Descoperă lista completă a adreselor URL Chrome și modurile în care le poți utiliza eficient

Lista adreselor URL Chrome și utilizările acestora
⏱️ 16 min read

Lista adreselor URL Chrome este o colecție de adrese web care sunt utile în navigarea și personalizarea browserului Google Chrome. Aceste URL-uri pot fi accesate prin introducerea lor în bara de adrese a browserului și oferă o gamă largă de funcționalități. Unele dintre utilizările lor includ gestionarea setărilor și a extensiilor Chrome, accesul la istoricul navigării și eliminarea acestuia, verificarea stării de conectare și semnalul Wi-Fi, precum și accesarea instrumentelor pentru dezvoltatorii web. Lista adreselor URL Chrome este utilă atât pentru utilizatorii obișnuiți, cât și pentru dezvoltatorii web avansați, oferind o gamă largă de opțiuni de personalizare și de diagnosticare a problemelor tehnice.

Google Chrome este unul dintre cele mai valoroase produse pentru Google și continuă să crească și să capteze cea mai mare cotă din piața browserelor. De la consumatori generali la dezvoltatori, Chrome are ceva pentru toată lumea. Cu o bază de utilizatori atât de largă, Chrome va avea cu siguranță o mulțime de funcții și instrumente de bază care sunt ascunse pentru a-l face să pară accesibil utilizatorilor generali. În termeni simpli, browserul are mai multe adrese URL ascunse care vă permit să accesați multe dintre funcțiile sale ascunse. Deci, în acest articol, vă oferim toate adresele URL interne Chrome care vă vor permite să deschideți comoara funcțiilor Chrome.

Lista adreselor URL Chrome și utilizările acestora în 2020

Următoarea listă vă va afișa toate adresele URL Chrome și utilizarea acestora. Ele nu numai că vă vor ajuta să accesați funcțiile ascunse ale Chrome, dar vă vor permite și să îl depanați dacă întâmpinați probleme. Următoarea imagine arată lista tuturor adreselor URL Chrome despre care vom discuta. În afară de acestea, vom arunca o privire și asupra altor URL-uri Chrome care sunt strict destinate depanării.

1. chrome://despre

Este depozitul central pentru toate adresele URL interne pe care Chrome le menține. Vom acoperi toate adresele URL menționate în această listă. În cazul în care pierdeți evidența adreselor URL, puteți deschide oricând chrome://about pentru a găsi toate linkurile într-un singur loc.

2. chrome://accesibilitate

Afișează informații despre setările de accesibilitate, indiferent dacă acestea sunt sau nu activate pentru toate filele deschise. Setările de accesibilitate permit utilizatorilor cu dizabilități fizice să acceseze conținutul de pe web. În prezent, setările de accesibilitate sunt dezactivate la nivel global. Cu toate acestea, atunci când această funcție este activată, va ajuta în mod semnificativ utilizatorii cu dizabilități fizice.

3. chrome://appcache-internals

Afișează lista de aplicații web care au fost memorate în cache în Chrome. Pe computerul meu, Telegram și alte aplicații au stocat 7 MB cache. În mod similar, puteți găsi și aplicațiile web relevante care au ocupat spațiu.

4. chrome://aplicații

Listează toate aplicațiile web preinstalate, inclusiv YouTube, Google Docs etc. în Chrome. Dacă instalați o nouă aplicație Chrome, aceasta va apărea aici. De asemenea, puteți fixa aplicațiile Chrome în bara de activități.

5. chrome://blob-internals

Afișează o listă de blob-uri care sunt stocate în Chrome. Bloburile sunt, în esență, date de obiecte mari utilizate pentru a stoca imagini și videoclipuri.

6. crom: // bluetooth-interne

Afișează dacă computerul are funcționalitate Bluetooth și alte informații conexe. De asemenea, afișează o listă de dispozitive Bluetooth care sunt conectate la computer.

7. chrome://bookmarks

Deschideți toate marcajele salvate în Chrome. Deși puteți accesa marcajele în mod tradițional, făcând clic pe meniul cu 3 puncte, acest lucru vă permite să deschideți marcaje direct din bara de adrese și este grozav.

8. chrome://chrome

Deschide pagina de setări Chrome, unde puteți personaliza tot felul de setări ale utilizatorului. De acolo, puteți naviga la setările avansate cu un singur clic.

