Depanarea problemelor de instalare a actualizării Windows 10

Depanarea problemelor de instalare a actualizării Windows 10
⏱️ 6 min read

De cele mai multe ori, actualizările Windows 10 se descarcă și se instalează fără probleme. Dar apoi există acele momente în care actualizarea fie nu se descarcă corect, fie instalarea se strică. În loc să renunțați, există mai multe modalități de depanare a problemelor de instalare a actualizării Windows 10, astfel încât să petreceți mai puțin timp actualizând și mai mult timp folosind computerul.

Cum Se Remediază Datele Mobile Car...
Cum Se Remediază Datele Mobile Care Nu Funcționează Pe Android

1. Asigurați-vă că aveți spațiu liber

Una dintre cele mai frecvente probleme de instalare a actualizării Windows 10 este, de asemenea, una dintre cele mai simple de remediat. Majoritatea actualizărilor Windows sunt mai mici și adaugă doar câteva funcții sau remedieri de securitate. Cu toate acestea, actualizările majore ale caracteristicilor sunt mult mai mari, de obicei mai mulți gigaocteți.

Dacă PC-ul dvs. nu are suficient spațiu, este posibil să primiți o eroare în timpul fazei de descărcare sau instalare. Amintiți-vă, în timpul instalării, veți avea nevoie de mai mult spațiu decât dimensiunea reală a descărcării. Windows va șterge fișierele de instalare la finalizarea procesului.

Verificați spațiul pe hard disk pentru a vă asigura că aveți la dispoziție aproximativ 10 GB. Cele mai multe actualizări sunt în jur de 3 GB, dar acest lucru vă oferă spațiu suficient pentru procesul de instalare.

Deschideți File Explorer și faceți clic pe PC-ul meu din panoul din stânga. Căutați hard diskul dvs. și veți vedea spațiul utilizat în prezent în comparație cu ceea ce este disponibil.

Dacă aveți puțin spațiu, mutați unele fișiere pe un hard disk extern. Acest lucru vă ajută și computerul să funcționeze mai bine.

2. Rulați instrumentul de depanare Windows Update

Deși instrumentele Windows de depanare nu sunt întotdeauna cele mai utile soluții, ele vă pot ajuta să identificați unele probleme. Uneori, instrumentul de depanare va rezolva chiar problema.

Accesați „Start -> Setări -> Actualizare și securitate”. Alegeți Depanare din panoul din stânga.

Depanarea problemelor de instalare a actualizării Windows 10 Depanarea

În panoul din dreapta, derulați la secțiunea „Porniți și alergați”. Faceți clic pe „Actualizare Windows”.

Depanarea Windows 10 Update Probleme de instalare Windows Update

Faceți clic pe „Executați instrumentul de depanare” și urmați instrucțiunile. Veți obține detalii despre ceea ce ar putea merge prost. Windows va încerca să remedieze problemele pentru dvs.

Depanarea problemelor de instalare a actualizării Windows 10 Executați

3. Verificați dacă există probleme cunoscute

De obicei, dacă aveți probleme de instalare a actualizării Windows 10, nu sunteți singur. De fapt, Microsoft păstrează o listă cu probleme cunoscute cu majoritatea actualizărilor. Acestea includ erori de descărcare, instalare și PC.

Viziteaza Eliberați instrumentul Health și selectați versiunea de Windows pe care încercați să o actualizați. Versiunea este listată cu actualizarea în sine în „Start -> Setări -> Actualizare și securitate -> Actualizare Windows”.

Depanarea problemelor de instalare a actualizării Windows 10 Release Health

Căutați orice erori de instalare. Dacă găsiți vreunul, urmați instrucțiunile Microsoft pentru a depăși eroarea. De asemenea, păstrăm o listă cu cele mai recente probleme de actualizare Windows.

4. Asigurați-vă că sunt instalate actualizările anterioare

Actualizările Windows trebuie instalate într-o anumită ordine. Dacă observați că unele actualizări s-au descărcat, dar nu se instalează, se poate datora faptului că nu s-a instalat încă o actualizare anterioară.

Dacă aveți o serie de actualizări, vi se va solicita probabil să reporniți computerul de câteva ori pentru a le instala. Windows poate alege să instaleze cinci actualizări împreună, dar ar trebui să repornească pentru a instala alte trei.

Oricât de simplu ar părea, reporniți computerul și vedeți dacă se instalează actualizări în timpul procesului de repornire. Dacă da, următoarele actualizări din linie ar trebui să înceapă instalarea fără probleme.

5. Utilizați Asistentul de actualizare Windows

Una dintre cele mai enervante probleme de instalare a actualizării Windows 10 este instalarea dvs. la un anumit procent și apoi oprirea. Instalațiile blocate sunt frustrante, mai ales atunci când ajung la 99%.

Depanarea Asistentului pentru probleme de instalare a actualizării Windows 10

Uneori, singura modalitate de a remedia acest lucru este să descărcați și să instalați manual actualizarea folosind Asistent Windows Update. În acest caz, ar putea exista o problemă cu instrumentul Windows Update de pe computer. Actualizarea manuală vă poate ajuta să remediați problema.

Instrumentul vă va ajuta să creați și să utilizați un suport de instalare. Este recomandat să faceți o copie de rezervă a tuturor fișierelor înainte de a continua, doar în cazul în care ceva nu merge bine.

6. Depanarea codurilor de eroare

Uneori, ai noroc și primești un cod de eroare în timpul procesului de instalare. Dacă da, este mult mai ușor să vă dați seama și să remediați problema.

Microsoft oferă un lista celor mai comune coduri de eroare de actualizare și instalare Windows împreună cu remedierile lor corespunzătoare. Problemele legate de hardware-ul instalat, problemele driverului și corupția hard diskului sunt cei mai frecvenți vinovați. O soluție populară care funcționează surprinzător în multe cazuri este doar rularea Windows Update și lăsarea instrumentului să încerce să instaleze din nou actualizarea.

Cel mai rău scenariu este să vă resetați Windows-ul sau să efectuați o instalare curată a Windows-ului. Cu toate acestea, încercați mai întâi orice altă metodă de depanare.

Legate de:

  • Cum se actualizează driverele grafice AMD în Windows 10
  • 4 moduri de a opri actualizările forțate Windows 10
  • Lista de verificare a actualizărilor Windows 10: 5 lucruri de făcut după actualizări majore

Join our Newsletter and receive offers and updates! ✅

0 0 votes
Article Rating
Avatar of Routech

Routech

Routech is a website that provides technology news, reviews and tips. It covers a wide range of topics including smartphones, laptops, tablets, gaming, gadgets, software, internet and more. The website is updated daily with new articles and videos, and also has a forum where users can discuss technology-related topics.

You may also like...

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x