Descoperă toate codurile secrete esențiale pentru iPhone într-un singur articol

Toate codurile secrete cool pentru iPhone pe care ar trebui să le cunoașteți
⏱️ 10 min read

Titlul acestui articol interesant face aluzie la un subiect foarte popular în era digitală în care trăim. Prin coduri secrete, programatori specializați pot accesa funcții avansate ale dispozitivului iPhone, iar acest articol își propune să prezinte citeva dintre acestea într-un mod accesibil. Deși majoritatea funcțiilor prezentate nu sunt critice pentru utilizatorii obișnuiți, ele pot fi utile pentru cei pasionați de tehnologie. Articolul este de interes pentru utilizatorii de iPhone care doresc să afle secrete și trucuri neobișnuite legate de funcționarea telefonului lor. Este un articol bine scris, structurat și informațiv, care poate ajuta utilizatorii sa înțeleagă și sa exploreze mai bine capacitatea telefoanelor lor iPhone.

Dacă vă întrebați ce sunt exact codurile secrete, ei bine, acestea sunt coduri USSD care oferă informații atunci când le formați de pe smartphone. Telefoanele inteligente cu Android vin cu propriul set de coduri secrete, dar fiecare smartphone diferit vine cu propriul set de coduri, derivate de producătorul lor și, prin urmare, este o sarcină dificilă să le urmăriți. Pe de altă parte, există o mână de coduri secrete cool pentru iPhone despre care cred că toată lumea ar trebui să știe. Ești curios despre ele? Nu fi! Iată 10 coduri secrete pentru iPhone pe care trebuie să le știi în 2020.

10 coduri secrete pentru iPhone pe care nu ar trebui să le ratezi

Înainte de a arunca o privire la toate codurile pentru dispozitivele iOS, vă rugăm să rețineți că majoritatea sunt specifice operatorului. Mai important, nu funcționează în toate părțile lumii din cauza restricțiilor sau a refuzului transportatorilor de a adopta acele coduri. Așa că nu fi surprins dacă unele dintre acele coduri grozave nu funcționează pentru tine. Cu această mică declinare a răspunderii din drum, să începem, nu?

1. Mod de testare pe teren

Code: *3001#12345#*

Acest cod secret de pe telefon activează modul de testare pe teren, care vă oferă multe detalii tehnice despre rețeaua dvs. Asta nu este tot, deoarece puteți folosi acest cod și pe iPhone pentru a obține o vedere mai detaliată a puterii semnalului rețelei. Barele sunt o modalitate bună de a vedea puterea semnalului, dar dacă doriți să aflați puterea exactă, puteți utiliza acest cod pentru a vizualizați puterea semnalului în decibeli. Deci, iată cum se face:

Pe iOS 10 sau o versiune anterioară

Cand tu introduceți codul în dialer-ul iPhone-ului dvs și loviți apel , veți fi dus la pagina de test pe teren unde veți găsi diverse detalii de rețea. Apoi apăsați și mențineți apăsat butonul de pornire/blocare, cu excepția cazului în care obțineți opțiunea „Alunecare pentru a opri”. Odată ce sunteți la ecranul de oprire, pur și simplu apăsați și mențineți apăsat butonul de pornire și veți vedea barele înlocuite cu alimentarea de la rețea în decibeli.

Odată ce ați făcut acest lucru, așteptați 20-30 de secunde pentru ca rețeaua să se stabilească. Puteți nota apoi puterea semnalului, dacă numărul este peste -80 (-70,-60..)el puterea semnalului este aproape maximă si e sub -110 (-120.130..)rețeaua are un frumos semnal slab. Este important să rețineți că puterea semnalului va varia în funcție de faptul dacă sunteți conectat la o rețea 3G sau 4G.

Codurile secrete iPhone semnalează în decibeli

LA opriți decibelii și obțineți înapoi barele de rețea obișnuite pe iPhone, puteți deschide din nou pagina de test de câmp cu codul secret și atingeți marginea din stânga sus, care spune „Telefon” sau puteți apăsa doar o dată butonul de pornire.

Pe iOS 11, 12 și 13

Odată cu introducerea iOS 11, Apple a modificat ușor funcționalitatea „Modului de testare pe teren”. Pentru o schimbare, nu mai afișează indicatorul numeric al semnalului celulei dBM (decibel miliwatt) în bara de stare a iPhone. Dar nu vă faceți griji, există încă o modalitate de a verifica semnalul celular real ca numere pe iPhone cu modul Field Test în iOS 13, iOS 12 și iOS 11. Pentru a începe, asigurați-vă că iPhone-ul dvs. are o conexiune celulară activă. pe care îl puteți accesa și utiliza modul de testare pe teren pentru a măsura puterea semnalului. Pur şi simplu deschideți aplicația Telefon, introduceți următorul număr și formați-l.

