Descoperă cum să găsești și să urmărești filme și seriale 4K UHD pe Netflix

Cum să găsiți și să vizionați conținut 4K UHD pe Netflix
⏱️ 19 min read

Netflix este una dintre cele mai populare platforme de streaming, cu milioane de utilizatori în întreaga lume. Dacă sunteți unul dintre acești utilizatori și căutați să vizionați conținut de cea mai înaltă calitate posibilă, urmând aceste instrucțiuni veți găsi și viziona conținutul 4K UHD pe platforma Netflix.

Pentru a începe, va trebui să vă asigurați că aveți tehnologia potrivită. Puteți viziona conținut 4K UHD pe Netflix pe un dispozitiv compatibil, cum ar fi unele Smart TV-uri, console de jocuri sau stick-uri de streaming.

În continuare, trebuie să verificați dacă abonamentul dvs. la Netflix vă permite să vizionați conținut 4K UHD. Acest lucru poate fi făcut printr-un simplu clic pe butonul “Contul” din partea de sus a paginii Netflix. Dacă nu aveți abonamentul potrivit, va trebui să îl actualizați.

După ce ați verificat aceste două aspecte, puteți căuta conținut 4K UHD în platforma Netflix. Un mod simplu de a face acest lucru este de a căuta „4K” sau „UHD” în bara de căutare din partea de sus a paginii.

De asemenea, puteți naviga la secțiunea „UHD 4K” pe pagina de start a platformei. Bucurați-vă de experiența de vizionare de calitate superioară!

Ți-ar plăcea să ai cea mai bună experiență de film în casa ta? Indiferent dacă sunteți un fan al filmelor sau preferați să vizionați un serial pe Netflix dintr-o singură ședință, o calitate video mai înaltă vă va îmbunătăți cu siguranță experiența de vizionare. Planul Netflix 4K Ultra HD este ceea ce aveți nevoie pentru a o face. Acest articol vă va arăta cum să vizionați emisiunile Netflix preferate la calitate UHD și alte necesități pentru streaming 4K. De asemenea, vom trece peste alte setări esențiale pentru a ne asigura că obțineți cea mai bună calitate a imaginii. Așa că, fără alte prelungiri, să începem.

Cum să vizionezi Netflix în 4K Ultra HD (2022)

Planul Netflix Premium vă permite să vizionați filme și emisiuni la calitate 4K Ultra HD. În plus, primiți și suport pentru mai multe dispozitive și filme Dolby; mai multe despre asta mai târziu. Totuși, abonarea la planul greu nu este suficientă pentru a vizualiza conținutul la calitate înaltă. Trebuie să vă asigurați o viteză mai bună a internetului și cerințe hardware pentru a reda videoclipul 4K la întregul său potențial. Și ce se întâmplă dacă aveți totul la locul lor și tot nu obțineți cea mai bună calitate? Nu vă faceți griji, acest articol acoperă totul.

Planuri care acceptă 4K Ultra HD

În general, recomand oamenilor să obțină un plan Netflix potrivit nevoilor lor. Cineva care urmărește Netflix doar pe telefon sau pe tabletă poate beneficia de planul de mobil fără să rupă banca. Cu toate acestea, dacă doriți să vedeți conținut de cea mai bună calitate posibilă, ar trebui să vă abonați la plan premium. În afară de streaming în Ultra HD, vine și cu alte beneficii. De exemplu, puteți viziona Netflix sau puteți descărca emisiuni pe patru dispozitive simultan.

Dacă nu ești sigur ce plan folosești în prezent, îl poți verifica în setările contului tău. Urmați pașii de mai jos pentru a verifica și actualiza planul Netflix.

