De ce următorul telefon mobil ar trebui să fie deblocat

De ce următorul telefon mobil ar trebui să fie deblocat

Telefoanele mobile deblocate oferă consumatorilor mai multă flexibilitate și mai multe opțiuni. Cu toate acestea, în Statele Unite și multe alte părți ale lumii, majoritatea consumatorilor au telefoane „blocate” la un furnizor de servicii celulare. Acestea fiind spuse, asta nu înseamnă că nu puteți achiziționa un telefon deblocat.

Ce este un telefon deblocat?

Practic, fiecare telefon achiziționat prin intermediul unui operator de transport (furnizor de servicii mobile) este „blocat” de operatorul respectiv. Aceasta înseamnă că telefonul nu poate fi utilizat cu un alt operator. De exemplu, dacă ați achiziționat un iPhone 11 printr-un contract prin AT&T, puteți utiliza acel iPhone numai în rețeaua AT&T. Nu veți putea să introduceți o cartelă SIM de la un alt operator, cum ar fi T-Mobile, și să utilizați acel iPhone în rețeaua T-Mobile. Pe de altă parte, un telefon deblocat poate fi utilizat cu orice operator în orice moment. Tot ce trebuie să faceți este să schimbați cartela SIM și sunteți bine să plecați.

Un Cuvânt de Atenție

Telefon celular deblocat

În general, cumpărarea unui telefon deblocat înseamnă că veți putea utiliza acel telefon în orice rețea celulară. Cu toate acestea, în Statele Unite, există două frecvențe pe care operează rețelele celulare. Sprint, Verizon și US Cellular funcționează pe CDMA, în timp ce AT&T și T-Mobile folosesc GSM. Majoritatea restului lumii folosește și GSM. Când cumpărați un telefon deblocat, trebuie să vă asigurați că telefonul este compatibil cu frecvența rețelei pe care intenționați să îl utilizați. În cele din urmă, achiziționarea unui telefon deblocat necesită mai mulți bani în avans comparativ cu cumpărarea unui telefon blocat în baza unui contract. Cu toate acestea, cumpărarea unui telefon în avans este, de obicei, ruta mai puțin costisitoare pe termen lung, dar mai multe despre asta mai târziu.

Mult mai multă alegere

Telefoane deblocate

După cum am menționat mai devreme, cumpărarea unui telefon „blocat” de la un operator înseamnă că sunteți limitat la telefoanele oferite de furnizorul dvs. de telefonie mobilă. După cum probabil ați observat, operatorii de transport nu poartă fiecare model de telefon de la fiecare producător. Optarea pentru un telefon deblocat va deschide o lume cu totul nouă. Deoarece telefoanele deblocate pot fi utilizate cu furnizorul la alegere, puteți căuta un telefon care să vă satisfacă toate nevoile. Apropo de mai multe opțiuni, multe telefoane de la producători din străinătate sunt deblocate. Unele s-ar putea să nu fie disponibile oficial în SUA, cu toate acestea le puteți importa prin revânzători precum Amazon și introduceți în orice cartelă SIM doriți.

Mai ușor de revândut

consola-joc-vinde

Deoarece un telefon blocat poate fi utilizat doar într-o anumită rețea, vânzarea unui telefon blocat înseamnă găsirea unui cumpărător care folosește același furnizor de servicii. În plus, dacă telefonul dvs. este încă sub contract, veți fi responsabil pentru plata restului contractului, chiar dacă decideți să îl vindeți. Deoarece un telefon deblocat poate fi utilizat cu orice furnizor de servicii, șansele de a găsi un cumpărător cresc semnificativ.

Actualizări mai rapide și mai puțin Bloatware

Actualizare telefon deblocat

Telefoanele blocate de operator au adesea o grămadă de software preinstalate. Aceste aplicații sunt notoriu greu de scăpat. În plus, multe telefoane blocate de operator includ personalizarea, ceea ce face dificilă producătorii să furnizeze actualizări software și de securitate în timp util. Drept urmare, telefoanele blocate de operator se bazează pe operator pentru a emite aceste actualizări vitale. Pe de altă parte, telefoanele deblocate nu au aceste personalizări preinstalate. Drept urmare, telefoanele deblocate primesc adesea actualizările lor direct de la producător, nu de la operator. Acest lucru se traduce de obicei prin actualizări mai rapide și mai frecvente.

Schimbați furnizorii de servicii, inclusiv cei din străinătate

Google Maps Track Pins

După cum am menționat mai devreme, schimbarea furnizorilor de servicii cu un telefon deblocat este la fel de simplă ca schimbarea cartelelor SIM. În plus, dacă aveți un telefon dual SIM, puteți utiliza simultan cartele SIM de la doi furnizori diferiți. Acest lucru face ca un telefon deblocat să fie perfect pentru cineva care are o linie personală și de afaceri. În plus, un telefon deblocat vă va permite, de asemenea, să utilizați cartele SIM din alte țări, perfecte atunci când călătoriți în străinătate.

Fără contracte și planuri mai ieftine

Contract de telefon deblocat

În trecut, cel mai mare avantaj al cumpărării unui telefon deblocat era evitarea unui contract. Aceste contracte celulare au combinat costul telefonului cu serviciul wireless. Ceea ce a însemnat acest lucru pentru consumator a fost că au plătit mult mai mult decât valorează de fapt telefonul pe durata contractului lor. In ultimii ani. operatorii de transport separă costul serviciului de costul telefonului. Aceasta înseamnă că, dacă vă aduceți propriul dispozitiv, puteți economisi o mulțime de bani pe planul dvs. lunar. Mai mult, mulți operatori din SUA dețin și operatori de rețea virtuală care oferă același serviciu la un preț semnificativ mai mic. De exemplu, Cricket este deținut de AT&T. Cricket oferă planuri mai ieftine pentru același serviciu exact ca AT&T. Tot ce trebuie să faceți este să vă furnizați propriul telefon.

Folosiți un telefon blocat sau deblocat? Care preferați? Spuneți-ne în comentarii!

Scroll to Top