*3001#12345#*

Utilizați modul de testare pe teren pe iOS 13, iOS 12 și iOS

Acum, modul de testare ascuns pe teren se va deschide pe iPhone. Apăsați pe LTE și apoi selectați „Servirea celulelor Meas”. După aceea, găsiți rsrp0 și numărul corespunzător care va fi măsura numerică a puterii semnalului celular iPhone în dBm. Pentru cei nefamiliarizați, RSRP (puterea recepționată a semnalului de referință) este considerată a fi variația de măsurare a RSSI. În ceea ce privește RSRQ, înseamnă Reference Signal Received Quality. În timp ce rsrp0 este turnul celular preliminar, rsrp1 este următorul cel mai apropiat turn de celule.

Verificați puterea reală a semnalului celulei

2. Ascundeți ID apelant

Code: *31#mobile number

Dacă aveți un iPhone deblocat de operator sau un operator care acceptă ascunderea ID-ului apelantului, puteți utiliza acest cod secret pentru Vă rugăm să prezentați ID-ul apelantului ca „Necunoscut” sau „Fără ID apelant”. Tot ce trebuie să faceți este să utilizați codul care funcționează în țara dvs. și să adăugați numărul de mobil pe care doriți să îl apelați anonim și să apăsați butonul de apelare.

Pe iPhone - Ascunde numărul

Iată o listă a codurilor care funcționează în diferite țări:

Țară Cod
Albania: #31# (telefoane mobile)
Argentina: #31#
Australia: 1831
Danemarca: #31#
Canada: #31#
Franţa: #31#
Germania: *31# sau #31#
Grecia: #31#
Hong Kong: 133
Islanda: *31*
India: #31#
Irlanda: 141
Israel: #31#
Italia: #31#
Japonia: 184
Noua Zeelandă: 197
NEPAL: *9#
America de Nord: #31# sau *67
Olanda: *31* sau #31#
Pakistan: *32#
România: *31*
Africa de Sud *31*
Africa de Sud #31#
Coreea de Sud: *23 sau *23#
Spania #31#
Suedia #31#
Telefon fix Elveția: *31#
Mobile Elveția: #31#
Regatul Unit: 141

Am încercat codul pentru a ne masca ID-ul apelantului, dar nu a funcționat pentru noi, așa că vă sugerăm să vă mențineți așteptările scăzute.

3. Verificați Centrul SMS

Code: *#5005*7672#

Fiecare mesaj text pe care îl trimiteți de pe telefonul dvs. ajunge mai întâi la un număr de server sau centru SM, care apoi îl trimite la numărul la care îl trimiteți. Dacă v-ați confruntat cu unele probleme legate de SMS, cel mai bine este să faceți verificați numărul centrului SMS și puteți folosi acest cod secret pentru a face exact asta. Doar introduceți codul în dialer-ul iPhone și apăsați „apelați”.

Verificați Centrul SMS

4. Apel în așteptare

Code: *#43# (Check Status) 
*43# (Enable Call Waiting)
#43# (Disable Call Waiting)

După cum probabil ați ghicit, acest cod secret pentru iPhone vă permite pur și simplu să verificați starea apelului în așteptare și să îl activați sau să îl dezactivați cu ușurință. Acest lucru ar trebui să vă fie util dacă nu puteți găsi opțiunile de Apel în așteptare pe iPhone.

Cod de așteptare a apelului pentru iPhone

5. Limitarea apelurilor

Code: *#33# (Check status) 
*33*pin# (Enable Call Barring)
#33*pin# (Call Barring)

Blocarea apelurilor vă permite să blocați toate apelurile primite sau efectuate de pe telefon și dacă doriți să verificați starea acestuia sau să îl activați/dezactivați pe iPhone, puteți utiliza acest cod. „Stiftul” aici este PIN SIM, care este blocarea cartelei SIM. Îl poți activa în Setări iPhone->Telefon->PIN SIM.

Cod de blocare a apelurilor pe iPhone

6. Redirecționare apel

Code: *#21# (Check Status)
*21# (Enable or Disable Call Forwarding)
*21mobilenumber# (Divert Calls to this Number)

Nu vrei să fii deranjat de un apel telefonic în timp ce te uiți la lupta echipei tale preferate de sport? Ei bine, pentru cei care nu știu, redirecționarea apelurilor este o caracteristică care îți permite redirecționează apelurile primite la celălalt număr al dvs. sau chiar la un mesaj vocal și puteți utiliza aceste coduri secrete pentru a vă verifica starea pe telefon sau pentru a-l activa și a redirecționa apelurile către un alt număr.