 • Deschide Netflix într-un browser web.
 • Acum du-te la Setările contului trecând peste pictograma profilului.
 • Aici, puteți verifica în ce plan vă aflați, faceți clic Schimbarea planului Pentru a actualiza.
schimbarea planului pe netflix
 • Selectează Premium opțiunea și faceți clic Continua.
selectați planul premium pentru a transmite în flux 4k pe netflix
 • În cele din urmă, faceți clic A confirma pentru a vă finaliza alegerea.
confirmați modificarea pentru planul netflix

Beneficiile noului plan premium vor intra în vigoare imediat. Ultima fereastră de tip pop-up înainte de confirmare vă va arăta și următoarea dată de facturare, deoarece trecerea la un plan mai mare o amână cu câteva zile. Puteți schimba manual data de facturare Netflix dacă nu sunteți mulțumit de cea nouă. Nu este nevoie să vă faceți griji pentru nimic dacă sunteți deja pe planul Premium. Cu toate acestea, este înțelept să verificați dacă aveți cerințe hardware și software pentru streaming 4K.

Cerințe pentru a viziona Netflix în 4K

Transmiterea de programe în rezoluție 4K necesită ca dispozitivul dvs. să fie compatibil pentru a afișa imaginea cât mai clar posibil. De asemenea, ar fi util să actualizați driverele software-ului computerului pentru o experiență perfectă. În caz contrar, este posibil să întâmpinați erori precum întârziere audio sau întârziere video. Având în vedere acest lucru, să ne uităm la cerințele hardware și software pentru streaming Netflix în 4K.

cerințe hardware

Nevoia fundamentală este de a avea cel mai bun televizor 4K sau monitor de computer pentru a viziona Netflix. Nu uitați să verificați dacă ecranul dvs. are o rată de reîmprospătare de 60 Hz pentru a evita întârzierea; cu cât mai mult, cu atât mai bine. Dacă intenționați să utilizați un computer pentru maratonul de film, asigurați-vă că aveți unul Intel de generația a șaptea Centru (Kaby Lake) CPU, procesoare AMD Ryzen, sau mai nou. În caz contrar, a GeForce Nvidia GPU sau AMD Radeon RX 400 ar face treaba în unele cazuri. Pe scurt, este necesar un CPU de generație superioară sau un GPU compatibil. Dacă utilizați un computer Mac, asigurați-vă că are un procesor Apple sau un cip de securitate Apple T2.

În cele din urmă, monitorul trebuie să fie compatibil cu HDCP 2.2. HDCP sau Protecția conținutului digital cu lățime de bandă mare protejează conținutul protejat prin drepturi de autor în timpul transmiterii prin intermediul unui monitor extern. Folosit pentru conexiuni HDMI pentru dispozitive de streaming, cum ar fi monitoare sau televizoare inteligente, dacă utilizați dispozitive de streaming precum Roku, Mi Box 4K și Fire TV. De asemenea, veți avea nevoie de un cablu HDMI compatibil pentru a suporta streaming 4K.

Cerințe software

Uneori, chiar și cele mai bune dispozitive hardware au performanțe limitate dacă nu ți-ai optimizat setările. Prin urmare, asigurați-vă că ați activat ecranul pentru a utiliza 4K sau 3840 x 2160 pixeli rezoluţie. Puteți face acest lucru rapid pe orice monitor accesând Setări ecran. Apoi verificați dacă aveți instalată extensia video High Efficiency Video Coding (HEVC). Este cunoscut și ca H.265 și MPEG-H Part 2 și este necesar dacă intenționați să transmiteți în flux folosind un computer Windows. Dacă utilizați un Mac, trebuie să aveți instalat macOS Big Sur 11.0 sau o versiune ulterioară.

Dacă transmiteți în flux Netflix folosind rețeaua de la școală sau de la birou, este posibil să fi interzis deja adresa URL să vă permită acest lucru. Prin urmare, veți avea nevoie de un VPN bun precum ExpressVPN pentru a ocoli ISP-ul securizat. De asemenea, vă va oferi un avantaj suplimentar de a vizualiza conținut geo-restricționat din regiunea dvs.

