Deschiderea aplicației grafice cu permisiunea rădăcină – Alternative gksu în Ubuntu 18.04

Deschiderea aplicației grafice cu permisiunea rădăcină - Alternative gksu în Ubuntu 18.04
⏱️ 3 min read

Recent, Ubuntu 18.04 a fost eliminat gksu din depozitele sale, provocând panică oricui s-a bazat în mod regulat pe utilitate. Ceea ce mulți oameni nu și-au dat seama, totuși, a fost că gksu nu a mai fost întreținut de mult timp. Era deja un program mort. În cele din urmă Ubuntu tocmai a făcut mișcarea de a tăia legăturile cu acesta.

Cum Se Remediază Datele Mobile Car...
Cum Se Remediază Datele Mobile Care Nu Funcționează Pe Android

Ce a făcut gksu?

De fapt, este oarecum ciudat. Unii utilizatori de Linux nu au atins niciodată gksu. Alții l-au folosit de mai multe ori pe zi. Totul se rezumă la modul în care preferați să vă gestionați computerul. Gksu a permis sudo să fie utilizat cu aplicații grafice. Una dintre cele mai frecvente utilizări a fost cu un editor de text precum gedit. Puteți utiliza gksu pentru a deschide un document text într-un editor grafic, cum ar fi gedit, cu privilegii complete de root.

Puteți să-l utilizați și cu alte aplicații precum gParted. Într-adevăr, a fost opțiunea de pornire atunci când trebuia să rulați ceva grafic ca root.

Utilizarea GVFS – Recomandat

Metoda recomandată pentru lansarea unei aplicații grafice este acum utilizarea funcționalității deja încorporate în gvfs, utilitarul utilizat pentru gestionarea și montarea sistemelor de fișiere. Acest lucru vă va cere să lansați aplicația grafică de la terminal, la fel cum a făcut gksu.

Spre deosebire de gksu, acest lucru este deja încorporat în GNOME și va necesita pur și simplu să modificați calea fișierului pentru a specifica că îl deschideți ca administrator. Deschiderea unui fișier cu gedit arată cam așa:

Acest lucru va funcționa cu orice utilitar care trebuie să acceseze un fișier cu privilegii de root. Atâta timp cât programul dvs. ia calea către un fișier atunci când este lansat, îl puteți lansa cu privilegii de administrator în acest fel.

Folosind Su

Utilizați Su pentru aplicații

Această următoare opțiune nu este tocmai recomandată și poate fi un risc de securitate dacă este utilizată necorespunzător. Acestea fiind spuse, este cel mai direct mod de a lansa un program ca root. Rețineți, acest lucru va lansa lucruri ca rădăcină, nu doar cu privilegii de root. De asemenea, ar trebui să rețineți că GNOME și alte medii desktop vor gestiona privilegiile pentru dvs. atunci când lansați un utilitar precum gParted prin lansatorul desktop. Această metodă nu este strict necesară pentru asta. În orice caz, aceasta este încă o opțiune.

Începeți prin a comuta utilizatorul la root în terminal. Notați - la sfarsit. Acest bit face posibilă lansarea aplicațiilor grafice în majoritatea cazurilor.

Acum, lansați aplicația.

Doar fiți extrem de atenți și renunțați la privilegiile root atunci când ați terminat.

Ambele tehnici sunt deja coapte în Ubuntu și pot compensa tot ceea ce a făcut gksu. Nu uitați să aveți grijă atunci când utilizați oricare dintre ele și nu rulați niciodată aplicații grafice ca root decât dacă este nevoie. Nu există niciodată un motiv pentru care să vă rulați browserul web ca root.

Join our Newsletter and receive offers and updates! ✅

0 0 votes
Article Rating
Avatar of Routech

Routech

Routech is a website that provides technology news, reviews and tips. It covers a wide range of topics including smartphones, laptops, tablets, gaming, gadgets, software, internet and more. The website is updated daily with new articles and videos, and also has a forum where users can discuss technology-related topics.

You may also like...

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x