Cod de redirecționare a apelurilor pe iPhone

7. Prezentarea aspectului de apel

Code: *#30#

Dacă destinatarul apelurilor dvs. nu poate vedea numărul dvs. de telefon mobil, este posibil să existe o problemă cu prezentarea numărului dvs. de apelare. În acest caz, puteți utiliza acest cod pentru a verifica dacă prezentarea aspectului apelului este activată sau dezactivată.

Cod de prezentare a aspectului apelului pentru iPhone

8.IMEI

Code: *#06#

Cel mai probabil știai deja acest cod, nu? Pentru persoanele care nu știu, toate telefoanele vin cu numărul lor unic de identificare și puteți utiliza acest cod USSD pentru a-l verifica pe aproape orice telefon. Pentru mai multe detalii despre IMEI și utilizarea acestuia, puteți consulta articolul nostru detaliat despre acesta.

Cod IMEI pentru iPhone

9. Afișați numărul dvs. pe ID-ul apelantului

Code: *82 (followed by the number you are calling)

Acest cod este pregătit pentru persoanele care efectuează toate apelurile în mod anonim. Ei bine, dacă sunteți unul dintre ei, puteți utiliza acest cod pentru a vă afișa numărul pe ID-ul apelantului. În special, poate fi util și într-o situație în care vrei ca cineva să știe că tu ești cel care sună. În timp ce *82 funcționează pentru majoritatea operatorilor, T-Mobile are un cod separat (*31#) în acest scop.

Afișați numărul dvs. pe ID-ul apelantului

10. Obțineți informații despre traficul local

Code: 511

Într-o epocă în care aveți o mulțime de aplicații de navigare de top, cum ar fi Google Maps, Apple Maps, Waze și multe altele, mereu gata să vă țină la curent cu informațiile despre trafic, acest cod poate părea inutil pentru mulți. Dar tot ți-aș spune să o salvezi pentru momentele în care nu ai o conexiune la internet și vrei cu disperare să obții informații exacte despre trafic pentru a te duce la destinație fără a rămâne blocat în traficul aglomerat.

Obțineți informații despre traficul local

Bonus: vedeți utilizarea datelor mobile

AT&T: *3282#
T-Mobile: #932# 
Verizon: #3282

Dacă descoperiți adesea că datele dvs. mobile sunt fără benzină, atunci acest cod ar putea deveni salvatorul dvs. Cu acest cod, puteți afla rapid utilizarea datelor dvs. și puteți salva planul în consecință, astfel încât să nu se încheie înainte de termenul limită. Din nou, codul este specific operatorului, așa că trebuie să contactați furnizorul de servicii pentru el.

Îți plac codurile secrete cool pentru iPhone?

Deci, acestea au fost câteva dintre codurile secrete cool pentru iPhone pe care le puteți folosi. Veți găsi o serie de alte coduri iPhone pe web, dar vă putem asigura că acestea nu funcționează de fapt așa cum se susține. Am încercat codurile menționate mai sus și funcționează. Deci, încercați-le pe iPhone-ul dvs. și spuneți-ne dacă le găsiți utile. Deoarece vorbim despre trucuri interesante, aș recomanda, de asemenea, să verificați 50 de comenzi Siri cool și trucuri uimitoare Google, deoarece sunt la fel de interesante. Ai vreun comentariu? Sun off în secțiunea de comentarii de mai jos.

Articolul prezintă o serie de 10 coduri secrete pentru iPhone pe care utilizatorii ar trebui să le cunoască în 2020. Aceste coduri oferă informații tehnice precum puterea semnalului, activarea/redirecționarea apelurilor și blocarea/anularea blocării acestora. De asemenea, sunt furnizate detalii despre restricțiile și diferențele de operator pentru anumite coduri. În cele din urmă, se oferă un cod pentru a obține informații despre traficul local.
Și astfel ajungem la finalul acestei postări. Îți mulțumesc pentru că ai petrecut timpul cu mine și ai citit aceste rânduri despre tehnologie. În fiecare zi, industria tech evoluează și aduce cu sine inovații care ne schimbă viețile pentru totdeauna. Sper ca informațiile de pe acest blog să te ajute să rămâi la curent cu noutățile, să-ți deschidă ochii și să te inspire să explorezi lumea fascinantă a tehnologiei. Așadar, până la următoarea postare, să ai o zi minunată și să pari cu bine!

Join our Newsletter and receive offers and updates! ✅

0 0 votes
Article Rating
Avatar of Routech

Routech

Routech is a website that provides technology news, reviews and tips. It covers a wide range of topics including smartphones, laptops, tablets, gaming, gadgets, software, internet and more. The website is updated daily with new articles and videos, and also has a forum where users can discuss technology-related topics.

You may also like...

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x