Notă: Nu vă recomandăm să vizionați Netflix în timpul programului de lucru. De asemenea, Netflix descurajează oamenii să folosească un VPN din motive evidente. 😉

Viteza de internet pentru streaming de conținut 4K

Imaginați-vă că aveți totul la dispoziție pentru a viziona emisiunea dvs. Netflix preferată doar pentru a realiza că nu aveți viteza de internet necesară pentru a transmite conținutul respectiv; Așa arată un coșmar? Transmiterea conținutului 4K necesită o cantitate mare de date. Potrivit Netflix, puteți descărca aproximativ 7 GB de date pe oră pe un singur dispozitiv în timp ce transmiteți în 4K. Prin urmare, un furnizor de servicii de internet de încredere este o necesitate. Din fericire, indicele vitezei netflix Vă spune cei mai buni furnizori de servicii de internet din regiunea dvs., astfel încât să îl puteți selecta pe cel care se potrivește cel mai bine nevoilor dvs. Puteți verifica viteza actuală a internetului Aici. Dacă este mai mare de 25 Mbps, ești gata.

viteza internetului pe fast.com pentru a viziona netflix în 4k

Schimbați setările de redare pe Netflix

Netflix vă permite să vă ajustați utilizarea datelor, astfel încât să nu vă epuizați accidental planul. Această configurație este unică pentru fiecare profil pe care îl putem folosi în beneficiul nostru. De exemplu, aveți un profil personal pe care îl utilizați numai pe telefonul mobil. Îl puteți seta să utilizeze date reduse, astfel încât să puteți viziona mai mult conținut folosind o lățime de bandă mai mică. Cu toate acestea, dorim să-l comutăm pe planul de utilizare ridicată sau automat pentru a transmite în flux în UHD. În caz contrar, Netflix va limita utilizarea datelor și nu veți viziona emisiuni în 4K. Să vedem cum poți schimba opțiunile de redare pe diferite dispozitive.

Modificați setările de redare folosind browserul

Pentru a vă modifica setările profilului universal, va trebui să vă conectați la Netflix folosind un browser. Urmați pașii pentru a vă schimba setările de redare a profilului.

 • Deschide Netflix într-un browser.
 • acum deschis Setările contului când planează deasupra pictograma profilului în colțul din dreapta sus.
deschide setările contului netflix
 • Apoi derulați în jos și faceți clic pe profilul pe care doriți să îl gestionați.
 • Selectează setări de redare opțiune.
modificați setările de redare
 • Aici, alegeți „Mașină” fie “Înalt” și faceți clic Salvați pentru a vă confirma alegerea.
utilizare mare sau automată a datelor pe profilul netflix

De acum înainte, Netflix va permite acestui profil să folosească cât mai multe date posibil pentru a transmite un videoclip.

Schimbați setările de redare pe Android

Dacă preferați să vizionați Netflix pe smartphone-ul dvs., trebuie să modificați o setare suplimentară. Multe smartphone-uri vin cu un afișaj Ultra HD, așa că nu veți avea probleme la vizionarea unui film la cea mai bună calitate, cu excepția cazului în care nu limitați utilizarea datelor de către telefon. Chiar și după modificarea setărilor universale pentru profil, Netflix restricționează utilizarea mai multor date pe planurile mobile, deoarece puteți rămâne fără date în câteva minute. Cu toate acestea, îl puteți seta să utilizeze date mari dacă sunteți conectat la wi-fi sau aveți un plan mobil nelimitat. Iată cum puteți schimba setările de redare pe un smartphone Android.

 • Deschideți aplicația Netflix pe telefon.
 • Apoi apăsați pe pictograma profilului în colțul din dreapta sus.
deschide setările netflix în aplicația Android
 • Acum faceți clic pe Setările aplicației.
deschideți setările aplicației în aplicația netflix
 • Atingeți pe Utilizarea datelor mobile în secțiunea Redare video.
utilizarea datelor mobile în setările netflix
 • Selectați Automat fie Maxim pentru mai multă utilizare a datelor.
selectați date automate sau maxime pentru utilizare mobilă

Browsere și TV compatibile

Destul de ciudat, browserele populare precum Chrome și Firefox nu pot transmite videoclipuri 4K. Da, ai citit bine. Deci, chiar dacă aveți un monitor cu rezoluție 8K, Chrome vă va transmite conținutul în cel mai bun mod la calitate HD. Există doar două browsere care acceptă în prezent streaming Netflix în Ultra HD, care sunt browserele implicite pentru cel mai utilizat sistem de operare pentru computer. Microsoft Edge și Safari vă permit să transmiteți conținut Netflix în Ultra HD dacă dispozitivul dvs. îndeplinește specificațiile hardware enumerate în secțiunea Cerințe hardware a acestui articol.

