Descoperă Minecraft Adventure Mode – Tot ce trebuie să știi despre acest mod de joc

Ce este Minecraft Adventure Mode?  Explicat!
⏱️ 15 min read

Minecraft Adventure Mode este o modalitate de joc specială în Minecraft în care jucătorii pot explora și descoperi lumea de joc într-un mod mai interactiv și mai captivant. Adventure Mode este diferit de modul de supraviețuire sau de creație, deoarece jucătorii se aventurează într-o lume plină de provocări și misiuni, în loc să construiască propria lor lume sau să supraviețuiască în sălbăticie.

Când joci în Modul Aventură, ai acces la o varietate de blocuri și obiecte speciale care sunt proiectate pentru a ajuta jucătorii să navigheze prin păduri dense, peșteri întunecate și alte locuri periculoase. De asemenea, jocul poate fi setat într-o dificultate mai ridicată, ceea ce înseamnă că jucătorii vor întâlni creaturi mai puternice și vor avea nevoie de abilități de strategie și de luptă pentru a supraviețui.

În Modul Aventură, jucătorii pot face misiuni și pot explora teme specifice, cum ar fi căutarea unui lagăr pierdut, recuperarea unor obiecte valoroase sau salvarea unor personaje dintr-un pericol iminent. Jocul poate fi jucat singur sau cu prietenii, ceea ce îl face o experiență de joc social.

În general, Minecraft Adventure Mode este un mod distractiv și stimulant de joc care îți pune abilitățile de joc la încercare și îți dă posibilitatea de a explora o lume vastă și captivantă.

Minecraft, de-a lungul anilor, a avut parte de conspirații și secrete. Dar o caracteristică secretă despre care majoritatea jucătorilor nu știu încă este modul Aventura imbatabil al Minecraft. Provocați tot ceea ce reprezintă Minecraft. Nu poți crea, plasa, construi sau explora liber în acest mod și, dacă nu ai sămânța perfectă cu abilități perfecte, nu o poți învinge. Cu toate acestea, ca jucător Minecraft, câștigarea jocului nu este oricum prioritatea ta principală. Deci, având în vedere asta, modul Minecraft Adventure are multe de dorit. Dar cum este diferit de modul de supraviețuire și cum poți profita la maximum de el? Sunt multe de dezvoltat. Deci, să nu pierdem o secundă și să învățăm totul despre modul Aventură în Minecraft.

Minecraft Adventure Mode: Tot ce trebuie să știi (2022)

Începând din 2022, Minecraft oferă moduri de joc Survival, Creative, Extreme, Spectator și Adventure. Cel pe care îl vom explora în acest tutorial este popularul mod Adventure, care este disponibil în aproape toate edițiile Minecraft și schimbă gameplay-ul de bază. Deci, da, rețineți că acest mod de joc este construit pentru a profita din plin de hărțile personalizate, iar utilizarea lui în lumi aleatorii generate prin cele mai bune semințe Minecraft ar putea să nu fie cea mai bună decizie. Citiți mai departe pentru a înțelege cum.

Ce este modul Minecraft Adventure?

În termeni simpli, modul Adventure este un mod de joc în Minecraft care permite jucătorilor să-și creeze propriile hărți personalizate sau să se joace pe hărți concepute de alții cu un aspect bazat pe poveste și misiune. Experiența standard Minecraft nu are misiuni și ești liber să spargi și să folosești orice bloc. Cu toate acestea, nu este cazul modului Aventură. Puteți sparge doar unele dintre blocuri și aveți nevoie de instrumente specifice pentru ele, în timp ce alte blocuri nu pot fi sparte în acest mod de joc.

În termeni tehnici, acest mod limitează abilitățile jucătorilor similare cu modul de supraviețuire. Puteți distruge numai blocuri cu eticheta NBT „CanDestroy”. Acestea sunt etichete de date atribuite pentru a oferi entităților, blocurilor și instrumentelor proprietățile lor. Deci, au trecut vremurile în care puteai sparge trunchiurile copacilor cu mâinile goale. În mod similar, veți avea nevoie de o etichetă NBT „CanPlaceOn” atunci când plasați blocuri pentru obiectele care urmează să fie plasate în lume.

