Deschideți fereastra de comandă ADB / Fastboot în Platform-Tools

⌛ Reading Time: 5 minutes

În acest articol, vă împărtășim cu toți Cum se deschide fereastra de comandă ADB / Fastboot în Platform-Tools pe Windows, Linux, și macOS. Dacă sunteți un tehnician, știți sigur despre rolul crucial pe care îl joacă comenzile ADB și Fastboot. Acestea sunt practic inevitabile dacă vă interesează dezvoltarea Android, modificarea software-ului sau chiar procesele Android la nivel avansat.

Fie că este Deblocarea Bootloader-ului pe dispozitive Android sau Fixarea dispozitivului neautorizat cu comenzi ADB, majoritatea proceselor de pe Android necesită utilizarea comenzilor ADB și Fastboot. Deci, dacă sunteți cineva care dorește să utilizeze funcții Android de nivel avansat, atunci ghidul de mai jos vă poate fi de ajutor.

Dacă sunteți în căutarea unor comenzi utile ADB și Fastboot care să faciliteze complexul de proceduri, atunci iată o listă de comenzi ADB Fastboot pentru Android, Windows, Mac și Linux.

Ce sunt instrumentele ADB și Fastboot?

ADB și Fastboot sunt instrumente binare Android SDK care vă ajută cu acces la sistemul de operare Android atunci când dispozitivul dvs. este conectat la un computer cu un cablu USB. ADB înseamnă Android Debugging Bridge. Deci, practic aceste binare acționează ca o punte de legătură între telefon și computer și vă permit să vă controlați dispozitivul prin intermediul computerului.

Se poate copia fișierele de sistem pe și de pe dispozitivul lor cu ajutorul ADB și, de asemenea, să utilizeze ADB Sideload pentru a instala actualizări pe dispozitivul lor. Fastboot este mai util atunci când Android-ul dvs. nu rulează. Prin fastboot, puteți accesa toate partițiile dispozitivului lor, cum ar fi partiția de sistem, partiția de date, partiția de încărcare etc.

Ambele instrumente rulează pe Windows, Linux și MacOS. Verificați utilizările de mai jos ale comenzilor ADB și fastboot pentru a afla mai multe. În plus, puteți utiliza ghidul menționat pentru a deschide fereastra ADB Fastboot Command pe computerul dvs. Windows, mașina Linux sau sistemul Mac.

Utilizări ale comenzilor ADB și Fastboot

Cea mai importantă utilizare a comenzilor ADB și Fastboot este că acestea simplifică orice proces Android. Tot ce trebuie să faceți este să introduceți pur și simplu comanda respectivă pentru acel proces și sunteți bine să mergeți. Unele dintre funcțiile importante pe care le pot îndeplini comenzile ADB și fastboot sunt –

 • Util pentru Dispozitiv de caramida.
 • Reporniți telefonul în modul de recuperare folosind comanda – Recuperare ADB reboot
 • Reporniți telefonul în modul bootloader folosind comanda – ADB reboot-bootloader
 • Copiați fișiere de pe computer pe telefon folosind comanda – ADB push [source] [destination]
 • Copiați fișiere de pe telefon pe computer folosind comanda – Trage ADB
 • instalați APK-uri pe telefon folosind comanda – instalare adb
 • Creați o copie de rezervă completă a telefonului dvs. și salvați-o pe computer utilizând comanda – Backup ADB
 • Restabiliți o copie de rezervă pe telefon folosind comanda – restaurare adb
 • Deblocați bootloader-ul folosind comanda – deblocare rapidă OEM
 • Verificați conexiunea dintre dispozitiv și computer după conectare prin cablu USB – dispozitive fastboot

Ați putea dori, de asemenea, să vedeți – Cum să executați comenzile Fastboot Android ADB pe WIFI

Cum se deschide fereastra de comandă ADB / Fastboot în Platform-Tools

Așa cum ați fi înțeles până acum despre importanța comenzilor ADB și Fastboot, iată un ghid complet despre cum să accesați și să deschideți fereastra de comandă ADB fastboot în folderul instrumentelor platformelor de pe Windows, Linux și Mac.

Există 2 moduri prin care puteți deschide comenzile ADB și Fastboot pe sistemul Windows / Linux / macOS –

 1. Adăugarea dosarului Platform-tools la variabila PATCH pe
 2. Deschideți fereastra de linie de comandă din interiorul folderului Instrumente platformă.

Prima metodă este oarecum lungă pentru mine, așa că, în acest articol, vom acoperi a doua metodă. Rețineți că a doua metodă diferă puțin pentru Windows și Linux, macOS, deoarece ultimele două au aplicația Terminal pentru a executa comenzi. Citiți mai jos pentru un ghid detaliat.

