost achiziționată? Căutați numele fondatorului său pentru a afla călătoria acestei companii! Exemple: Chris Wanstrath din GitHub, Zach Perret de carouri
  • Vedeți un eveniment istoric discutat pe Twitter? Căutați numele persoanelor implicate! Exemplu: Charles Manson
  • Decizi să cumperi sau nu o carte? Căutați numele autorului! Exemple: Nir Eyal, Elaine Pofeldt

În al doilea rând, mă uit la Ascultați în timp real pagina, unde se afișează ceea ce ascultă oamenii pe platforma Listen Notes. De fiecare dată când mă uit la pagina Ascultați în timp real, sunt uimit de cât de versatile sunt conținuturile podcasturilor. Găsesc adesea episoade interesante din podcast-uri necunoscute care au zero recenzii pe Apple Podcast-uri.

1611914889 128 De ce sunt podcasturile noile mele Wikipedia resursa perfecta
Vedeți ce episoade de podcasturi sunt ascultate chiar acum, prin Ascultați în timp real

În al treilea rând, arunc o privire asupra ultimelor episoade ale podcasturilor mele marcate. A Ascultă mai târziu playlistul poate avea atât episoade, cât și podcast-uri. De obicei, sortez acele podcasturi marcate după cea mai recentă dată publicată. Acestea sunt podcast-urile care îmi plac, dar este puțin probabil să am timp (și interes) să ascult fiecare nou episod din ele.

Până acum, am marcat peste 70 de podcast-uri. Notă: Nu mă pot abona la 70 de podcast-uri; în caz contrar, ar fi prea copleșitor cu tone de episoade noi jucate 🙂

1611914889 150 De ce sunt podcasturile noile mele Wikipedia resursa perfecta
Aruncați o privire la cele mai recente episoade din podcast-uri marcate

În al patrulea rând, s-ar putea să dau peste episoade sau recomandări aleatorii. Când mă autentific, pagina principală a Ascultă note arată un episod aleatoriu. Din când în când întâlnesc pietre neașteptate. Este ca și cum ai da clic en.wikipedia.org/wiki/Special:Random pentru a obține un articol aleatoriu din Wikipedia.

1611914889 984 De ce sunt podcasturile noile mele Wikipedia resursa perfecta
Obțineți episoade aleatorii din Listen Notes (trebuie mai întâi să vă conectați)

De asemenea, pe bara laterală a fiecărei pagini de podcast (Exemplu) sau pagina episodului (Exemplu), există până la opt recomandări.

1611914889 657 De ce sunt podcasturile noile mele Wikipedia resursa perfecta
Recomandări de episod

A cincea, Ascultați Notă Extensia Chrome sugerează podcasturi asociate site-urilor web pe care le vizitez. Am construit această extensie Chrome pentru că mă întreb mereu dacă un anumit site web (sau o companie) are podcast-uri oficiale sau nu 🙂 Se pare că din ce în ce mai multe companii își încep propriile podcasturi!

1611914890 886 De ce sunt podcasturile noile mele Wikipedia resursa perfecta
Podcast-uri sugerate pentru un site web prin Ascultare note pentru Chrome

Nu în ultimul rând, primesc și recomandări de podcast din gură, de exemplu, Twitter, buletine informative prin e-mail, sau recomandări de la prietenii mei prin mesaje text sau e-mail. Aceasta este o școală foarte veche, dar funcționează bine pentru toate tipurile de media (de exemplu, videoclipuri YouTube, cărți, articole de știri).

Nu rămân niciodată fără conținut podcast de care să ascult lista mea de redare principală. Și niciodată nu mă simt prea copleșit de conținut.

Acum câțiva ani, când m-am abonat la aproximativ 10 podcast-uri, m-am simțit copleșit când au început să apară noi episoade ale acelor podcast-uri – nu fiecare episod merita ascultat. Așa că am îngrămădit repede episoade nejucate.

Acum, îmi amintesc să aleg doar episoade pe care vreau să le ascult. Voi explora sute (în curând mii) de podcast-uri diferite.


AirPods

Folosesc AirPods pentru a asculta podcast-uri. Mai devreme, am menționat că ascult de obicei podcast-uri împreună cu soția mea în excursii. De fapt, ascultăm împreună aceleași podcast-uri atunci când facem cumpărături.

Este destul de ușor să conectați mai multe AirPod-uri la același iPhone:

1611914890 11 De ce sunt podcasturile noile mele Wikipedia resursa perfecta
Ascultați același podcast cu două perechi de AirPods

Rutina mea de ascultare a podcasturilor sună complexă? Ceva de genul. Dar într-adevăr se rezumă doar la o listă de redare principală – versiunea mea audio a Wikipedia pentru învățare informală.

Poti abonați-vă la lista mea de redare principală dacă vrei să asculți orice ascult eu. Sau puteți începe propria listă de redare principală: https://www.listennotes.com/listen/