Apoi, mai este problema meșteșugurilor. Din fericire, chiar și cu un sistem de distrugere mai rigid, puteți crea lucruri așa cum ați face în mod normal în modul Aventură. Mai târziu în acest articol, vom acoperi cât de diferit este modul Aventură în comparație cu celelalte moduri de joc. Deocamdată, atacurile mafiotei, comerțul cu sătenii și mecanismele de pornire/oprire Redstone vor funcționa la fel ca Minecraft obișnuit.

Deoarece modul Aventura este jucat în general pe hărți personalizate, limitările privind spargerea blocurilor sau plasarea blocurilor elimină capacitatea de a ruina o hartă prin acțiunile jucătorului. Cu toate acestea, cei din ediția Bedrock și nu ediția Java a Minecraft pot schimba acest lucru activând setul de abilități „Constructor de lume”. Nu vă recomandăm să faceți acest lucru, deoarece poate sfârși prin a distruge întreaga experiență de joc prevăzută.

Care este scopul modului Aventură?

În primul rând, Minecraft este unul dintre cele mai performante jocuri video din toate timpurile până în prezent. În al doilea rând, concurează cu jocuri de toate genurile. Acum, pentru a concura cu un public atât de divers, modul Adventure părea singura soluție. Îndepărtează capacitatea standard de construire și explorare a lumii de a provoca jucători în situații oarecum negenerice. De la lupta cu zombi până la evadarea din închisoare, există opțiuni nesfârșite pentru aventură, atâta timp cât îți păstrezi mintea deschisă.

Spre deosebire de un joc Minecraft general, apari într-o anumită locație în modul Aventură și trebuie să completezi anumite provocări pentru a progresa mai departe în călătoria ta. Da, din moment ce este Minecraft, poți alege oricând să rămâi și să nu faci misiuni. Dar opțiunea de a juca un sistem unic bazat pe misiuni este ceea ce face acest mod popular printre jucători.

Cum să activezi modul aventură în Minecraft

Înainte de a face alte afirmații despre acest mod de joc, este timpul să experimentați mai întâi modul Aventura pentru dvs. Așa că deschide-ți jocul Minecraft și urmează pașii de mai jos:

1. Pe ecranul de start, selectați “Un singur jucator” opțiune. Puteți folosi și modul Aventura în multiplayer, dar pentru acest tutorial rămânem cu jocul offline.

2. Minecraft acum nu vă permite să creați o lume de aventură în mod implicit. Trebuie să-l activați în jocul pentru care trebuie să activăm trucurile. Mai întâi vom crea o lume cu cheat. Prin urmare, selectați „crea o lume nouă opțiune.

Lista de lumi Minecraft

3. Apoi puteți păstra restul setărilor după cum doriți, dar asigurați-vă că faceți clic pe „Permite trucuri” pentru a-l converti ÎN. După ce ați făcut acest lucru, puteți face clic pe „crea o lume nouă pentru a genera o lume Minecraft cu înșelăciune.

Minecraft New World cu trucuri

4. Pentru cei care folosesc o lume existentă, există o altă modalitate de a activa trucurile. Apăsați tasta ESC sau tasta pauză și faceți clic pe „Deschis la LAN” opțiunea. Deci, activați opțiunea „Permite cheats” făcând clic pe el.

Ce este Minecraft Adventure Mode?  Explicat!

5. Acum că ați permis trucurile într-o lume existentă sau nouă, este timpul să schimbați modul de joc în Minecraft. Pentru a activa modul aventură, deschideți opțiunea de chat. Utilizatorii de PC pot accesa apăsând butonul “/” cheie. Utilizatorii consolei vor avea o pictogramă sau un buton dedicat pentru a deschide opțiunile de chat. În fereastra de chat tastați „/modul de joc aventură” și apăsați Intră în sau tasta de acțiune.

Trucuri Minecraft pentru modul Aventură

În unele versiuni ale jocului, poate fi necesar să introduceți „/modul de joc la” fie “/modul joc 2” dacă comanda originală nu funcționează. Si asta e. Ați activat cu succes modul Aventură în Minecraft.

