de către Routech

Deci da am incercat slabiciunea si am regretat o ​​profund

Deci da, am încercat slăbiciunea … și am regretat-o ​​profund

În aprilie, totul era bine cu comunitatea noastră de adulți ocupați care învață să codeze. Comunicam folosind Gitter.im, un sistem de chat-uri bazat pe GitHub. Și totuși, în fiecare zi, cineva mă întreba „De ce nu rulezii tăi folosesc Slack?”

Am luat în considerare Slack în octombrie înainte de a începe chiar Free Code Camp, așa că am fost conștient de limitările sale. Dar treptat, prietenii mei mi-au convins.

Mai întâi ne-am amestecat cu API-ul lui Slack și am găsit o soluție nedocumentată pentru sistemul lor greoi de invitații prin e-mail, așa că vom putea adăuga automat rulote în Slack-ul nostru. Apoi, clasa CS50 de la Harvard, unul dintre cele mai populare cursuri online, a început să o folosească. M-am gândit „OK – dacă este suficient de bun pentru Harvard, este probabil sigur să ne schimbăm”.

1611170646 577 Deci da am incercat slabiciunea si am regretat o ​​profund

Deși nivelul lor gratuit avertizează că primiți doar 10.000 de mesaje de arhivă care pot fi căutate și 5 integrări, ei afirmă în mod clar că „nu există nicio limită a numărului de persoane pe care le puteți adăuga echipei dvs. pe Slack”. Așa că am presupus că nu ar trebui să ne facem griji cu privire la depășirea serviciului lor. Dar încrederea în marketingul Slack s-ar dovedi a fi o greșeală uriașă.

Plecându-ne la presiunea colegilor

Campingii noștri au fost fericiți. În cele din urmă foloseam instrumentul de colaborare de prim rang! Campingerii noștri au lăudat tastele rapide ale Slack și experiența mobilă. Au fost încântați de modelele în carouri ale lui Slack și de designul vizual cald.

0*3lt KtHQmo8v495m

Ceilalți colaboratori noștri de bază au oftat ușurați. Campingii noștri erau printre copiii mișto.

Fisurile încep să se arate

Anxietatea s-a instalat când am văzut cât de repede am ajuns la limitele lui Slack. Mesaje de genul acesta au apărut peste tot, în vederea deplină a camperilor noștri:

0*yrvXeJq1 3hcVaNQ

Cel mai ieftin plan al lui Slack a fost de 5 USD pe utilizator, pe lună. Asta înseamnă 5 USD x 12 luni x 8.462 rulote = 507.720 USD pe an, doar pentru rulotele noastre actuale. Până să plătim, Slack arhiva în mod agresiv mesajele, uneori la doar câteva minute după ce au fost trimise.

Echipa de asistență a Slack ne-a spus că, dacă dorim ca acest mesaj să dispară, va trebui să creăm o integrare care să exporte mesajele, apoi să le șteargă. Am fost bine cu acest lucru și am fost recunoscători pentru că aceasta a fost o opțiune, așa că am început să lucrăm la asta.

0*GVz2mpqkHhUpKG3Y
De asemenea, ne-am maximizat rapid integrările și ne-am strecurat încet spre limitele maxime de stocare ale lui Slack.

Câteva săptămâni mai târziu, am lovit în jur de 5.000 de rulote în Slack, iar aplicațiile desktop ale lui Slack au devenit lente. Apoi, aplicațiile lor mobile au devenit literalmente inutilizabile. Apoi, într-o dimineață, am făcut o singură mențiune @ toată lumea și Slack a trimis 50 de e-mailuri de notificare duplicate către fiecare camper în următoarele 3 ore.

Nimeni nu se mai plânge de notificările prin e-mail ale lui Slack, deoarece toată lumea le-a oprit în totalitate după ce s-a întâmplat acest lucru.

Și totuși, am păstrat cu blândețe în fiecare zi 300-500 de rulote noi în Slack-ul nostru, cu speranța că această companie de mesagerie, în valoare de acum 2,8 miliarde de dolari, va angaja mai mulți ingineri care să-și bată infrastructura în formă. De asemenea, ne-am ținut respirația în timp ce așteptam sprijinul tachinat de Slacks pentru comunitățile mari open source ca a noastră.

