Dell.com Hit cu Cyber ​​Attack, apoi Resetează toate parolele clienților

Dell.com Hit cu Cyber ​​Attack, apoi Resetează toate parolele clienților

⌛ Reading Time: 3 minutes

Atacurile cibernetice sunt noua noastră realitate. Uneori se pare că nu există scăpare, indiferent de aplicațiile, site-urile pe care le utilizați. Cu doar câțiva ani în urmă părea șocant să citești știrea despre încălcarea securității unui site mare. Nu mai este șocant și este aproape „ho-hum”.

De data asta a fost Dell.com care a fost piratat. Magazinul online de electronice a fost lansat la începutul acestei luni. Au descoperit hackerii care încercau să fure datele clienților și, cinci zile mai târziu, au resetat parolele pentru toate conturile clienților.

Declarația Dell

O persoană familiarizată cu încălcarea susține că Deal nu le-a spus clienților că site-ul web a fost atacat cibernetic și că hackerii își urmăreau datele atunci când și-au resetat toate parolele.

Într-un comunicat, compania a declarat că, pe 9 noiembrie, au descoperit că hackeri au încălcat Dell.com pentru a fura datele clienților. Hackerii au căutat nume de clienți, adrese de e-mail și parole, dar acestea au fost amestecate. Informațiile de plată și numerele de securitate socială nu au fost vizate.

Dell i-a oprit și nu a putut găsi nicio dovadă că au avut succes, dar nu exclude faptul că unele date au fost furate.

Datorită faptului că toate companiile care s-au ocupat de furarea datelor despre clienți, autoritățile de reglementare din întreaga lume încearcă să impună ca furtul de date despre clienți să fie dezvăluit rapid către baza lor de clienți.

Aceasta este întreaga bază a GDPR a Uniunii Europene, care a fost pusă în aplicare în mai anul trecut și de ce sancțiunile sunt atât de rigide. Încălcătorii noilor reguli ar putea fi supuși unor amenzi de până la douăzeci de milioane de euro sau patru la sută din veniturile lor globale, oricare dintre acestea este cel mai mare dintre cele două numere.

Cu toate acestea, Dell nu crede că există cerințe legale sau de reglementare care să le dezvăluie încălcarea datelor, totuși au decis să se prezinte oricum „având în vedere încrederea clienților”, potrivit unei surse.

news-dell-cyber-attack-warning

Dell a raportat imediat incidentul autorităților.

În plus

În timp ce Dell pare să fi făcut tot ce ar putea face, întreaga situație lasă doar o senzație copleșitoare. Nu ar trebui să ne lase să spunem „Oh, iată-ne din nou”. Ar trebui să ne lase șocați că așa ceva s-ar putea întâmpla.

Și ca acest lucru să se întâmple cu o companie de tehnologie, pare deosebit de șocant. S-ar părea că ar avea măsuri preventive mai bune.

Dar vestea bună este că au raportat-o ​​imediat, în ciuda faptului că se pare că nu s-a luat nimic de fapt, spre deosebire de alte organizații care încearcă să o țină acoperită. Deși este un pic nedumeritor faptul că există rapoarte, parolele au fost modificate fără a avertiza chiar și clienții.

Aveți un cont la Dell.com? Ți-a afectat datele? Vă lasă acest lucru îngrijorat chiar dacă nu aveți un cont la Dell.com? Spuneți-ne ce părere aveți despre Dell.com care este piratat și situația în care se pare că există atât de multe companii cu încălcări de date.