9. chrome://chrome-url

Afișează toate adresele URL interne Chrome ca chrome://about. Puteți folosi oricare dintre acestea, dar chrome://about este foarte convenabil.

10. chrome://componente

Enumeră toate componentele Chrome de care Chrome are nevoie pentru a funcționa corect. De exemplu, disponibilitatea Widevine, suport Adobe Flash Player, recuperarea Chrome etc. Puteți obține informații mai detaliate despre componentele Chrome și despre utilizarea acestora, accesând articolul cu link.

11. chrome://conflicte

Captează conflictele dintre Chrome și PC și păstrează un jurnal pentru analiză ulterioară. Conflictele apar pe tot felul de probleme. Să presupunem că există o diferență de timp între sistem și Chrome sau există o variație în solicitarea protocolului TCP/IP etc.

12. chrome://crashes

Păstrează un jurnal al blocărilor care au avut loc recent cu Chrome. Rapoartele de blocare sunt trimise automat la Google, astfel încât acestea să poată remedia problemele.

13. chrome://credite

Listează toate organizațiile și dezvoltatorii care au lucrat pe Google Chrome cu licența și linkul către pagina de pornire. Puteți consulta lista lungă de colaboratori care au făcut posibil proiectul Chromium.

14. chrome://device-registration

Înregistrează toate evenimentele care au avut loc cu PC-ul, cum ar fi alimentare, USB, Bluetooth, rețea etc. Dacă există vreo problemă cu computerul, puteți găsi toate evenimentele aici și o puteți remedia.

15. chrome://dispozitive

Afișează dispozitivele compatibile care sunt conectate la computer. Pentru mine, arată o imprimantă fără fir care este conectată la rețeaua mea WiFi. De asemenea, îl puteți verifica pe al dvs. și îl puteți configura în consecință.

16. chrome://discards

Afișează informații unice despre toate filele deschise și dacă acestea au fost eliminate din memorie. Puteți consulta tabelul pentru a afla mai multe despre site-urile web deschise și cât de bine sunt optimizate. Destul de interesant.

17. chrome://download-internals

Permite dezvoltatorilor să descarce componentele necesare de pe web. Această caracteristică este foarte utilă pentru dezvoltatori, deoarece își pot testa aplicațiile și site-urile web pentru diferite platforme.

18. chrome://descărcări

Deschide managerul de descărcări Chrome. Desigur, îl puteți accesa din meniul cu 3 puncte, dar URL-ul vă permite să marcați Descărcări, astfel încât este ușor să accesați fișierele cu un singur clic. Sau puteți utiliza doar comanda rapidă de la tastatură CTRL+J.

19. chrome://extensii

Afișează toate extensiile Chrome instalate în browserul dvs. Google Chrome. Puteți revizui lista și configura extensiile după bunul plac. Dacă sunteți dezvoltator, puteți activa modul Dezvoltator din colțul din dreapta sus.

20. crom://steaguri

Listează toate funcțiile Chrome experimentale care nu sunt activate în mod prestabilit. Există multe funcții interesante și am compilat o listă cu cele mai bune steaguri Google Chrome pentru a le citi.

21. chrome://gcm-internals

Oferă informații despre Google Cloud Messaging, care este folosită de dezvoltatorii terți pentru a trimite notificări push. De asemenea, puteți găsi toate site-urile web și aplicațiile care au permisiunea de a trimite notificări push.

22. chrome://gpu

Afișează informații despre diverse site-uri web, dacă acestea au profitat de accelerarea hardware. De asemenea, oferă informații despre driverul grafic pentru computer și suport pentru API-uri grafice precum Vulkan, Skia, WebGL etc.

23. chrome://help

Deschide pagina „Despre Chrome”, unde puteți verifica dacă există actualizări Chrome. De asemenea, puteți raporta probleme și consultați ghidul de ajutor.

24. chrome://histograme

Afișează histograme de la diferiți drivere de serviciu cu privire la cât timp a durat procesarea datelor. Diagramele le ajută dezvoltatorilor să găsească liniile de eroare și să își optimizeze codul în consecință.

25. crom://istorie

Afișează istoricul de navigare al tuturor dispozitivelor pe care folosești Chrome. Puteți șterge istoricul de navigare cu un singur clic pe panoul din stânga. De asemenea, puteți accesa această pagină folosind comanda rapidă de la tastatură „CTRL+H”.