0*ftPyC0X3BN53JJrA

Ultimul pai

M-am trezit în această dimineață la un munte de tweets și e-mailuri de la noi campioni spunând că nu primesc invitațiile noastre Slack trimise automat. Nu exact ceea ce doriți să se întâmple la trei zile după ce este comunitatea dvs. open source prezentat în revista Wired.

Echipa de asistență a lui Slack a fost entuziasmată de ajutor și a continuat să spună că notificările prin e-mail au dispărut.

0*CuP Pk4krZX0c6LH

În disperarea mea, am încercat să trimit manual invitațiile. Atunci m-am confruntat cu un mesaj de rău augur: „Ați atins numărul maxim de utilizatori”.

Mi s-a scufundat inima. Colaboratorii noștri s-au scufundat atât de multe ore în crearea caracteristicilor Slack. Am aprobat Slack mii de oameni pe fluxurile noastre Twitch.tv și chiar am menționat-o în interviuri cu mass-media. Eram foarte dependenți de serviciile lor.

Într-o transpirație rece, am început să goog. Nu a existat literalmente nimic pe web care să spună nimic despre faptul că Slack are un număr maxim de utilizatori – doar materiale de marketing care spun că organizațiile de nivel gratuit ar putea avea cât de mulți utilizatori dorim. Aparent, am fost prima comunitate care a atins vreodată limita nedivulgată a lui Slack.

Am deschis încă un bilet de asistență și am sunat la colaboratorii noștri principali pentru o întâlnire de urgență sâmbătă seara pentru a discuta despre opțiunile noastre.

La scurt timp după aceea, Slack Support mi-a trimis acest e-mail:

0*AslmJvPhjjv6FTij
(Identitatea a fost eliminată pentru a proteja biata doamnă de sprijin care tocmai își făcea treaba.)

Ei bine, asta a fost. În niciun caz nu aveam să ne răspândim comunitatea într-o grămadă de instanțe disparate Slack. Întregul punct al unei aplicații de cameră de chat este o conversație convenabilă în timp real. Încercarea de a vă aminti la ce Slack trebuia să mergeți pentru a vorbi cu un anumit camper ar fi un coșmar logistic. Trimiterea unui e-mail ar fi mult mai rapidă decât aceasta.

Fiul risipitor se întoarce

Chiar dacă era ora 1 dimineața, ora Londrei, cineva din echipa lui Gitter a răspuns rapid la tweet-ul meu disperat, liniștindu-mă că Gitter nu avea dimensiunea maximă a camerei ascunse. M-au asigurat că lucrurile „ar trebui să fie în regulă”.

0* vVqe 3YLrgWlhJG

Merită subliniat faptul că Gitter este o echipă mică. Crunchbase nu le arată că au deloc finanțare. Și totuși câștigă încet o luptă cu concurenți precum Atlassian’s Hipchat, Basecamp și Slack, cel puțin pentru adăpostirea unor comunități open source mari.

Am încercat aplicația iOS a lui Gitter. A fost mult mai rapid decât înainte și a inclus funcții noi, cum ar fi completarea filelor pe @mentions.

Un alt lucru pe care l-am observat este că Gitter îți permite acum să ascunzi adresa de e-mail, lucru pe care Slack încă nu l-a implementat în ciuda cererii populare și ușurința relativă cu care acest lucru ar putea fi implementat. Aceasta a fost o problemă de confidențialitate de care trebuia să ne avertizăm în mod explicit camperii, dar nu va mai trebui să ne facem griji.

Acum un moment, am primit chiar acest e-mail de la unul dintre fondatorii lui Gitter:

Gitter, ca și noi, a îmbrățișat puterea Node.js. Își întăresc infrastructura, astfel încât să poată sprijini creșterea comunităților open-source ca a noastră. Acestea sunt un startup scrappy cu o echipă de asistență receptivă (fondatorii lor). Căldura răspunsului lor m-a făcut să mă simt jenat că m-am înclinat la presiunea colegilor și i-am părăsit vreodată.

Retrospectiv, ar fi trebuit să încercăm să lucrăm mai aproape cu ei la problemele noastre.

0*seuGHMEnCagar3Bd

A fost foarte ciudat să ne întoarcem în vechea noastră cameră de chat Gitter. A fost ca o scenă din The Walking Dead. Conversații pe jumătate terminate. Mii de conturi care stau inactiv.

Dar se simte bine să te întorci. Vom îndepărta acest loc și ne vom întoarce pentru a ajuta oamenii să învețe să codifice și să aterizeze locuri de muncă de codificare.