de Josh Alletto

De ce tabăra noastră de programare a programării predă încă două limbaje de programare simultan

De ce tabara noastra de programare a programarii inca preda
Sursa imaginii: plutonul de cod

În căutarea noastră de a instrui dezvoltatorii full-stack gata de angajare, tabăra noastră de pornire de codificare a decis să predea Ruby on Rails (un cadru back-end bazat pe Ruby) și React (un cadru front-end bazat pe Javascript) unul lângă altul.

La început, predarea a două limbi a fost o decizie practică. Studenții au avut nevoie atât de educație frontală, cât și educație back-end pentru a îndeplini standardele noastre pentru succesul dezvoltatorilor din lumea reală și completă.

Limbajul nostru ideal pentru fiecare piesă a fost diferit. În timp ce învățarea a două limbi în același timp a fost mult mai dificilă, studenții noștri nu au avut de ales, deoarece nu am putut crea o soluție mai bună în acel moment.

În loc să fie copleșiți și spălați, studenții noștri au prosperat cu provocarea de a învăța două limbi.

Deoarece nu am văzut nicio consecință negativă pentru studenți, altele decât o sarcină mai mare, nu am schimbat programul în primii cinci ani.

În ciuda succesului pe care l-am predat Ruby on Rails, am decis în cele din urmă să ne actualizăm programul și să îl prezentăm un nou cadru back-end al curriculum-ului nostru. Am luat în considerare mai multe opțiuni, dar în cele din urmă alegerea s-a redus la două: Python’s Django sau Javascript’s Node.js.

În sfârșit, am avut ocazia să simplificăm nivelul provocării programului nostru și să predăm Javascript singur, menținând în același timp o educație de ultimă oră.

Nu am făcut-o.

1611995287 260 De ce tabara noastra de programare a programarii inca preda
Sursa imaginii: plutonul de cod

În schimb, am ales Django-ul lui Python.

Analiza ocupării forței de muncă a indicat acest lucru Python și Django au fost la fel de valoroase pentru studenții noștri ca Javascript și Node.js. Așadar, alegerea Django nu ar compromite calitatea. Ar fi mai greu să învețe studenții noștri decât dacă am preda doar Javascript și am folosi Node.js.

Nu făceam doar programul mai greu pentru naiba. Povestea a fost mai mare când ne-am uitat la ceea ce s-a întâmplat după absolvirea studenților noștri.

În procesul de deliberare asupra alegerilor noastre, ne-am dat seama că învățarea mai multor limbi a devenit avantajul absolvenților noștri.

Viteza cu care studenții noștri au învățat să programeze, succesul lor după absolvire, iar feedback-ul pe care l-am primit de la ei au confirmat că învățarea a două limbi simultan a fost – deși dificilă pe termen scurt – în esență pentru succesul lor pe termen lung.

Pe baza a ceea ce am măsurat și auzit, iată cele mai importante motive pentru care continuăm să predăm mai multe limbaje de programare la Code Platoon.

1611995287 334 De ce tabara noastra de programare a programarii inca preda
Sursa imaginii: plutonul de cod

1. Prioritizați conceptele în locul sintaxei

La fel ca marii matematicieni nu se măsoară prin capacitatea lor de a memora teoreme, marii dezvoltatori nu se măsoară prin capacitatea lor de a scrie o buclă „pentru” perfectă sintactic într-un anumit limbaj de pe capul lor.

Mai importantă este capacitatea lor de a înțelege conceptele esențiale și de a înțelege sistemele cu care lucrează.

Sintaxa este ușoară. Googlingul „Cum scriu un singleton în Ruby” va da imediat numeroase rezultate. Știind când se folosește un single (mai degrabă decât o instanță de clasă) este partea dificilă.

Sintaxa se schimbă cu limbajul, dar multe dintre metodele de rezolvare a problemelor cu computerele rămân aceleași.

Odată ce înțelegeți că toate limbajele orientate spre obiecte au singletonii, deveniți mai puțin obsedat de memorarea pe unde merg virgulele – și vă concentrați mai mult pe ce pași trebuie să faceți pentru a vă rezolva problemele.

Vederea similitudinilor în limbi poate contribui la reducerea conceptelor universale. Dar examinarea diferențelor poate fi la fel de utilă. Unele concepte sunt mai abstracte, sau pur și simplu mai greu de înțeles într-o limbă peste alta.