26. chrome://indexeddb-internals

Listează toate site-urile web care au creat o bază de date locală pentru a stoca diverse informații și blob-uri. Aceste baze de date sunt de fapt date de aplicație și sunt criptate astfel încât niciun program malware să nu le poată accesa.

27. chrome://inspect

Deschide mai multe instrumente care ajută dezvoltatorul să evalueze performanța Chrome. Există diferite secțiuni precum Dispozitive, Extensii, Pagini, Aplicații etc. cu opțiunea de a inspecta fiecare dintre ele.

28. chrome://interstitials

Listează toate paginile de răspuns de securitate Chrome. Aceste pagini sunt afișate atunci când utilizatorii încearcă din neatenție să acceseze un site web dăunător.

29. crom://intervenţii-interne

Afișează câteva steaguri interne, calitatea rețelei, jurnalele de intervenție și starea listei blocate. Aici, dezvoltatorii pot verifica intervenția scripturilor și serverelor externe.

30. chrome:// suprascrie

Oferă informații de depanare despre diverse drivere de serviciu, astfel încât dezvoltatorii să poată depana. Managerii de servicii sunt componentele de bază ale Chrome, așa că informațiile de depanare ajută în mod semnificativ la eliminarea erorii.

31. chrome://local-state

Este o pagină de depanare care listează toate informațiile locale legate de Google Chrome. Informațiile de depanare sunt analizate într-un limbaj de programare, astfel încât dezvoltatorii să poată revizui cu ușurință codul.

32. chrome://media engagement

Listează toate site-urile web care au redat conținut media în fundal. De asemenea, puteți găsi un tabel cu site-uri web, timpul de redare, ultima redare, informații despre volum, cât a durat sesiunea etc.

33. chrome://interne media

Listează toate dispozitivele media, cum ar fi difuzorul audio, camera web etc., disponibile pe computer. De asemenea, puteți găsi un jurnal care salvează toate solicitările media de la diverse aplicații și site-uri web.

34.crom://nacl

Afișează informații despre sistemul de operare, versiunea de Chrome și suportul pentru clientul nativ portabil. Portable NaCl permite dezvoltatorilor să-și testeze aplicațiile și site-urile web pentru ARM, x86 și alte platforme într-un sandbox.

35. chrome://net-export

Permite dezvoltatorilor să exporte jurnalul de activitate al rețelei Chrome. Poate fi folosit pentru a găsi toate conexiunile de ieșire ilegitime care au fost stabilite cu computerul.

36. chrome://net-internals

Vă permite să accesați diferite setări de rețea, cum ar fi DNS, Proxy, Sockets și Politica de securitate a domeniului. Majoritatea acestor funcții de rețea nu sunt disponibile pe pagina principală de setări Chrome, așa că le puteți configura aici.

37. chrome://network-error

Afișează pagina de răspuns Chrome atunci când adresa URL este nevalidă.

38. chrome://network-errors

Este un depozit al tuturor paginilor de răspuns atunci când apar erori de rețea în timpul navigării pe web. Dacă dați clic pe o anumită eroare, veți ajunge la pagina de răspuns.

39. chrome://newtab

Se deschide o nouă filă nouă. Comandă rapidă: CTRL+T

40. chrome://ntp-tiles-internal

Enumeră toate site-urile web majore afișate pe pagina de pornire cu adresa lor URL și adresa favicon. De asemenea, puteți adăuga sau elimina site-uri web de top cu adresa dvs. personalizată.

41. chrome://omnibox

Permite dezvoltatorilor să depaneze funcționalitatea Omnibox cu diverse instrumente. Există mai mulți parametri pentru a testa Omnibox cu rezultate incomplete, fără indicii și import XML.

42. chrome://manager-intern-parolă

Capturați și afișați jurnalele managerului de parole Chrome. Managerul de parole a devenit o caracteristică standard a Chrome, așa că un jurnal de evenimente poate ajuta dezvoltatorii să remedieze erorile.

43. chrome://politică

Afișează toate politicile de securitate și de utilizator care rulează în Chrome. PC-ul meu rulează două seturi de politici: Chrome și Politica contului Google. De asemenea, puteți căuta în Chrome.

