Deblocare și blocare utilizatori Facebook: Ghid complet pentru web, Android și iOS

How to Block or Unblock Someone on Facebook in 2021
⏱️ 14 min read

Blocați sau deblocați pe cineva pe Facebook poate fi o uneori o necesitate, fie că sunteți atacați în mod repetat de un utilizator, sau pur și simplu doriți să încetați comunicarea cu cineva. Din fericire, există o modalitate simplă de îndeplini acest lucru, folosind aplicația Facebook sau site-ul web pentru desktop. Pe Android sau iOS, puteți utiliza aplicația Facebook pentru aceeași caracteristică de blocare/debloca căutând în setările aplicației. În general, dacă doriți să blocați sau să deblocați pe cineva, trebuie să urmați câțiva pași simpli, inclusiv accesarea profilului persoanei respective și apoi clic pe opțiunea “blocați/fiți prieteni” din meniu. Astfel, opțiunea de a bloca sau debloca utilizatorii de pe Facebook este ușor accesibilă și vă permite să mențineți controlul asupra interacțiunilor dvs. cu alții pe platformă.

Torentul de mesaje spam și postări spam pe Facebook de la membrii familiei enervante, prieteni, străini înfiorătoare și o multitudine de Pagini pe care le plac sau le urmăriți poate fi uneori o adevărată problemă. Așadar, dacă doriți să blocați pe cineva pe Facebook și să vă recuperați liniștea sufletească, ați ajuns la locul potrivit. În acest articol, vă vom învăța cum să blocați pe cineva pe Facebook în câțiva pași simpli.

Blocați sau deblocați pe cineva pe Facebook (2022)

Vă vom arăta cum să blocați și să deblocați utilizatorii de pe Facebook folosind aplicații mobile și desktop. Vă vom explica, de asemenea, cum să blocați sau să deblocați paginile de afaceri Facebook dacă doriți să împiedicați cronologia să se completeze cu fiecare actualizare de la acea afacere. Așa că, fără alte prelungiri, să începem.

Ce se întâmplă când blochezi pe cineva pe Facebook?

Dacă cineva vă deranjează pe Facebook, puteți bloca acel cont pentru a preveni orice interacțiune ulterioară cu acea persoană. Dar, unii dintre voi s-ar putea întreba: ce înseamnă exact să blochezi pe cineva pe Facebook? Potrivit gigantului rețelelor sociale, blocarea cuiva de pe platformă va opri toate interacțiunile viitoare cu acel cont.

„Odată ce blocați o pagină, pagina respectivă nu mai poate interacționa cu postările tale, nici nu mai poate da like sau răspunde la comentariile tale. Nu veți putea posta pe pagină sau trimite mesaje către pagină. Dacă îți place pagina, îți vei da like și o vei anula… Dacă sunt prieteni, blocându-i, îi vei anula prietenii.”spune Facebook. Odată ce blochezi pe cineva, acesta nu va mai putea:

 • Vedeți lucrurile pe care le postați în profilul dvs.
 • Etichetează-te în postări, comentarii sau fotografii.
 • Vă invită la evenimente sau grupuri.
 • Începeți o conversație cu dvs.
 • Adaugă-te ca prieten.

Blocarea se adaugă opțiunilor „Anulați urmărirea”, „Nu-mi place” și „Anulați prietenul” pe care le obțineți pe Facebook. În plus, gigantul rețelelor sociale oferă și opțiunea de a lua o pauză de la cineva de pe Facebook pentru a vedea mai puține postări de la acesta în feedul tău. Cu asta din drum, iată cum să blocați utilizatorii de pe site-ul Facebook și din aplicațiile mobile:

Blocați pe cineva care folosește site-ul Facebook

După cum am menționat deja, puteți bloca sau debloca cu ușurință pe oricine de pe Facebook, fie pe site-ul web, fie în aplicațiile mobile de pe Android sau iOS. Iată cum procedați pe site-ul desktop:

Metoda 1 – Blocați utilizatorii din setări

 • Conectați-vă la site-ul Facebook (vizitați linkul) și dați clic pe fotografia de profil din colțul din dreapta sus. Apoi selectați „Setări și confidențialitate” în meniul pop-up.
 • Acum faceți clic pe „setări„.
Cum să blocați sau să deblocați pe cineva pe Facebook (Web, Android și iOS)
 • Apoi faceți clic pe „Blocare” în bara laterală din stânga. Și în “Gestionați blocarea„ în panoul din dreapta, faceți clic pe butonul „Editați” de lângă „Blocarea utilizatorilor” pentru a accesa opțiunea de blocare a unui utilizator.
blocați utilizatorii de Facebook
 • Acum veți vedea o fereastră pop-up care detaliază ce se întâmplă atunci când blocați pe cineva. Faceți clic pe butonul „Adăugați la lista blocate”. pentru a continua cu blocarea unui utilizator Facebook.
adăugați la lista blocate
 • Introduceți numele persoanei cu care nu doriți să țineți legătura și apăsați butonul “bloclângă numele lor pentru a le bloca.
blocați utilizatorul facebook
 • Facebook vă va cere acum să vă confirmați acțiunea. Faceți clic pe butonul „Confirmare”. în fereastra pop-up pentru a bloca utilizatorul de pe Facebook.
confirmați blocarea utilizatorului