Deschideți fereastra de comandă ADB / Fastboot pe Windows

Există 2 moduri de a deschide fereastra de prompt de comandă pe computerul Windows. Prima metodă este pentru versiunea Windows 10, unde vom folosi bara de adrese a folderului instrumentelor platformei, în timp ce a doua metodă este pentru alte versiuni Windows, unde vom folosi tasta Shift în folderul instrumentelor platformei.

Pentru a deschide fereastra de comandă ADB / Fastboot în folderul Platform-Tools de pe Windows, urmați pașii de mai jos –

Metoda Windows 10 CMD

 • A începe cu, descărcați instrumentul Android SDK Platform cea mai recentă versiune de pe computerul dvs. Windows.
 • Acum du-te la Explorator de fișiere și deschideți folderul în care ați salvat instrumentele descărcate.
 • Extrageți acest dosar de făcând clic dreapta pe pachetul ZIP și apoi selectând „Extrage tot. Când vi se cere să alegeți locația pentru extragerea fișierelor, faceți clic pe Extrage.
 • Acest folder extras va avea un alt folder cu numele „Instrumente platformă”. Acest dosar va conține toate programele binare ADB și Fastboot.
 • Deschideți folderul Instrumente platformă și în bara de adrese a acelui folder, tastați „cmd. Apoi lovește introduce cheie.
 • Fereastra ADB Fastboot cmd

 • Aceasta va deschide fișierul Fereastra promptului de comandă. Acum puteți executa comenzi pe Windows 10 folosind această fereastră.

Altă metodă Windows Version

 • A începe cu, descărcați instrumentul Android SDK Platform cea mai recentă versiune de pe computerul dvs. Windows.
 • Acum du-te la Explorator de fișiere și deschideți folderul în care ați salvat instrumentele descărcate.
 • Extrageți acest dosar de făcând clic dreapta pe pachetul ZIP și apoi selectând „Extrage tot. Când vi se cere să alegeți locația pentru extragerea fișierelor, faceți clic pe Extrage.
 • Acest folder extras va avea un alt folder cu numele „Instrumente platformă”. Acest dosar va avea toate programele binare ADB și Fastboot.
 • Deschideți folderul Instrumente platformă și apăsați tasta Tasta Shift pe tastatură. În timp ce apăsați tasta Shift, faceți clic dreapta în interiorul dosarului pentru a deschide meniul și de acolo alege opțiunea de – „Deschideți fereastra de comandă aici”Sau„ Deschideți fereastra PowerShell aici ”.

Și atât. Ați deschis cu succes comenzile ADB Fastboot pe computerul Windows.

Deschideți fereastra de comandă ADB / Fastboot pe Linux și macOS

Mai jos este prezentat modul în care puteți deschide fereastra ADB fastboot cmd pe Linux și macOS –

 • Pentru început, Descărcați instrumentul Android SDK Platform cea mai recentă versiune pe computerul dvs. Linux sau computerul MacOS.
 • Acum mergeți la locația în care le-ați salvat Instrumente de platformă. Acesta va fi în principal directorul de descărcări din File Explorer al computerului. Fișierele descărcate vor fi denumite „platform-tools_v31.0.1-darwin.zip” în Mac și „platform-tools_v31.0.1-linux.zip” în Linux.
 • Acum extrageți fișierul Zip a obține Dosarul cu instrumente pentru platformă. Veți găsi binarele ADB și fastboot în acest folder. Mutați acest dosar pe desktop pentru a-l accesa cu ușurință.
 • Acum deschideți aplicația Terminal pe computer. Pentru a face acest lucru, accesați directorul Utilizator curent.
 • Apoi introduceți comanda de mai jos în terminal pentru a schimba directorul curent al terminalului în folderul „Instrumente platformă”. Asigurați-vă că ați mutat folderul Instrumente platformă pe desktop pentru ca comanda de mai jos să fie executată.
cd /Desktop/platform-tools
 • Dacă nu se află pe desktop și încă în directorul de descărcări, va trebui să utilizați comanda de mai jos –
cd /Downloads/platform-tools

Și ai terminat aici! Ați deschis cu succes fereastra de comandă ADB / Fastboot în folderul Platform-Tools pe Linux sau macOS.

Cuvinte de încheiere

Sper că articolul de mai sus a fost util și ați putea deschide cu ușurință fereastra de comandă ADB / Fastboot în folderul Platform-Tools pe Windows, Linux sau macOS.

În cazul în care sunteți blocat la oricare dintre metodele de mai sus, nu ezitați să ne anunțați în secțiunea de comentarii de mai jos. Vă vom contacta cât mai curând posibil.

Android fericit 🙂

How useful was this post?

Click on a star to rate it!

Average rating 0 / 5. Vote count: 0

No votes so far! Be the first to rate this post.