Diferența dintre modurile de joc Minecraft

Acum aveți posibilitatea de a încerca Modul Aventură în acest joc sandbox. Dar după cum puteți observa prin comutare, Minecraft are o mulțime de moduri de joc de oferit. Asta duce la întrebarea evidentă pentru mulți dintre voi: care este diferența dintre modul aventură, modul de supraviețuire și modul extrem în Minecraft? Ei bine, așa diferă toate modurile de joc Minecraft unele de altele:

Creativ Supravieţuire Aventură Vizualizator Greu
Exploatare nelimitată și crafting Exploatare și meșteșuguri regulate Exploatare și producție foarte limitată Fără minerit sau artizanat Exploatare și meșteșuguri regulate
Sanatate si mancare nelimitata Batoane regulate pentru sănătate și alimente Batoane regulate pentru sănătate și alimente Sanatate si mancare nelimitata Batoane obișnuite pentru sănătate și mâncare + un bar cu experiență
Mafioții nu atacă, dar îi poți ucide. Mafia obișnuită apare și luptă De obicei, mobs personalizate și spawning Mafioții nu pot fi interacționați în niciun fel. O mulțime obișnuită apare și luptă, dar niciun jucător nu reapare.

Patru sfaturi pentru a supraviețui în modul Minecraft Adventure

Dacă nu ai mai jucat niciodată Modul Aventura în Minecraft, adaptarea la acesta poate fi puțin dificilă. Din fericire, avem câteva sfaturi pentru a vă ajuta să vă adaptați mai bine. Urmați acestea pentru a vă îmbunătăți șansele de supraviețuire în modul Aventură:

Citeste instuctiunile

Cel mai probabil vei folosi modul Aventură pe hărți personalizate. Pe astfel de hărți, creatorii lasă o grămadă de instrucțiuni și indicii. Deoarece Minecraft nu poate avea anumite scene sau personaje secundare, bazarea pe materialul dvs. de lectură este o mare parte a supraviețuirii. Utilizarea ghidurilor care vin cu acele hărți personalizate poate fi de asemenea utilă.

Găsiți sate pentru a obține resurse

Pline cu mâncare, lăzi și negustori prietenoși, orașele sunt un refugiu sigur pentru jucătorii în modul aventură. Dacă ești și tu norocos găsește un golem de fier care să te protejeze în timpul călătoriei dvs. În ceea ce privește jucătorii care joacă pe o hartă creată aleatoriu, nu uitați să localizați un oraș înainte de a activa modul Aventură. Unul dintre cei mai buni prieteni ai tăi ar fi o masă de crafting în Minecraft în acest mod de joc. Așa că încercați să nu vă mulțumiți cu un oraș fără o casă de masă, dacă este posibil.

Dormiți puțin pentru a evita gloata

Cu excepția cazului în care trebuie să ieși noaptea pentru a îndeplini obiectivele, cel mai bun lucru după ce ai găsit un oraș este să dormi. Vă puteți continua explorarea grea atunci când sunt mai puține mafiote ostile în timpul zilei. Majoritatea sătenilor au un pat gata făcut în casele lor pe care îl puteți accesa făcând clic dreapta pe el.

Colectați obiecte și faceți o bază

O parte cheie a supraviețuirii în modul aventură o reprezintă resursele pe care le colectezi. Fie că este vorba de unelte, blocuri sau hrană, totul este esențial și este limitat. Deci, pentru a profita la maximum de ele, tu trebuie să setați o locație fixă ​​cu cufere pentru a stoca toate resursele colectate. Sper că, cu un oraș din apropiere și un loc bun pentru a dormi, ar trebui să fie destul de ușor.

Cele mai bune hărți personalizate pentru modul aventură Minecraft

Acum că știți la ce să vă așteptați de la modul Aventură și cum să-l activați, este timpul să începeți să jucați. După cum am comentat deja de mai multe ori, cea mai bună modalitate de a profita la maximum de Minecraft Adventure Mode este prin hărți personalizate. Prin urmare, este corect să enumerați unele dintre cele mai bune hărți de aventură pentru minecraft.