44. chrome://predictori

Enumeră toate lanțurile de chei probabile care pot fi folosite pentru a prezice site-urile web. Cea mai tare parte este că Chrome ține evidența hit-urilor și ratelor dintr-un tabel și îl puteți vedea chiar aici, cu toate șirurile site-ului.

45. crom://print

Deschide setările implicite de imprimare ale Chrome, unde puteți personaliza aspectul paginii și alte opțiuni relevante. De aici, puteți salva pagina web într-un format imprimabil direct pe Google Drive.

46. ​​​​chrome://process-internals

Enumeră toate site-urile web și extensiile care rulează pe Chrome cu informațiile despre cadru. Este foarte asemănător cu fila de proces a Managerului de activități. Cu toate acestea, nu puteți ucide forțat un proces în Chrome.

47. chrome://internal-fee

Afișează spațiul de stocare disponibil în sistem și listează toate site-urile web care au stocat date locale pe computer. De asemenea, puteți descărca rezumatul utilizării datelor în limbaj XML.

48. chrome://safe-browsing

Își ține evidența și își actualizează baza de date pe toate tipurile de programe malware și site-uri web suspecte. Este foarte asemănător cu actualizarea definițiilor antivirus pe care o facem pe desktopul nostru. Cu toate acestea, pentru Chrome, Google își menține baza de date cu site-uri web nefaste și programe malware.

49. chrome://serviceworker-interns

Listează toate site-urile web care au stocat javascript în Chrome. În timp ce javascript este esențial pentru web, uneori scripturile dăunătoare își găsesc drumul către computer. Așa că parcurge lista și anulează înregistrarea celor care ți se par ciudate.

50. chrome://settings

Deschideți pagina principală de setări Chrome. Folosind adresa URL, puteți crea un marcaj care vă permite să accesați cu ușurință setările Chrome cu un singur clic.

51. chrome://signin-internals

Afișează informațiile de conectare pentru toate conturile conectate la Chrome. Aici puteți vedea toate punctele de date esențiale, cum ar fi ID-ul simbolului, marcajul de autorizare, marcajul de timp și informațiile cookie. Toți acești parametri sunt necesari pentru o conectare fără probleme.

52. chrome://interacțiunea cu site-ul

Listează toate site-urile web cu care ați interacționat cel mai mult. Destul de interesant dacă doriți să aflați cu ce site interacționați cel mai mult. Pentru mine, este Reddit. Nu sunt surprize, acolo.

53. crom://sugestii

Vă oferă sugestii despre Chrome. Totuși, nu am sugestii.

54. chrome://internal-supervised-user

Oferă informații despre utilizator, dacă utilizatorul este un adult, dacă este necesară supravegherea etc. Există și o opțiune pentru filtrarea site-ului, dar nu a funcționat.

55. chrome://sync-internals

Oferă mai multe opțiuni pentru a personaliza intervalele de sincronizare pentru diferite controlere de service. Chrome este preferat deoarece se sincronizează perfect cu contul dvs. Google. Aici puteți găsi toți controlorii de service în acțiune.

56. chrome://system

Afișează informații despre sistem, versiunea sistemului de operare, aspectul tastaturii și extensiile instalate.

57. chrome://termii

Afișează termenii și condițiile Google Chrome. Puteți consulta termenii și condițiile pentru a înțelege pe deplin ce date furnizați Google.

58. chrome://tracking

Permite dezvoltatorilor să-și testeze paginile web și aplicațiile cu diverse instrumente interne. Există diverse opțiuni de testare, cum ar fi latența, redarea interfeței de utilizator, timpul de încărcare JavaScript etc.

59. chrome://translate-internals

Oferă informații despre limba implicită a utilizatorului, preferințele de traducere și limbile acceptate. Există, de asemenea, un vizualizator de evenimente unde dezvoltatorii pot analiza jurnalele interne în timpul sesiunii de traducere.

60. chrome://usb-intern

Afișează dispozitivele USB compatibile conectate la computer. Puteți chiar să adăugați un stick USB cu numărul de serie și să vă verificați contul. Poate că Titan Security Key funcționează cu această tehnologie.

61. chrome://user-actions

Păstrează o evidență a fiecărei acțiuni ale utilizatorului, cum ar fi schimbarea filelor, deschiderea marcajelor, închiderea filelor etc. cu un marcaj de timp. Ajută dezvoltatorii să testeze performanța Chrome.

