Descoperă cum să accesezi Managerul de activități pe Chromebook în două moduri – Ghid wikiHow optimizat SEO

how to open task manager in chromebook
⏱️ 8 min read

Managerul de activități reprezintă o unealtă foarte utilă pentru utilizatorii de Chromebook, prin intermediul căreia aceștia pot monitoriza și gestiona procesele și aplicațiile care rulează în fundal. În acest sens, wikiHow vine în ajutorul utilizatorilor și prezintă două metode rapide și ușoare de a deschide Managerul de activități. Primul mod constă în accesarea meniului “Aplicații” din bara de instrumente și efectuarea unei căutări rapide prin intermediul barei de căutare. Cel de-al doilea mod presupune utilizarea combinației de taste “Shift + Esc”. Ambele metode sunt simple și rapide, permitând utilizatorilor să acceseze Managerul de activități în doar câteva secunde.

Utilizatorii care trec de la Windows la sistemul de operare Chrome le este dificil să navigheze prin sistemul de operare și să acceseze instrumente și informații cheie. De exemplu, puteți împărți ecranul pe un Chromebook similar cu Windows 11/10, dar această caracteristică simplă este ascunsă în spatele unui steag Chrome. În afară de asta, există mai multe moduri de a face o captură de ecran pe sistemul de operare Chrome și chiar de a rula aplicații Windows pe un Chromebook. Dar în cazul în care vă întrebați dacă avem un Manager de activități pe Chromebookuri, răspunsul este da. Deși nu este la fel de avansat ca omologul său Windows, în acest ghid vă vom învăța cum să deschideți Managerul de activități pe Chromebook. Managerul de activități din sistemul de operare Chrome vă permite să vizualizați procesele și să încheiați sarcina imediat. Si asta e. Deci, în această notă, să aruncăm o privire la instrucțiuni.

Deschideți Managerul de activități pe un Chromebook (2022)

În acest ghid, am inclus două moduri diferite de a deschide Managerul de activități și de a găsi informații vitale despre Chromebookul dvs. Puteți extinde tabelul de mai jos și puteți sări la orice secțiune doriți.

Deschideți Managerul de activități Chrome OS folosind comanda rapidă de la tastatură

Similar cu comenzile rapide de la tastatură Windows 11, cea mai simplă modalitate de a deschide Managerul de activități pe un dispozitiv Chrome OS este să folosești o comandă rapidă de la tastatură. Așa funcționează:

1. Pentru a deschide Managerul de activități pe un Chromebook, pur și simplu apăsați butonul „Căutare + Esc” Comanda rapidă de la tastatură.

2. Aceasta va deschide direct Managerul de activități Chrome OS. Aici puteți verifica sarcinile active, consumul de memorie, utilizarea procesorului, viteza rețelei și PID (identificatorul de proces) ​​pentru sarcini individuale. Cea mai bună parte este că afișează sarcinile containerelor Android și Linux, astfel încât să puteți gestiona și finaliza lucrările necesare.

Deschideți Managerul de activități pe un Chromebook (2022)

3. După ce localizați sarcina, selectați sarcina neautorizată și faceți clic pe „Proces încheiat” în dreapta jos pentru a finaliza procesul.

Deschideți Managerul de activități pe un Chromebook (2022)

4. Pentru a afișa mai multe informații, faceți clic dreapta oriunde sub secțiunea „Sarcinare” și alegeți arată utilizarea procesorului, memoria GPU, memoria cache a imaginii, memoria schimbatăși altele.

Deschideți Managerul de activități pe un Chromebook (2022)

Deschideți Managerul de activități Chromebook prin browserul Chrome

Pe lângă comanda rapidă de la tastatură, puteți utiliza browserul Chrome pentru a accesa Managerul de activități pe un Chromebook. Așa funcționează:

1. Poți doar clic dreapta pe bara de titlu Browserul Chrome și selectați „Manager de activități” din meniul contextual.

Deschideți Managerul de activități pe un Chromebook (2022)

2. Alternativ, puteți face clic pe pictograma meniului cu trei puncte din colțul din dreapta sus al Chrome și selectați „Mai multe instrumente -> Manager de activități.” Acest lucru va deschide, de asemenea, Managerul de activități în sistemul de operare Chrome.