1. Misterul Herobrine

Seria Mystery of Hero Brine
captură de ecran oficială

Aceasta include o serie de hărți care gravitează în jurul poveștii lui Herobrine. Există mai multe răsturnări de situație, lupte cu șefii și construcții explorabile implicate. Poate sa descărcați capitolul 1 al seriei Aici. Harta este realizată cu un singur jucător în minte, dar poate fi jucată de până la trei persoane.

2. Mister pe insula necunoscută

Una dintre cele mai unice hărți ale modului Aventura, Mysteria începe cu o insulă aleatorie unde o voce misterioasă vă va ghida în călătoria voastră. El menționează abilități ascunse și mistere pe care jucătorii le pot explora pe insulă. Pentru începători, harta poate fi puțin confuză, dar odată ce o înțelegi, sunt multe de așteptat de la ea. Puteți descărca harta personalizată Mysteria de pe Island Unknown chiar aici.

3. Terra Restore 2

Cele mai bune hărți personalizate de aventură Minecraft
captură de ecran oficială

Această hartă imensă este una dintre cele mai bine cotate hărți ale modului Aventura din toate timpurile în Minecraft. Puteți călători cu un Enderman în timp ce încercați să restaurați lumea Nirei. Harta vă oferă multă libertate în modul în care puteți interacționa cu ea, iar povestea este, de asemenea, destul de interesantă. Dacă nimic altceva nu ți se potrivește, există încă tone de animale și monștri cu care poți interacționa în interiorul Terra Restore. Dacă asta îți sună aleea, descărcați această hartă personalizată chiar aici.

Începeți să jucați modul Minecraft Adventure

Cu totul explicat în detaliu, ești acum mai mult decât pregătit să începi să explorezi modul Aventură în Minecraft. Descărcați unele dintre cele mai bune hărți personalizate, poate invitați câțiva prieteni și începeți să jucați pentru viața ta. Pentru cei dintre voi care nu au RTX pe Minecraft Bedrock, puteți încerca să instalați Optifine pe Minecraft pentru a îmbunătăți performanța și a profita la maximum de experiența dumneavoastră. Acum, nu așteptați niciun minut și începeți imediat noile voastre aventuri Minecraft.

Modul Aventura din Minecraft este o experiență unică care schimbă jocul de bază și provoacă jucătorii în situații oarecum negenerice. Acest mod limitează abilitățile jucătorilor similare cu modul de supraviețuire și necesită asamblarea de instrumente specifice pentru a distruge sau plasa blocuri. De asemenea, implică completarea unor provocări pentru a progresa mai departe în călătoria ta. Modul Aventură este unul dintre cele cinci moduri de joc disponibile în Minecraft începând din 2022. Deși ar trebui să fie jucat în principal pe hărți personalizate, utilizatorii pot activa acest mod în lumea lor de joc prin activarea trucurilor și schimbarea modului de joc în Aventură. Pentru a supraviețui în modul Aventură, jucătorii ar trebui să citească instrucțiunile oferite de creatorii hărții, să găsească sate pentru a obține resurse și să doarmă puțin pentru a evita mafiotele ostile.
Închei această postare cu o remarcă despre tehnologie și despre cum aceasta ne influențează viața în mod pozitiv. Îmi place să cred că tehnologia este o forță a bunului și că aduce oamenii mai aproape unii de alții prin intermediul conexiunii și al comunicării. Cu toate acestea, aș dori să subliniez și importanța de a merge în întâmpinarea progresului tehnologic cu precauție și cu discernământ, pentru a evita consecințele neintenționate. În fiecare zi, suntem martorii inovațiilor și ale îmbunătățirilor în tehnologie, dar las la latitudinea fiecăruia să reflecteze asupra locului lor în această lume în continuă schimbare. Cu asta, ne luăm rămas-bun, până la următoarea postare!

Join our Newsletter and receive offers and updates! ✅

0 0 votes
Article Rating
Avatar of Routech

Routech

Routech is a website that provides technology news, reviews and tips. It covers a wide range of topics including smartphones, laptops, tablets, gaming, gadgets, software, internet and more. The website is updated daily with new articles and videos, and also has a forum where users can discuss technology-related topics.

You may also like...

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x