Există nenumărate opțiuni disponibile pentru cumpărare atunci când vine vorba de televizoare inteligente. Cu toate acestea, Netflix ne-a făcut mai ușor, alegând cele mai bune televizoare compatibile pentru a transmite în flux Netflix la calitatea imaginii 4K. Netflix actualizează lista în fiecare an și menționează cel mai recent televizor pe care îl consideră cel mai potrivit pentru streaming Netflix. Puteți verifica alte dispozitive compatibile Aici. Mai jos sunt cele mai bune televizoare inteligente pentru streaming Netflix în Ultra HD.

Televizoare LCD/OLED Panasonic

HZ2000U, HZ2000H, HZ1500Z, HZ1500K, HZ1500M, HZ1500W, HZ1500L, HZ1500T, HZ1000Z, HZ1000K, HZ1000M, HZ1000W, HZ1000S, HZ1000H, HZ1000T, HX950Z, HX900Z, HX900W, HX900H, HX880W, HX880H, HX800U, HX800K, HX800H, HX750W, HX700Z, HX700H

ferăstrău panasonic

GZ2000, GZ1500, GZ1000, GX900, GX880, GX850, GX800, GX750, GX740, GX700

Televizoare Samsung QLED 8K / QLED 4K / Lifestyle

Q950TS, Q900TS, Q800T, Q90T, Q80T, Q70T, Q900, Q90R, Q80R, Q75R, Q70R, Q60R, RU8000, The Sero, The Frame, The Serif,

Televizoare Sony BRAVIA

X9000H, X9007H, X9077H, X8000H, X8007H, X8050H, X8077H, X8500H, A8H, A9S, A9G, X9500H, X9507H, X9500G, X8500G, Z9G

LED-uri Philips

6500, 6600, 6700, 6800

Cum să găsiți conținut 4K UHD pe Netflix

Pentru a vedea dacă o emisiune este disponibilă în 4K pe Netflix, trebuie mai întâi să vă abonați la planul Premium. Apoi, puteți căuta „4K” sau „UHD” pe orice dispozitiv pentru a vedea lista de emisiuni și filme disponibile. Veți vedea eticheta UHD sau 4K lângă titlul conținutului pentru a asigura disponibilitatea acestuia la calitatea dorită a imaginii. Dacă sunteți în planul Standard, căutarea de etichete vă va afișa filmele și emisiunile disponibile la calitate cel puțin HD.

Dacă doriți să verificați dacă un anumit film este disponibil în 4K înainte de a vă decide să vă actualizați planul, îl puteți căuta manual sau utiliza JustWatch.com. Acest site web vă permite să filtrați filme în funcție de diferiți parametri, cum ar fi țara, prețul, evaluarea și platforma OTT. Vă rugăm să vizitați site-ul web pentru o listă a întregului conținut disponibil în 4K în țara dvs. Apoi selectați țara din lista de jos. Aici, selectați Netflix și aplicați un filtru pentru 4K. Site-ul web vă va afișa toate titlurile disponibile la calitate Ultra HD în țara dvs.

filtrează filmele netflix 4k pe justwatch.com

Urmărește titluri Dolby Vision sau HDR10 pe Netflix

Netflix acceptă, de asemenea, HDR10 și Dolby Vision pentru unele dintre titlurile sale, ceea ce vine ca un avantaj suplimentar al utilizării planului Premium. 4K (Ultra HD) este o rezoluție de pixeli de înaltă densitate care oferă mai multe detalii în videoclipuri. HDR10 și Dolby Vision sunt îmbunătățiri ale culorilor și ale gamei dinamice care oferă o redare mai realistă a conținutului. Deci, dacă monitorul dvs. are capabilitățile menționate, puteți transmite conținut la o calitate mult mai bună. Cerințele hardware sunt aproape aceleași pentru PC și Mac în comparație cu ceea ce aveți nevoie pentru a transmite în flux video 4K. Veți avea nevoie de un afișaj extern cu capabilități Dolby sau HDR10. Dacă o faceți, veți vedea sigla Dolby sau HDR10 în fața titlurilor. Unele televizoare inteligente vor afișa simbolul pe ecranul de încărcare.