Metoda 2: Blocați din profilul Facebook

Dacă nu puteți bloca pe cineva folosind metoda de mai sus, puteți urma metoda de mai jos pentru a-l bloca pe Facebook:

 • Mai întâi, accesați pagina de afaceri/contul pe care doriți să îl blocați și faceți clic pe butonul butonul de meniu cu trei puncte sub fotografia ta de profil. În meniul pop-up care apare, selectați „bloc” pentru a bloca definitiv acea persoană pentru totdeauna.
 • Apoi vi se va cere să confirmați alegerea. Fă-o lovind albastru”A confirmași vei fi alungat acea persoană din cronologia ta pentru totdeauna.
Cum să blocați sau să deblocați pe cineva pe Facebook (Web, Android și iOS)

Puteți bloca toate conturile personale și paginile de afaceri de pe Facebook folosind această metodă.

Deblochează pe cineva pe site-ul Facebook

Dacă doriți să deblocați pe cineva pe care l-ați blocat anterior pe Facebook, urmați pașii de mai jos pentru a-l debloca folosind site-ul web:

 • Voi Setări și confidențialitate -> Setări -> Blocare așa cum este descris în primul segment de mai sus. În secțiunea „Gestionați blocarea”, faceți clic pe butonul „Editați”.
blocați utilizatorii de Facebook
 • Pe butonul „Adaugă la lista blocată”, vei vedea vedeți o nouă opțiune „Vedeți lista blocată” să-i vezi pe toți pe care i-ai blocat până acum. Faceți clic pe el pentru a vedea lista completă.
vezi lista ta blocată
 • Veți vedea acum o listă completă a tuturor prietenilor, familiei sau paginilor blocate. Faceți clic pe “clar” lângă numele relevant pentru a le debloca.
debloca utilizatorul facebook
 • Când apare mesajul de confirmare, faceți clic pe „Confirmare” pentru a debloca persoana.
confirmați deblocarea utilizatorului facebook

Asta e tot! Acum știți cum să blocați sau să deblocați persoane și pagini de pe Facebook. Amintiți-vă că va trebui așteptați cel puțin 48 de ore înainte de a putea bloca din nou acel cont anume.

Blocați pe cineva folosind aplicația mobilă Facebook (Android și iOS)

De asemenea, puteți bloca persoanele de pe Facebook folosind aplicații mobile Android sau iOS. Vom demonstra pașii pentru a bloca pe cineva în aplicația Android, dar metoda este identică pe ambele platforme. Există o singură divergență minoră și am menționat-o în tutorialul nostru. Prin urmare, urmați pașii de mai jos:

Metoda 1 – Blocați utilizatorul din profilul Facebook

 • Deschideți aplicația mobilă Facebook și navigați la profilul persoanei pe care doriți să o blocați. Asa de, atingeți pictograma meniului cu trei puncte sub fotografia ta de profil.
blocați pe cineva în aplicația de Facebook 1
 • Pe pagina următoare, atingeți „Blocați” apoi confirmați acțiunea dvs. atingând „Blocați” încă o dată în meniul pop-up. Si asta e. Ați blocat cu succes pe cineva pe Facebook.
blocați pe cineva în aplicația de Facebook 2

Metoda 2 – Blocați utilizatorii din setări

 • Deschideți aplicația Facebook pe telefonul iPhone sau Android și atingeți meniul de burgeri (trei linii orizontale). Pe Android, acest meniu va fi în colțul din dreapta sus (vezi captura de ecran din stânga), în timp ce pe iOS, va fi în colțul din dreapta jos (vezi captura de ecran din dreapta).
Cum să blocați sau să deblocați pe cineva pe Facebook (Web, Android și iOS)
Facebook Android UI în stânga; Interfața de utilizare a aplicației iOS în dreapta
 • Pe pagina următoare, derulați în jos și selectați „Setări și confidențialitate -> Setări” în ambele cazuri.
Cum să blocați sau să deblocați pe cineva pe Facebook (Web, Android și iOS)
 • Acum derulați în jos și selectați „Blocare” pe pagina Setări. Apoi apăsați pe „Adăugați la lista blocate” dacă utilizați aplicația Facebook pentru Android. Pe iOS, nu veți avea nevoie de acest pas suplimentar, așa că treceți la pasul următor.
Cum să blocați sau să deblocați pe cineva pe Facebook (Web, Android și iOS)
 • Acum introduceți numele persoanei pe care încercați să o blocați și revizuiți lista de nume pe care Facebook le va sugera pe baza intrării dvs. Identificați numele țintei dvs. și apăsați butonul “blocbutonul de lângă el. În cele din urmă, confirmați selecția apăsând „bloc” în următoarea fereastră pop-up.
Cum să blochezi sau să deblochezi pe cineva pe Facebook body (4) nou

