A falta de chips afetando tudo, incluindo PS5 e carros

Deficitul de cipuri care afectează totul, inclusiv PS5 și mașini

Anul trecut, criza mondială a sănătății a lovit imediat industria tehnologică, cu o penurie de laptopuri. Acum a dus la o lipsă de cipuri. Și, la rândul său, afectează totul – inclusiv PS5 și industria auto.

Deficitul de jetoane

Este binele și răul efectelor pandemiei asupra industriei tehnologice. Graba muncii la distanță și a învățării la distanță a condus la multe persoane care au luat laptopurile disponibile.

În plus, pentru că petreceau atât de mult timp acasă, publicul a cumpărat și tot felul de alte tehnologii. Împreună cu laptopurile, desktopurile, computerele și monitoarele au zburat de pe rafturi.

Toamna trecută, binecuvântarea a ajuns la timpul liber. Dispozitive de streaming, console de jocuri, televizoare inteligente, smartphone-uri – toate acestea. Oamenii păreau să se pacifice cu gadgeturi.

Dar a adus imediat un impact negativ. Apple lansează în mod tradițional noile sale telefoane în septembrie, dar în 2020, acestea au întârziat o lună din cauza lipsei de cipuri.

Majoritatea firmelor de electronice își cumpără cipurile de la AMD și Qualcomm. Ambii au observat recent că se confruntă cu lipsuri.

ad-banner
Deficitul de cipuri Ford

Cu siguranță, aceasta nu era o veste pe care Sony a vrut să o audă. Tocmai au lansat PlayStation 5 toamna trecută și este mult cerut. Sony nu poate satisface această cerere și dă vina pe lipsa de cipuri.

De asemenea, companiile de automobile dau vina pe lipsa de cipuri. GM extinde reducerile de producție în America de Nord până la mijlocul lunii viitoare. Anterior, Ford și Fiat Chrysler au informat deja investitorii despre încetinirea producției, dând vina pe lipsa de cipuri.

Ce se afla inainte

Vestea cea mai proastă, cel puțin pentru consumatori, este că nu se va îmbunătăți în curând.

Amintiți-vă că există deja o lipsă de cipuri. Dar Asociația Industriei Semiconductoarelor a declarat în decembrie că vânzările globale de jetoane vor crește cu 8,4% în acest an. Anul trecut a fost o industrie de 433 miliarde de dolari. Este un domeniu al economiei care merge în direcția corectă. Creșterea cu un an înainte a fost de 5,1%.

Deficitul de jetoane Amd

Și, sincer, a existat deja o cerere mai mare pentru jetoane. Industria a fost tulburată în ultimii ani, deoarece fostul președinte al Statelor Unite a creat un război comercial cu China. SUA au aplicat sancțiuni pentru cea mai mare turnătorie din China, ceea ce a provocat dificultăți în vânzarea de jetoane către companii legate de SUA

Deoarece lumea tehnologiei se bazează atât de mult pe semiconductori, înseamnă că lipsa cipurilor va face ca industria să rămână în flux un timp.

Doriți să aflați mai multe despre hardware-ul mobil? Citiți acest ghid pentru a afla totul.

Scroll to Top