Notă: Nu toate titlurile disponibile în 4K sunt disponibile în Dolby Vision sau HDR10.

Întrebări frecvente: Netflix 4K UHD

Ce înseamnă Ultra HD 4K pe Netflix?

Ultra HD 4K pe Netflix înseamnă că conținutul este disponibil la un raport de pixeli cu densitate mai mare, ceea ce face videoclipuri mai clare. Rezoluția video asociată termenului este de 3840 x 2160 pixeli, adică exact de patru ori rezoluția HD.

Există o diferență mare între Netflix HD și Ultra HD?

Da, veți obține o calitate video de patru ori mai clară în UHD decât în ​​HD. Cu toate acestea, să presupunem că monitorul dvs. nu acceptă streaming UHD. În acest caz, Netflix nu vă va afișa videoclipuri 4K nici după ce vă abonați la planul Premium.

Este 4K mai bun decât 1080p?

4K este mai bun decât 1080p în multe privințe. Obțineți de patru ori mai multe date în 4K în comparație cu HD, ceea ce face o calitate mult mai bună a imaginii. Obțineți un videoclip foarte detaliat, clar și cu aspect mai curat, dacă vă pasă.

Pot descărca videoclipuri Netflix în 4K?

Din păcate, Netflix nu vă permite să descărcați conținut în 4K. Va dura prea mult spațiu pe dispozitiv și relativ mult timp pentru a o face. Cea mai bună calitate de descărcare pe care o puteți obține este HD.

Urmărește Netflix în 4K Ultra HD

Vizionarea conținutului Netflix în 4K (Ultra HD) este o experiență mai bună decât vizionarea în mod repetat a emisiunilor sau a filmelor preferate. Obțineți o calitate video clară și foarte detaliată, permițându-vă să vedeți detalii care se pierd de obicei în videoclipuri de calitate inferioară. Dacă ești un fan cu ochi de vultur care caută fiecare detaliu posibil, ai prefera să urmărești emisiunile Netflix în 4K de acum. Tot ce trebuie să faceți este să vă înscrieți la planul Premium Netflix și să obțineți hardware compatibil dacă nu aveți deja unul. De asemenea, discutăm despre alte beneficii ale planului, care vă vor oferi o experiență cinematografică plăcută atunci când jucați un film. Sper că veți găsi tot ce aveți nevoie pentru a vă actualiza Netflix la un plan 4K, inclusiv cerințele hardware și software, și veți găsi în acest articol. Pentru orice întrebări, nu ezitați să comentați mai jos.

Planul Netflix Premium oferă posibilitatea de a viziona filme și emisiuni în calitate Ultra HD pentru a vă îmbunătăți experiența de vizionare. Însă, pentru a reda videoclipul 4K la întregul său potențial, trebuie să vă asigurați o viteză mai bună a internetului și cerințe hardware. În plus, trebuie să vă asigurați că folosiți planul potrivit și că aveți setările corecte pentru a beneficia de cea mai bună calitate a imaginii. Cu toate acestea, redeschiderea setărilor de redare poate ajuta la maximizarea vitezei și a setărilor de redare și să vă permite să vizualizați conținutul preferat la calitate Ultra HD.
Bine ați venit pe blogul nostru de tehnologie din România! Sperăm că ați găsit informațiile noastre pe placul vostru și că v-au fost de folos. Vă mulțumim pentru că ne-ați vizitat și v-am citit. Nu uitați să ne urmăriți și pe viitor pentru a fi la curent cu cele mai noi tendințe și inovații din lumea tehnologică. Până data viitoare, folosiți-vă gadget-urile cu încredere și fiți în pas cu progresul!

Join our Newsletter and receive offers and updates! ✅

0 0 votes
Article Rating
Avatar of Routech

Routech

Routech is a website that provides technology news, reviews and tips. It covers a wide range of topics including smartphones, laptops, tablets, gaming, gadgets, software, internet and more. The website is updated daily with new articles and videos, and also has a forum where users can discuss technology-related topics.

You may also like...

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x