Deschideți Managerul de activități pe un Chromebook (2022)

3. Ambele metode vă vor duce direct la Managerul de activități de pe Chromebook.

Deschideți Managerul de activități pe un Chromebook (2022)

Utilizați aplicația de diagnosticare a Chromebookului pentru a găsi temperatura procesorului și utilizarea memoriei

Managerul de activități implicit pe un Chromebook este de bază și vă permite doar să încheiați procesele. În cazul în care doriți să verificați utilizarea generală a procesorului sistemului, temperatura procesorului, disponibilitatea memoriei etc., similar cu Windows, puteți utilizați aplicația nativă de diagnosticare pe un Chromebook. De asemenea, arată informații de conectivitate împreună cu starea bateriei, ceea ce îl face foarte util pentru utilizatori. Iată cum să accesați aplicația Chrome OS Diagnostics și să găsiți toate aceste informații detaliate.

1. Deschideți Lansatorul de aplicații pe Chromebook făcând clic pe pictograma circulară din colțul din stânga jos. Apoi căutați „Diagnosticare” și deschideți aplicația.

Aplicația de diagnosticare a Chromebookului

2. După cum arată capturile de ecran de mai jos, puteți verifica starea bateriei, utilizarea procesorului, temperatura CPU și consumul de RAM. Dacă doriți să efectuați teste de stres pentru CPU și memorie, o puteți face în cadrul acestei aplicații.

  • Aplicația de diagnosticare a Chromebookului
  • Aplicația de diagnosticare a Chromebookului

3. Sub „conectivitate”, veți găsi informații despre rețea, cum ar fi adresa IP, SSID, adresa MAC etc.

Aplicația de diagnosticare a Chromebookului

Lansați Managerul de activități în sistemul de operare Chrome cu ușurință

Acesta este modul în care puteți deschide Managerul de activități pe un Chromebook folosind două metode diferite și puteți vedea toate sarcinile active și de fundal. Doresc ca Google să combine aplicația Diagnostics cu Task Manager implicit și să permită utilizatorilor să gestioneze aplicațiile de pornire pentru containerele Android/Linux. De asemenea, dacă căutați o modalitate de a opri ecranul tactil pe un Chromebook, accesați tutorialul nostru rapid. Și pentru mai multe sfaturi și trucuri pentru sistemul de operare Chrome, urmați articolul nostru detaliat. În cele din urmă, dacă aveți întrebări, vă rugăm să ne spuneți în secțiunea de comentarii de mai jos.

În concluzie, utilizatorii care trec de la Windows la sistemul de operare Chrome pot întâmpina dificultăți în navigarea prin sistemul de operare și accesarea instrumentelor și informațiilor cheie. Cu toate acestea, accesarea Managerului de activități pe un Chromebook este o sarcină simplă și poate fi realizată atât prin comenzi rapide de la tastatură, cât și prin browserul Chrome. De asemenea, aplicația de diagnosticare a Chromebook-ului oferă informații detaliate despre starea bateriei, utilizarea procesorului și temperatura CPU și este foarte utilă pentru utilizatori. În general, există multe resurse disponibile pentru a ajuta utilizatorii să utilizeze eficient sistemul de operare Chrome și să își îndeplinească sarcinile zilnice.
La finalul acestei postări, îți mulțumesc pentru că ai ales să îți petreci timpul alături de mine, citind despre tehnologie. Îți doresc să fii mereu conectat la inovații și să experimentezi cele mai noi gadgeturi. Continuă să ne urmărești și să îți împărtășești opiniile cu noi. Până data viitoare, nu uita să rămâi în pas cu tehnologia!

Join our Newsletter and receive offers and updates! ✅

0 0 votes
Article Rating
Avatar of Routech

Routech

Routech is a website that provides technology news, reviews and tips. It covers a wide range of topics including smartphones, laptops, tablets, gaming, gadgets, software, internet and more. The website is updated daily with new articles and videos, and also has a forum where users can discuss technology-related topics.

You may also like...

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x