Detalii despre data lansării Windows 11 22H2

Detalii despre data lansarii Windows 11 22H2
⏱️ 6 min read

Windows 11 versiunea 22H2 este următoarea actualizare majoră a sistemului de operare desktop Microsoft. Cu numele de cod „Sun Valley 2”, actualizarea caracteristicilor va continua să actualizeze interfața desktop, readucerea funcțiilor eliminate anterior și introducerea de noi funcții și îmbunătățiri.

Deși suntem la câteva luni distanță de data lansării, Microsoft a terminat de adăugat noile funcții și modificări pentru Windows 11 22H2, iar versiunea finală a actualizării este deja disponibilă în Canalul de previzualizare a lansării din programul Windows Insider.

În această versiune, vă puteți aștepta la noi funcții, cum ar fi Subtitrări live și Acces vocal. De asemenea, va introduce o versiune actualizată a File Explorer care oferă suport pentru file și un panou de navigare reproiectat, o nouă modalitate de a acoperi aplicațiile de pe ecran cu meniul glisare și plasare Snap layouts și o versiune reproiectată a Task Manager. În plus, veți găsi multe actualizări vizuale pentru elementele moștenite și multe altele.

Când va lansa Windows 11 22H2?

Versiunea finală a Windows 11 22H2 este disponibilă din 7 iunie 2022, dar numai ca previzualizare în Canalul de previzualizare a lansării. Actualizarea caracteristicilor este încă de așteptat să fie lansată în octombrie 2022, dar nu există încă o dată oficială de lansare. Actualizarea va fi oferită ca un upgrade gratuit pentru computerele care rulează deja versiunea originală.

Deoarece aceasta este o versiune nouă de Windows, va necesita o reinstalare completă, indiferent dacă utilizați Windows Update sau Asistent de instalare. Cu toate acestea, fișierele, setările și aplicațiile vor fi păstrate în timpul procesului de actualizare.

Ca de obicei, Microsoft va folosi o lansare treptată și controlată, ceea ce înseamnă că va dura timp pentru ca dispozitivele compatibile să primească actualizarea și doar acele computere despre care se știe că au o experiență bună de actualizare vor primi imediat versiunea 22H2. De asemenea, compania va continua să plaseze blocuri temporare pe tablete, laptopuri și desktop-uri care pot avea probleme de compatibilitate.

La data de lansare a Windows 10 22H2, veți putea, de asemenea, să instalați noua versiune utilizând Asistentul de instalare sau un suport de pornire USB creat utilizând Instrumentul de creare media oficial.

Va fi Windows 11 22H2 o actualizare opțională?

Da, Microsoft va oferi versiunea 22H2 ca actualizare opțională. Aceasta înseamnă că actualizarea caracteristicilor nu se va descărca și instala automat până când nu începeți manual procesul din setările Windows Update. Cu toate acestea, dacă dispozitivul rulează o versiune a Windows 11 care se apropie de sfârșitul serviciului, în cele din urmă, versiunea 22H2 se va instala automat.

Care sunt noile funcții noi Windows 11 22H2?

Actualizarea caracteristicilor se va concentra în primul rând pe actualizarea interfeței cu utilizatorul pentru a o face mai consistentă cu noul limbaj de design. De exemplu, Windows 11 22H2 are acum un design derulant actualizat pentru indicatorii hardware ale sistemului, inclusiv volumul, luminozitatea, camera foto și modul avion.

De asemenea, barele de titlu pentru componentele vechi, cum ar fi dialogul „Run” folosesc acum materialul transparent Mica pentru a adăuga o oarecare consistență între elementele moderne și cele vechi.

Bara de titlu moștenită cu Mica

În plus, veți găsi o nouă aplicație Print Queue și un dialog Print care se aliniază cu noul limbaj de design.

Coadă de imprimare nouă interfață de utilizare
Coadă de imprimare nouă interfață de utilizare (Sursa: Microsoft)

Unele dintre funcțiile eliminate anterior revin. Un exemplu în acest sens este capacitatea de a glisa și plasa fișiere în bara de activități pentru a deschide fișierul cu aplicația care rulează. De asemenea, puteți fixa aplicații din meniul Start în bara de activități.

Glisați și plasați aplicația din bara de activități
Glisați și plasați aplicația din bara de activități

Meniul Start primește dosare pentru a organiza mai bine aplicațiile în zona „Fixat”, iar acum puteți modifica aspectul secțiunii „Recomandat” pentru a afișa mai multe indicații sau sugestii.

Windows 11 22H2 Dosarele meniului Start
Windows 11 22H2 Dosarele meniului Start

Ca parte a experienței de asistență Snap, acum puteți trage o fereastră în partea de sus a ecranului pentru a afișa noul meniu derulant Snap layouts pentru a crea un nou aspect.

Faceți clic pe ecranul de sus
Faceți clic pe ecranul de sus

File Explorer primește unele îmbunătățiri majore, inclusiv suport pentru file și panoul de navigare reproiectat, previzualizări pentru foldere și acces mai rapid la meniul contextual vechi cu acțiunea „Shift + clic dreapta”. De asemenea, găsiți o nouă integrare OneDrive care vă oferă puțin mai mult control asupra utilizării stocării și acum puteți confirma rapid că sincronizarea funcționează.

File Explorer (previzualizare)
File Explorer (previzualizare)

Aplicația Setări primește și o mulțime de actualizări. Microsoft actualizează mai multe zone ale aplicației pentru a se alinia cu limbajul de proiectare. Veți găsi aceste modificări în setările „Spații de stocare”, secțiunea „Ora și limbă”, pagina „Focus”, iar în secțiunea „Windows Update”, veți găsi acum o nouă pagină pentru a dezinstala actualizările.

Într-un efort continuu de a continua modernizarea aplicațiilor și instrumentelor încorporate, versiunea 22H2 vine, de asemenea, cu un Manager de activități reproiectat, care se potrivește cu stilul de design disponibil pe Windows 11, cu colțuri rotunjite și material din mica care strălucește fundalul desktopului prin cadrul aplicației. și noua iconografie. Cu toate acestea, aplicația păstrează experiența familiară ca versiune moștenită, dar cu îmbunătățiri moderne.

Noul Task Manager
Noul Task Manager

Microsoft actualizează, de asemenea, caracteristica „Focus” și introduce o nouă funcție „Nu deranja” pentru a opri bannerele de notificare. Veți găsi, de asemenea, gesturi noi pentru dispozitivele cu atingere și mai multe funcții și îmbunătățiri.

Join our Newsletter and receive offers and updates! ✅

0 0 votes
Article Rating
Avatar of Routech

Routech

Routech is a website that provides technology news, reviews and tips. It covers a wide range of topics including smartphones, laptops, tablets, gaming, gadgets, software, internet and more. The website is updated daily with new articles and videos, and also has a forum where users can discuss technology-related topics.

You may also like...

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x