De exemplu, lambda-urile din Ruby nu aveau niciun sens pentru mine, dar conceptul a făcut clic în sfârșit când am văzut lambdas în Javascript. Uneori este doar o chestiune de a vedea același lucru într-un mod diferit și nu veți obține asta niciodată dacă vă țineți de o singură limbă.

2. Îți crești oportunitățile de muncă

Vrem ca absolvenții noștri să fie pregătiți pentru locuri de muncă reale de codificare. În timp ce unii dintre absolvenții noștri obțin locuri de muncă unde scriu cod în limbile pe care le predăm, mai mulți dintre ei ocupă locuri de muncă care necesită o altă limbă.

Cu fiecare job ulterior, de obicei vor trebui să învețe cel puțin o limbă sau un cadru nou.

Învățarea acestei limbi străine este o provocare. Arătând că ați învățat două într-o perioadă scurtă de timp, vă anunțați capacitatea de a învăța sub presiune. Aceasta este o abilitate care te ajută cu adevărat să ieși din mulțime.

Având atât Javascript, cât și Python în CV-ul dvs. arată că puteți scrie în aceste două limbi.

Mai important, arată că puteți învăța în continuare limbi de codare. Acest lucru vă mărește șansele de a fi angajați într-un loc de muncă care nu necesită niciunul dintre ei.

În lumea reală, nu vei dura mult ca programator dacă știi doar o limbă sau dacă nu ești pregătit să înveți în continuare noi. Timpul pe care îl petreceți învățându-l pe cel de-al doilea în siguranța clasei vă va oferi încrederea de a-l învăța pe cel de-al treilea pe ceas la noul dvs. loc de muncă.

1611995288 658 De ce tabara noastra de programare a programarii inca preda
Sursa imaginii: plutonul de cod

3. Puteți construi mai multe lucruri cu mai multe limbi

Puține aplicații web moderne sunt construite cu un singur limbaj de programare. Unele limbi sunt mai bune la anumite lucruri. Javascript domină partea frontală. Îl puteți folosi și pe partea din spate. Dar, în funcție de ceea ce doriți să faceți, este posibil să doriți să utilizați Ruby sau Java pe partea serverului.

Majoritatea aplicațiilor necesită o bază de date. În acest caz, veți dori să învățați un limbaj de interogare precum SQL.

Trebuie să analizați o mulțime de date? Python sau R ar putea fi ceea ce căutați. Veți construi mai rapid și mai inteligent dacă înțelegeți ce face fiecare limbă bine și cum să utilizați limbile pentru a îndeplini sarcinile pe care trebuie să le faceți.

1611995288 771 De ce tabara noastra de programare a programarii inca preda
Sursa imaginii: plutonul de cod

4. Perspectiva te ajută să câștigi încredere și să crești

Învățarea primei limbi poate fi incredibil de dificilă. Dar, ca orice altceva, cu cât înveți mai mult, cu atât vei deveni mai încrezător în capacitatea ta de a rezolva probleme dificile.

Și asta înseamnă multă programare – capacitatea de a evalua o problemă și de a găsi o soluție. Voința și încrederea de a împinge aceste inevitabile momente „Nu am idee ce să fac în continuare” sunt esențiale.

După ce ați învățat a doua limbă, deveniți mai deschiși la schimbare. Veți înțelege cum să alegeți cel mai bun instrument pentru job. Este posibil ca o limbă excelentă pentru dezvoltarea web să nu fie cea mai bună pentru analiza datelor și veți înțelege asta. Este mai puțin probabil să forțați un instrument pe care îl cunoașteți foarte bine decât să învățați instrumentul mai bun din mers.

5. Vrem ca bootcampuri în două limbi ca standard

Învățarea a două limbi simultan nu este un lucru mic. Dar cunoașterea mai bună a două limbi pregătește absolvenții noștri pentru o piață a muncii competitivă și îi pregătește să aibă succes.

Sperăm să vedem mai multe tabere de boot cu codificare care adoptă această abordare în interesul elevilor lor. Încurajăm potențialii studenți de codificare să caute tabere de boot care oferă acest avantaj, în ciuda trăsăturilor suplimentare necesare.