62. chrome://versiune

Oferă informații detaliate despre versiunea Chrome, inclusiv numărul versiunii, agentul utilizatorului, suportul Flash, motorul de randare etc. Puteți găsi, de asemenea, numărul de versiune pentru WebKit de la Apple și Gecko de la Mozilla.

63. chrome://webrtc-internals

Permite dezvoltatorilor să creeze un dump de fluxuri audio sau date despre evenimente pentru a analiza problemele legate de audio. Poate ajuta dezvoltatorii care încearcă să creeze aplicații și site-uri web bazate pe tehnologia Real Time Communication (RTC).

64. chrome://webrtc-logs

Afișează jurnalele de evenimente capturate în timpul comunicării în timp real, astfel încât dezvoltatorii să poată depana problemele WebRTC.

Adresa URL Chrome pentru a depana Google Chrome

Există câteva adrese URL Chrome care sunt folosite în scopuri de depanare. În prezent, puține adrese URL par să funcționeze corect, dar cele mai multe dintre ele nu funcționează deloc. Iată câteva adrese URL de lucru care pot ajuta la depanare.

1. chrome://gpuclean

Ștergeți setările GPU anterioare și începeți de la capăt.

2. chrome://exit

Închide toate filele și iese din Chrome fără avertisment.

3. chrome://restart

Reporniți instantaneu Chrome.

4. chrome://crash/

Chrome se blochează.

Alte adrese URL Chrome

În plus față de adresele URL Google Chrome menționate mai sus, există alte câteva adrese URL Chrome care sunt menite pentru depanarea Chrome, dar nu par să funcționeze în momentul postării.

 • chrome://badcastcrash
 • chrome://inducebrowsercrashforrealz
 • chrome://crashdump
 • chrome://kill
 • chrome://închide
 • crom: // shorthang
 • chrome://gpucrash
 • chrome://gpuhang
 • chrome://memory-escape
 • chrome://ppapiflashcrash
 • chrome://ppapiflashhang
 • chrome://inducebrowserheapcorruption
 • chrome://heapcorruptioncrash

Folosiți adrese URL Chrome

Există câteva funcții interesante ascunse în spatele adreselor URL Chrome. Puteți revizui lista și vedeți dacă are sens pentru dvs. Pentru mine, am găsit unele foarte interesante precum chrome://media-engagement/ și chrome://discards/. În general, aceste adrese URL sunt destinate dezvoltatorilor, dar consumatorii generali pot să aprofundeze și să înțeleagă cum funcționează Chrome. Oricum, dacă ți-a plăcut articolul, te rog să comentezi mai jos și să menționezi URL-ul Chrome pe care l-ai găsit interesant.

Concluzia acestui conținut este că Google Chrome este un browser valoros pentru Google, cu o bază mare de utilizatori și multe funcții și instrumente ascunse. Lista adreselelor URL interne Chrome oferite în articol permite utilizatorilor să acceseze o gamă largă de funcții ascunse ale browserului și să îl depaneze în caz de probleme. Aceste adrese URL sunt utile nu numai pentru dezvoltatori, ci și pentru utilizatorii generali care doresc să obțină cele mai bune performanțe ale Chrome.
Și cu asta ajungem la finalul acestei postări. Sper că informațiile prezentate v-au fost utile și v-au ajutat să căpătați o perspectivă mai amplă asupra tehnologiei și a impactului ei în viața noastră de zi cu zi.

Nu uitați că tehnologia este doar un instrument și depinde de noi să îl folosim într-un mod responsabil și eficient. În continuare vă invit să urmăriți blogul nostru și să ne împărtășiți feedback-ul dumneavoastră. Cu siguranță vom continua să vă aducem cele mai interesante noutăți și analize din acest domeniu fascinant.

Până data viitoare, să nu uitați să rămâneți conectați și să explorați infinitul univers al tehnologiei!

Join our Newsletter and receive offers and updates! ✅

0 0 votes
Article Rating
Avatar of Routech

Routech

Routech is a website that provides technology news, reviews and tips. It covers a wide range of topics including smartphones, laptops, tablets, gaming, gadgets, software, internet and more. The website is updated daily with new articles and videos, and also has a forum where users can discuss technology-related topics.

You may also like...

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x