Asta e tot! Acum ai blocat cu succes pe cineva pe care nu mai vrei să facă parte din viața ta socială online. Acum ați blocat persoana respectivă să vadă oricare dintre postările dvs. sau să vă eticheteze în postările sale.

Deblocați pe cineva folosind aplicația mobilă Facebook (Android și iOS)

Deblocarea cuiva de pe Facebook este la fel de ușor pe mobil ca și pe site-ul desktop. Iată cum procedați:

 • Reveniți pe pași în aplicația mobilă și accesați „Setări și confidențialitate -> Setări -> Blocare” așa cum este descris în secțiunea anterioară. Acum, apăsați pe „clar” lângă numele persoanei sau paginii pe care doriți să o deblocați. În cele din urmă, confirmați selecția în următoarea casetă pop-up. Si asta e! Ați deblocat cu succes pe cineva de pe Facebook folosind aplicația mobilă.
Cum să blochezi sau să deblochezi pe cineva pe Facebook

Întrebări frecvente

Când blochezi pe cineva pe Facebook, ce văd?

Când blocați pe cineva pe Facebook, acesta nu vă va găsi în rezultatele căutării. De asemenea, nu vă pot trimite mesaje și toate postările dvs. sunt ascunse de ei.

Poți bloca pe cineva pe Facebook fără ca ea să știe?

Da, Facebook nu anunță pe alții când îi blochezi. Cu toate acestea, ei vor afla în cele din urmă că i-ați blocat atunci când vor încerca să vă acceseze profilul.

Dacă blocați pe cineva pe Facebook, îi anulați prietenia?

Da, dacă blocați profilul cuiva cu care sunteți prieten, Facebook vă elimină atunci când îl blocați. Va trebui să retrimiteți o solicitare de prietenie în viitor dacă sunteți interesat să intrați în legătură cu acea persoană.

Blocați oamenii pentru a opri spam-ul și postările nesolicitate pe cronologia dvs. Facebook

Pe lângă funcția de blocare, puteți preveni și interacțiunile cu persoane nedorite de pe Facebook, folosind alte câteva opțiuni. Puteți lua o pauză de la cineva de pe Facebook sau puteți ascunde starea dvs. activă de persoanele selectate pentru a le împiedica să știe când sunteți online. Așa că mergeți mai departe și evitați interacțiunile cu persoane enervante de pe Facebook folosind metoda pe care o alegeți și spuneți-ne ce opțiune ați ales și de ce.

Articolul oferă instrucțiuni clare despre cum să blocați și să deblocați utilizatorii și paginile de afaceri de pe Facebook. Blocarea cuiva pe Facebook va împiedica toate interacțiunile viitoare cu acel cont, cum ar fi posibilitatea de a vedea ce postați în profilul dvs., de a vă eticheta în postări, de a vă invita la evenimente sau de a începe o conversație cu dvs. În plus, articolul dezvăluie că Facebook oferă și opțiunea de a lua o pauză de la cineva de pe platformă pentru a vedea mai puține postări de la acea persoană în feedul tău. Prin urmare, blocarea poate fi o soluție eficace pentru a opri spam-ul și postările nesolicitate pe cronologia dvs.
Încheiem astfel o nouă postare din lumea tehnologiei. Sperăm că informațiile prezentate au fost utile și interesante pentru voi, iar noi suntem încântați să vă aducem constant noutăți din acest domeniu în continuare. În curând ne vom revedea cu alte subiecte captivante, până atunci, rămâneți conectați la ultimele noutăți și inovații tehnologice!

Join our Newsletter and receive offers and updates! ✅

0 0 votes
Article Rating
Avatar of Routech

Routech

Routech is a website that provides technology news, reviews and tips. It covers a wide range of topics including smartphones, laptops, tablets, gaming, gadgets, software, internet and more. The website is updated daily with new articles and videos, and also has a forum where users can discuss technology-related topics.

You may also like...

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x